Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kycklingar och Napolis nya puls

Lorenzo Medici

Inter började matchen bra. Mancinis elva hade bra fart på passningsspelet och rörligheten såg spännande ut.

Men Mancinis verk är långt ifrån klart. Än så länge ser man bara embryon av vad han vill att de ska göra. Än så länge är de för veka vid avgörande situationer.

“Vi agerade som kycklingar “, sa Mancini efter matchen. En ganska bra beskrivning. Den här gången (och många gånger dessförinnan) var det Andrea Ranocchia som klantigt, ivrigt eller vad du vill störtade fram för att hinna före Higuain, men istället hamnade platt på mage.

Mittbacken kunde bara se på när den argentinske “bombern” kunde avgöra på övertid.

Det var visserligen där matchen avgjordes och det är sådana typer av situationer som Inter inte lärt sig att behärska bättre, men Napoli hade varit det bättre laget och hade vaskat fram betydligt fler chanser.

Annons

För om Inter såg halv-spännande ut i ungefär tjugo minuter och även senare i små spasmiska moment, så var det Napoli som större delen av matchen dikterade villkoren och skapade flest målchanser.

Napoli har hittat en ny puls. De har börjat vinna regelbundet, Higuain ser väldigt vass ut och spelarna löper mer än i höstas.

Benitez har en ocean av valmöjligheter i offensiven och medan Koulibaly bossar fint i backlinjen har Strinic visat sig vara ett rätt hyggligt nyförvärv.

Det är svårt att säga hur långt Napolis förbättrade form kommer räcka. Man har blivit lutad av deras formtoppar tidigare. Man tror att de är på väg mot stora saker och sedan kommer plötsligt en svacka. Som om Benitez vore en illusionist.

Men kanske är det på riktigt den här gången. Kanske är Napolis nya puls här för att stanna resten av våren.

Annons

Det lär ju inte räcka hela vägen mot en scudetto, men Roma börjar nog bli oroliga över den där viktiga andraplatsen som gör att man slipper kvala till Champions League (fråga bara Napoli).

För mig är de det italienska lag som jag tror har bäst chans att vinna Europa League. Man har spelarna som kan göra skillnad, man har gryende form och en tränare som kan det här med cup-spel.

Övriga lag ska nog akta sig för Napoli under den närmsta tiden.

***

Övrigt tankar från matchen igår:

Walter Gargano har gjort en överraskande bra säsong. Få orkar löpa så mycket som han. Igår vann han den sydamerikanska pitbull-kampen mot Gary Medel.

Tyckte Davide Santon var bättre än väntat. Det finns hopp där.

Gillade även Marcelo Brozovics första match för de blåsvarta. Ser ut som om han kan bli en bra förstärkning. Som jag sagt tidigare, han är lite av en mer defensiv Miralem Pjanic.

Annons

Gonzalo Higuain är en killer i straffområdet just nu. Däri ligger mycket av Napolis senaste framgångar.

Publicerad 2015-02-05 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto