Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mycket bengaler, lite spel

Italien tog en poäng mot Kroatien vilket får anses som klart godkänt. Men Contes italienska landslag gjorde spelmässigt ingen vidare match.

Det var ett ganska pragmatiskt “Gli Azzurri” som ställde upp mot Kroatien fullt med funktionella spelare, men rätt tomt på kreativitet. Visst handlar det till en hel del om skador, men det handlar också om hur Conte väljer att ställa upp sitt lag.

Kanske bör den gode Conte också börja fundera på att nedmontera 3-5-2-uppställningen. Jag har svårt att förstå varför han behöver vara principfast kring ett spelsystem.

Matchen hade en bra start, men tappade successivt i fart. Många gånger kändes Kroatien mer trygga i sitt spel än vad Italien gjorde.

Valet av Darmian som mittback var en liten gåta, De Sciglio översatte sin Milan-svacka till landslagströjan och Pasqual var inte mycket bättre på sin kant innan han tvingades utgå på grund av skada.

De Rossi och Marchisio lyckades aldrig riktigt äga mittfältet och firma Zaza-Immobile glimtade bara till stundvis. Jag tyckte att Candreva var en av få ljusglimtar och att både Sorianos och El Shaarawys inhopp var klart godkända.

Jag tyckte nog också att Andrea Ranocchia var Italiens bästa spelare i en kväll där Buffon för ovanlighetens skull var den svagaste länken.

Vi vet ju att Contes lag ofta baseras på energi, inställning och löpvilja. Men lite mer fantasi och offensiv flärd kan vi nog begära.

Det var mer bengaler är bra spel, så att säga.

 

Publicerad 2014-11-17 kl 10:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons