Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bra Europa-vecka och tio transfers-rykten att gilla (eller inte gilla)

Så var då en Europa-vecka till ända igen. Roma släppte visserligen in ett onödigt mål i slutet mot CSKA, men Juventus vann sin viktiga match mot Malmö och de italienska lagen gjorde bra ifrån sig i Europa League.

Napoli, Inter och Fiorentina säkrade alla avancemang igår och Torino har goda chanser inför den sista omgången. Det är viktigt för Uefa Koefficient-rankingen. Italien ligger fortfarande väldigt långt efter tredjeplacerade Tyskland, men samtidigt är det viktigt att dra ifrån Portugal som närmast jagar på en femteplats.

Inter tog en stark seger över Dnipro trots att man inte imponerade. I spel elva mot elva var ukrainarna klart bättre och det var inte förrän Ranocchia blev utvisad som Inter spelade upp sig och gjorde en fin kämpainsats.

Givetvis var Super-Handanovics straffräddning helt avgörande. Slovenen är helt enkelt i en klass för sig när det gäller att knipa bollar från elva meter.

Det var egentligen inget annat italiensk lag som imponerande nämnvärt, men viktiga poäng togs.

Fiorentina kunde glädjas åt Marko Marins fina insats och första mål för klubben, Napoli åt att man tog den poäng som kvalificerade dem till åttondelsfinal och Torino åt att spelet stundtals faktiskt såg rätt bra ut.

 

Tio transferrykten att gilla eller inte gilla:

Jevhen Konopljanka – Inter
Missade visserligen straffen igår mot Inter som troligen hade ordnat segern åt Dnipro, men visade samtidigt klassen när han pulvriserade Nagatomo på sin kant. Är kanske inte högst upp på min Inter-lista men skulle ge den blåsvarta Milano-klubben snabbhet och kvalité. Med tanke på hans insats igår svalnade nog inte Inters intresse. Men många klubbar är ute efter ukrainaren.

Alessio Cerci – Inter
Jämfört med Konopljanka tror jag det är lättare att värva Cerci. I alla fall så länge han inte verkar vara tänkt för Simeones startelva. Egentligen tycker jag inte att han passar riktigt in i Atleticos sätt att spela och det är inte omöjligt att den spanska klubben går med på att låna ut honom i januari (kanske med köprätt). I så fall tror jag han skulle passa utmärkt in i Mancinis Inter.

Marcelo Brozovic – Milan
Jag tycker inte att han är Kovacic-bra och är just för tillfället rätt hypad, men visst skulle Milan må bra av en kreativ mittfältare à la Brozovic. Allt handlar troligen vad priset landar på.

Sebastian Giovinco – Napoli
Jag har tidigare skrivit att han skulle vara en utmärkt ersättare för Insigne då de är av samma spelartyp. men släpper verkligen Juventus honom till en direkt konkurrent i januari?

Ezequiel Lavezzi – Napoli, Inter
Jag tror att det finns sanning i ryktena kring att Lavezzi kan komma att lämna Paris. Sedan om det är redan i januari eller till sommaren låter jag vara osagt. Lavezzi har aldrig gjort någon hemlighet att han kan tänka sig att återvända till Italien. Han trivdes i Neapel och han har uttalat sig positivt till att bo i Milano. Skulle ge Napoli en enorm boost både för spelet och för entusiasmen hos fansen. Skulle även passa bra in i Inter.

Gabriel Paletta – Lazio
Claudio Lotito har öppnat upp för att hjälpa Parmas president Tommas Ghirardi ekonomiskt. Men på vissa villkor. Som typ att man får köpa loss Gabriel Paletta billigt, eller byta honom mot t ex Konko och Novaretti. Lazio skriker efter en duktig mittback bredvid De Vrij och även om mittförsvaret inte skulle bli Ferrari-snabbt med Paletta och holländaren är det en klar uppgradering gentemot t ex Ciani eller Cana.

Vlad Chiriches – Roma
Jag har aldrig varit överdrivet förstjust i Chiriches och alltid tyckt att han varit något överskattad. Han har ju heller inte direkt tagit Premier League med storm. Men Garcia har en förmåga att få sina mittbackar att rätta sig in i hans defensiva taktik. Jag kan förstå att Roma vill förstärka med en mittback med tanke på alla skadebekymmer, men är inte Eder Balanta en bättre idé? Varför behöll man inte Romagnoli?

Matija Nastasic – Juventus
Vore logiskt att han lämnade bänken i City för att återvända till Serie A där hans speltsil passar utmärkt in. Då Juventus precis som Roma har skadebekymmer i backlinjen borde han ligga högt upp på Marottas lista. Men gör han inte även på Sabatinis? City lär inte släppa honom billigt dock.

Fabian Schar – Juventus
Har ett kontrakt som går ut till sommaren, vilket gör det vettigare att vänta till sommaren med att värva schweizaren. Kanske kan han vara ett alternativ för Juventus redan i januari då de kan komma att få honom på rea-pris. Tror det finns goda chanser att han bär en Juventus-tröja inom sju månader. Om det är rätt värvning? Jag hade valt andra alternativ (se ovan).

Leonel Vangioni – Milan
Är rätt snabb och har bra löd i dojan. Bör heller inte bli alltför dyr. Skulle kunna lösa upp en del problem för Milan då man kan flytta över De Sciglio på högerkanten och spela med Vangioni till vänster.

Publicerad 2014-11-28 kl 12:54
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons