Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nu återstår bara ett dramatiskt avgörande i Rom

Kevin Strootman skulle inte försökt slå den där passningen. Seydou Keita skulle nog hindrat sin iver och inte klivit fram i momentet efter, bara för att bli bortspelad. Morgan De Sanctis kanske kunde ha agerat annorlunda.

Adem Ljajic och Radja Nainggolan kunde och borde ha stängt matchen på sina chanser.

Det oavgjorda resultatet kunde ha undvikits. Och ändå inte. Det som händer, ja det händer. Det var var kanske heller inte helt orättvist att CSKA fick med sig en poäng.

Men visst var det ett knytnävsslag i magen för Roma.

Sedan i efterhand spelade den tappade poängen inte jättestor roll ändå. Eftersom Manchester City vann, så blir den enda skillnaden att Roma hade kunnat gå vidare på vilket oavgjort resultat som helst om man vunnit över CSKA.

Nu räcker 0-0, men inte 1-1 eller 2-2. Och nu måste man även lita till att Bayern Munchen inte förlorar mot CSKA (tar ryssarna en poäng mot Bayern går Roma vidare på alla oavgjorda resultat i sin match)

Hur man vrider och vänder på det så måste man nu gå in för att vinna mot Manchester City. Jag har alltid skrivit att jag tror att det kommer avgöras i den sista omgången och att jag är orolig för att Roma missar avancemanget i sista stund precis som Napoli gjorde i ifjol. Även då var det ett engelskt lag på besök i den sista omgången.

Ett City med förbättrat självförtroende kommer bli en tuff och spännande match om drygt två veckor. Ett dramatiskt avgörande väntar.

Den tionde december vet vi om Roma har växt sig stora eller inte.

Publicerad 2014-11-26 kl 10:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons