Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

God of Thunder

Lorenzo Medici

För drygt ett år sedan hörde jag många som varit skeptiska till att Paul Pogba verkligen skulle kunna säljas för 50 miljoner euro. Några månader senare var det en hel del som inte trodde att någon klubb skulle vara beredd att betala runt 70 miljoner euro.

Nu är det samma skepsis fast priset ligger runt 90 miljoner euro. Antingen har man inte följt Pogbas utveckling och spel i Juventus eller så har man en väldigt konstig uppfattning om läget på transfermarknaden.

Pogba var värd 50 miljoner euro för ett år sedan och är värd runt 90 miljoner euro idag. Någon får annars gärna förklara för mig varför han skulle bli billigare än Gareth Bale när han både är yngre och bättre?

Igår slog Pogba ner som den åskgud han är med ett dundrande skott som gav 1-0 mot Chievo. Innan han sköt hade han med sin klubba till ben lurat bort Cofie med en sådan innebandy-dragnings-fint.

Annons

Detta har blivit vardag för Pogba. Vi ser liknande aktioner vecka efter vecka numera. Såklart var han klart delaktig i det andra målet också. Efter en perfekt nedtagning tre meter upp i luften och sedan ett skott på halvvolley, vilken målvakten Bizzarri tvingades lämna retur på kunde Lichtsteiner enkelt skjuta in returen.

Det är som om han har övernaturliga krafter. Det är klart att någon klubb komma vara villig att betala 90 miljoner eller mer för fransmannen i sommar.

För det är han värd.

God of Thunder.

***
Juventus seger över Chievo innebar att man ryckte ytterligare i toppen. För Roma har svårt att vinna numera.

Den första halvleken var Fiorentinas medan den andra var klart Romas.

Det blev 1-1.

Mario G hittade rätt för andra matchen på raken, men gjorde sedan inte mycket mer. Strootman klev av (Holländarens knä får en ju att undra om det inte är bättre att sälja honom till United medan Van Gaal är där och vill ha honom till varje pris) och när Pjanic hoppade in blev Romas spel bättre.

Annons

Pizarro briljerade och drällde, Joaquin hade fin fart i benen, Iturbe gjorde sin hittills bästa match i en Roma-tröja och Ljajic gjorde mål utan att jubla på grund av sitt purpur-förflutna.

Båda var säkert rätt nöjda med en poäng sett till motstånd (och bortaplan för Roma), men kunde inte vara det med tanke på att det behövs trepoängare för att nå en scudetto eller en tredjeplats.

***
Milan får med rätta mycket skit nu, men faktum är att kusinerna, Inter,  inte är speciellt mycket bättre.

Mot Torino hade man ett enormt bollinnehav men var extremt impotenta sista tredjedelen.

Det kändes som om de skulle kunnat haft hundra procents bollinnehav i flera månader utan att för den sakens skull skapa några farligheter.

Då är det svårt att vinna matchen.

Skillnaden gentemot Milan är dock att Inters spel överlag blivit lite bättre de senaste veckorna och att nyförvärven ger förhoppningar medan Milans spel blivit sämre och sämre de senaste veckorna.

Annons

Men poängmässigt är Inter lika långt ifrån drömmen om en återkomst till Champions League som Milan.

***

Publicerad 2015-01-26 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto