Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus är fortfarande bäst i Italien

Lorenzo Medici

Juventus har ryckt. Deras uppvisning mot Verona gjorde dem till vintermästare även i praktiken och Roma är nu akterseglade med fem poäng.

De senaste veckorna har “Den gamla damen” visat att de fortfarande är Italiens bästa lag. Medan Roma har tappat i form, kryssat alldeles för mycket så har Juventus ångat på i stabil och god stil.

Att spela 1-1 mot Palermo på bortaplan är kanske inget uselt resultat i sig, men spelmässigt var Roma långt ifrån sin bästa form. Man hade svårt att skapa chanser och varken Iturbe, Pjanic eller Ljajic klev fram som matchvinnare.

Juventus däremot har spelare som kliver fram. Carlos Tevez fortsätter att ösa in mål, Alvaro Morata visade återigen att han är bättre än Llorente och Paul Pogba fortsätter att briljera på ett sätt som berättigar alla de pengar som något lag kommer ösa över honom i framtiden.

Annons

Bakom dem finns den stabila grund som Allegri bygger laget kring med bland annat Buffon, Chiellini och Pirlo.

Faktum är att tränare Massimiliano Allegri hittills gjort ett mycket bra jobb. Ännu vet vi inte om Juventus kommer ta någon titel den här säsongen, men spelmässigt är man faktiskt ännu bättre än med Conte.

Scudetton är förstås inte körd för Roma, inte minst då Juventus snart ska in i Champions League-spel, men det kräver att de rödgula rycker upp sig annars är risken att försprånget aldrig hinns ikapp.

För efter halva säsongen har Juventus återigen befäst sitt epitet som bäst i Serie A.

Det råder det inget tvivel om.

***
Atalanta öppnade inte bara upp det hav som fanns mellan lagdelarna i Milan, de öppnade även upp en officiell Milan-kris.

Precis som mot Sassuolo fanns det inget skydd på mitten och alldeles för lite fart och beslutsamhet farmåt.

Annons

Jeremy Menez var usel (man hade ju kunnat räkna med att han inte skulle hålla hela säsongen), Stephan El Shaarawy letar efter en form som aldrig infinner sig, Riccardo Montolivo är sig inte riktigt lik och Alessio Cerci tjafsade med Abate.

Det är inte mycket som fungerar för Milan just nu.

Berlusconi och Galliani har hela tiden lovordat Pippo Inzaghi och talat öppet om att nå en Champions League-plats. Frågan är vad som händer nu när inget verkar vara mycket bättre än förra säsongen.

Ska man ge upp Pippo-experimentet och betala två sparkade tränare? Seedorfs tränarinhopp i våras kanske inte var det grundläggande problemet trots allt.

Det egentliga problemet är att Milan idag är en klubb som inte kan investera i vettiga värvningar och där en ny arena är många år bort.

Det egentliga problemet är att Milan är en klubb bara har fragment till en riktig plan för klubben. Det egentliga problemet är fortfarande att Berlusconi inte har självinsikten att det kan vara dags att lämna över facklan till andra investerare.

Annons

Det känns som om Milan inte kommer ta sig upp till toppen förrän man har nya ägare till sitt förfogande.

***
Även Inter har sina problem. Det är illavarslande att man var spelmässigt sämre än Empoli i lördags. Podolski verkar inte ge laget något större sting och Kovacic gör ingen nytta på bänken.

Inter har en del poäng att plocka in på lagen ovanför dem och väldigt lite tyder på att man har vad som krävs för att göra det.

Det råder dystra tider för Milano som fotbollstad.

***

Napoli vann över Lazio och gick upp på en tredjeplats. De hade dock en del flyt och kan tacka Albiol och Koulibaly för de tre poängen.

Lazio gjorde tillräckligt, utan många ordinarie spelare, för att åtminstone få en poäng med sig.

***
Mario Gomez har gjort fyra mål på tjugotvå matcher för Fiorentina sedan han kom till klubben. Babacar har den här säsongen gjort fem mål på tolv matcher.

Annons

Sett till prislapp och lön måste Gomez vara en av de minst produktiva spelarna per krona.

Igår hoppade senegalesen in i istället för tysken och nickade in det viktiga 1-2-målet vilket gjorde att Fiorentina hänger med i kampen om en tredjeplats.

Kan Montella inte bara peta Gomez för gott?

***
Sampdoria fortsätter att vinna. Drömmen om en tredjeplats ska tas på allvar. Trots att Okaka har tappat lite i form, så har Mihajlovic en formstark Eder att räkna med och igår gjorde Bergessio mål. Dessutom är Samuel Eto’o på ingång.

De gör rätt i att fortsätta drömma.

Publicerad 2015-01-19 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto