Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Framtiden är snart här för Napoli

Lorenzo Medici

Castello di Cisterna är ett litet samhälle femton kilometer från Neapel. Även om det bara bor ca 7 500 invånare där har man lyckats producera fotbollsspelare som Antonio Di Natale, Francesco Lodi och Nicola Caccia.

Jag vet inte om Rafa Benitez varit där eller inte och det spelar mindre roll. Den spanske tränaren är inne på sin andra säsong för Napoli och hittills har året varit lite upp och ner.

Man har inte lyckats kunnat växa sig till en riktig scudetto-kandidat, men vann t ex italienska supercupen innan jul.

Ibland har spelet sett riktigt dåligt ut, med förvirrande försvarsspel och bristande kreativitet på mitten och ibland har det sett riktigt bra ut.

Kanske är detta Rafas sista säsong i Napoli. Han har ännu inte förlängt sitt kontrakt eller sagt att han vill utnyttja sin option på ett tredje år med Napoli och jag får känslan av att han inte kommer göra det.

ANNONS

Med sin familj kvar i England och kanske med en känsla av att han inte kommer kunna ta Napoli längre än vad han hittills gjort kan De Laurentiis spanska experiment snart vara över.

Framtiden kan snart vara här för Napoli.

Frågan är vem som i så fall tar över. Vem skulle passa att ärva den spelartrupp som Rafa själv väldigt mycket har valt?

Det spekuleras i att Andrea Stramaccioni är ett namn. Kanske imponerade han tillräckligt mycket när hans Udinese gjorde en bra insats mot just Napoli i italienska cupen igår.

Men är han redo? Jag tror inte det. För Stramaccionis egen del tycker jag han ska fortsätta att bygga upp sitt namn under minst en säsong till i Udinese.

Sinisa Mihajlovic då? Han har visserligen gjort ett mästerligt jobb med Sampdoria, men jag är inte säkert att han passar in i Neapel och den hårda press som finns.

ANNONS

Vi ska inte glömma bort hans misslyckande i Fiorentina riktigt ännu.

Tittar man på spelarmaterialet i Napoli bör det vara en tränare som kan tänkas spela med en 4-2-3-1-uppställning eller åtminstone med flera offensiva spelare på planen samtidigt med tanke att laget har spelare som Higuain, Hamsik, Insigne, Gabbiadini, Callejon och Mertens.

Kanske finns Napolis svar på frågan i Castello di Cisterna.

För den lilla staden utanför Neapel har faktiskt fostrat en spelare till.

Nämligen Vincenzo Montella.

Rötterna till Kampanien finns alltså där. Även om han aldrig representerat Napoli i fotbollssammanhang och även om han flyttade till Toscana som trettonåring kanske hans ursprung kommer kunna locka hem honom om De Laurentiis kallar.

Jag tycker att det skulle vara ett lämpligt val.

Precis som att Rafas era i Napoli kan vara på väg mot sitt slut kan även Montellas tid i Fiorentina gå mot vägs ände.

ANNONS

Han har lyckats förvandla Fiorentina till ett välspelande lag som hållit sig i toppen och han har lyckats få ut mycket av det spelarmaterial han haft till sitt förfogande.

Hade det inte varit för alla skador hade han troligen lyckats ännu bättre. Men kanske känner han snart att han gjort sitt i Florens, att han behöver en ny utmaning.

Kanske skulle en flytt till Neapel vara det rätta valet.

Publicerad 2015-01-23 15:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto