Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mancinis återkomst får Inter att andas igen

Lorenzo Medici

Det kändes som om Inter höll på att kvävas. Kvävas av Walter Mazzarris taktiska tillkortakommanden och till hans upprepade bortförklaringar. Andnöd av den negativa atmosfär som infekterat laget och deras tränare. Åtstramade av en offensiv som aldrig riktigt ville flyta och förvirrade i en defensiv som aldrig ville sitta.

Jag trodde nog att Inter och Erick Thohir skulle vänta till efter derbyt och matchen mot Roma. Men presidenten ville tydligen inte vänta längre. Kanske insåg han att det inte fanns något att vänta på. Att Inter och Mazzarri hamnat i en återvändsgränd som de inte skulle kunna ta sig ur.

Jag tycker att man gjorde rätt i att sparka Mazzarri. Jag tycker att det var rätt att göra det innan derbyt och nu under uppehållet. Jag tycker också att Roberto Mancini var ett logiskt val. Han känner klubben väl och är säkerligen full av energi att bevisa sina kunskaper efter att inte lyckats till fullo i Manchester City.

Annons

Så hur ska Mancini få Inter att kunna hota om en tredjeplats på allvar? Hur ska han taktiskt förändra laget? Förhoppningsvis och gissningsvis kommer han använda sig av en fyrbackslinje då vad jag kan minnas alltid har gjort det.

Det kommer dock inte bli helt lätt att göra det med spelare som Jonathan, Nagatomo, Dodo och D’Ambrosio, men jag tror heller inte att det behöver vara ett jättestort problem. Mycket beror på hur de skyddas av de övriga spelarna.

Däremot kommer de bli problem för Mancini om han vill utgå ifrån en 4-4-2-uppställning då det inte finns några naturliga offensiva yttrar i truppen.

Men han skulle kunna försöka med en mer defensiv uppställning så här:

D`Ambrosio – Vidic – Ranocchia – Nagatomo
      Jonathan – Kovacic – Medel – Dodo
                     Palacio – Icardi

Annons

Men jag har svårt att tro att det kommer bli hans primära lösning, inte minst då det troligen utesluter en av Kovacic eller Hernanes.

Jag tror att det blir mer naturligt att spela med tre centrala mittfältare och en offensiv mittfältare framför eller med en 4-2-3-1 uppställning.

Jag tycker även det vore värt att prova Juan Jesus i en vänsterbacks-roll då jag alltid trott han kan klara det.

Så här skulle Mancini kunna ställa upp med en 4-3-1-2-uppställning:

  
D’Ambrosio – Vidic – Ranocchia –  Juan Jesus
             Hernanes – Medel – Guarin
                                 Kovacic
                          Icardi – Palacio

I en 4-2-3-1-uppställning skulle han kunna använda ungefär samma spelare förutom att antingen Kuzmanovic eller M’Vila lär ta en av de defensiva mittfältsrollerna.

Annons

Ungefär så här:

 
D’Ambrosio – Vidic – Ranocchia – Juan Jesus
                          Medel – M’Vila
             Palacio – Hernanes – Kovacic
                                Icardi

Sedan kan vi ju räkna med ett eller annat nyförvärv i januari som Mancini vill ha för att bättre kunna tillämpa sitt spelsystem.

Det kommer bli intressant att följa hur Inter spelar under Mancini. Vi kommer få svar på hur om Inters brister främst har handlat om Mazzarri eller om det har handlat om kvalitén på truppen. Det blir spännande att se om tränarbytet kan få effekt på en gång i derbyt om drygt en vecka.

Det återstår att se om Mancini kan lyfta detta Inter till en tredjeplats. Men att han kommer ge Inter en ny välbehövlig luft är något som är säkert.

Det kändes som om Inter andas igen.

Annons
Publicerad 2014-11-14 18:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto