Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En oförändrad toppstrid

Lorenzo Medici

Så blev det status quo trots allt. Juventus poängtapp i fredags var inte helt oväntad. Ett Juve som främst hade matchen mot Atletico Madrid i sina sinnen och som inte var på topp. Ett Fiorentina som säkerligen i grunden ville vinna, men desto längre matchen gick nog var hyfsad nöjda med en poäng.

Matchen var en liten besvikelse där Leonardo Bonucci var bäst på plan. Men trots att Roma hade en fått en liten “break-boll” att ta vara på, så tog de den inte. Jag vet inte om de ska se matchen mot Sassuolo som två förlorade poäng eller en vunnen poäng.

Sassuolo är ju trots allt ett lag man ska kunna vinna över på hemmaplan. Men samtidigt utspelade sig matchen så att man låg under med 0-2 (efter en jättemiss av De Sanctis vid första målet) när Daniele De Rossi blev utvisad i den 51:a minuten och ändå lyckades de komma ikapp till 2-2.

De Sanctis och De Rossis insatser var riktigt dåliga och Kevin Stootman var långt ifrån någon som helst form. Allt medan Simone Zaza var tillbaka i det slag som han var i början av säsongen. Adem Ljajics dubbla mål bekräftade att han troligen är Romas mest formstarke spelare just nu.

Annons

Nu får Juventus och Roma kämpa vidare med samma poängdifferens som tidigare och visst kändes det ändå trots allt som om Roma missade chansen att komma ikapp.

Nu väntar en ödesmättad Champions-vecka för de två scudetto-jagande lagen. Avancemang eller inte? Det är också saker som kommer inverka på titel-jakten i vår.

***
Pablo Dybala är som ett resande fotbolls-tivoli. Vart han än anländer så sprudlar han av fotbollsfyrverkeri. Han kommer bli dyr för de stora europeiska klubbar. Riktigt dyr.

***
Fernando Torres lär inte spela från start idag. Jag undrar om han någonsin kommer göra det igen för Milan.

***
Ikväll ska Andrea Stramaccioni möta sitt gamla Inter. Ett Inter som behöver hitta rätt spår efter förlusten mot Roma. Sägs att Mancini ska spela 4-3-3 med Kovacic som ytteranfallare.

Jag känner mig ytterst tveksam över den lösningen.

Annons
Publicerad 2014-12-07 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto