Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Re Arturo" är tillbaka

Lorenzo Medici

Juventus avfärdade Cagliari utan större besvär och får nu åka till Doha för spel i italienska supercupen med att leda serien. Under fyra år har man alltså vunnit tre scudetton och ligger nu etta i tabellen. Det är imponerande.

Två spelare som jag kritiserat en del den senaste tiden, gav svar på tal igår. Fernando Llorente gjorde mål och var bra. Även om jag fortfarande vidhåller att Alvaro Morata är den bästa lösningen på sikt, är Llorente en klart duglig anfallare som kommer vara till nytta. Juventus behöver flera anfallare som producerar.

Än viktigare var dock  Arturo Vidals förtroendeingivande insats igår. Chilenaren har inte varit sig riktigt lik under hösten och jag har börjat undra om han kommer hitta tillbaka till gammal form igen.

Matchen mot Cagliari ger hopp om det. Hans 0-2-mål var riktigt vackert och han krigade och vann boll som i sina bästa dagar.

Annons

Att få tillbaka en Vidal i form är oerhört viktigt för Juventus oavsett om de tänker sälja honom eller inte. För att sälja honom i detta läge när han inte varit på topp skulle innebära att man inte får ut fullt pris för honom.

Men det vore inte det bästa för Juventus. Det bästa vore att behålla honom och att han hittar tillbaka till 2013 års form.

Juve behöver sin “Re Arturo”

***

Napoli spelade inte särskilt bra, men eftersom man mötte ett Parma som är helt ur slag vann man ändå. De tre poängen var dock viktiga att ta innan man precis som Juventus åker till Doha för supercups-spel.

Parma agerar helt utan självförtroende och har alldeles för låg kvalité på spelarmaterialet. Jag tror det blir svårt att hänga kvar med Gobbi, Galloppa, Lucarelli, Rispoli och Santacroce. Är dessutom Lodi och Paletta ur slag blir det riktigt tufft.

Annons

Parmas största match går dock utanför planen och där är det rena kaoset. President Tommaso Ghirardi menar att han sålt klubben, men enligt Pietro Doca, som ska representera de nya ägarna, så är ingenting klart.

Det är så typiskt italienskt. Inte ens när det verkar vara helt klart så kan man räkna med att det är det. Parma och dess supportrar förtjänar bättre en den soppa de nu bjuds på.

Napolis anfallare Duvan Zapata har fått så mycket oförtjänt kritik sedan han kom till Napoli. Igår gjorde han ett mål fullt av styrka och har nu har gjort tre ligamål på fyra matcher och tystat sina tvivlare.

Zapata är en bra spelare.

Publicerad 2014-12-19 11:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto