Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Transferbetyg till alla klubbar i Serie A

Lorenzo Medici

Atalanta 6
Pinilla lär ju hinna med ytterligare något viktigt supermål och kanske kan Emanuelson ge lite fart från bänken, men så mycket mer förstärkte inte Atalanta med. Det duger trots allt rätt bra.

Tyckte också de gjorde rätt i att inte rea ut Baselli till Milan för den goda kontakten skull, utan istället vänta till sommaren.

Cagliari 5,5
Sålde Ibarbo och tog in Mpoku. Helt enligt de mindre klubbarnas regelbok. I övrigt förstärkte man bland annat med mediokra försvarare som Diakité och Veronas Gonzalez.

Blev inte mycket bättre efter januaris transferfönster, men inte mycket sämre heller.

Cesena 5
Att för en klubb som ligger näst sist i tabellen, inte värva någon spelare är lite anmärkningsvärt. De hade nog tyvärr behövt göra det.

Chievo 6
Chievo tryckte aldrig på desperado-värvningsknappen som brukligt. Men Fetfazidis var ofta bra när han väl fick chansen i Genoa och bör ge Verona-klubben lite speed.

Annons

Albanen Vajushi är en rätt talangfull spelare. Kan kanske bli något där.

Empoli 6
Värvade “hem” Saponara vilket var ett smart drag. Han lär göra Empoli lite bättre.

Fiorentina 6,5
Jag var inte helt överförtjust i Violas beslut att kalla hem kineserna Gilardino och Diamanti även om “Alino” kan bidra med en del briljans.

Att släppa Cuadrado då Chelsea betalade den summa de ville, var tvunget. Nu kan Fiorentina kanske bygga ett starkare lag till sommaren om man värvar rätt. Återstår att se om Salah kan ersätta honom till viss del. Blir egyptiern en succé har Fiorentina gjort ett klipp.

Genoa 6
Matri stack till sin största beundrare,Allegri, samtidigt som Borriello återvände till Genoa för vad som kändes för femtioelfte gången. Det går väl ungefär på ett ut. Annars var det väl inget märkvärdigt som Genua-klubben förstärkte med.

Annons

Jag tror dock att Niang kan få ett lyft i ny miljö och med mer speltid.

Hellas Verona 5
Säsong två efter en uppflyttning är alltid knepig. Hellas har kört fast lite och hade behövt lite nytt blod. Sportdirektör Sogliano har inte alls levt upp till de stora förväntningar som han skapade av sin fantastiska fjolårssäsong.

Synd att de inte lyckades värva Gaspar Iniguez då han är en spännande spelare.

Inter 7
Inter verkar har kvar sina problem oavsett vad de värvar. Podolski-värvningen tror jag kommer visa sig vara ett vakuum i rymden och visst hade man behövt förbättra backlinjen, men det går inte att bortse från att Shaqiri och Brozovic är mycket bra spelare som på sikt bör betyda en hel del för Inter.

Tror även att Santon kan bli ett litet lyft på högerkanten och värvningen av Murillo till sommaren gillade jag. Varför man inte sålde Kuzmanovic är en gåta för mig.

Annons

Juventus 6
Stod stilla under januari.  Gav med rätta upp Sneijder och behöll alla sina bästa spelare. Jag tycker Juve gjorde rätt i att behålla det lag man har och se hur långt det räcker. Men värvningen av Matri kändes onödig.

Och titta vem som är tillbaka……De Ceglie!

Lazio 6
Tog in brassen Mauricio som troligen är som bäst en Andre Dias á la första säsongen och som sämst en Andre Dias á la sista säsongen. Värvade Wesley Hoedt och Ravel Morrison till sommaren.

Milan 7
Det hände en del i Casa Milan. Mattia Destro fyller en funktion som central anfallare och Cerci bör betyda en del med sin speed (inte minst nu när El Shaarawy är skadad).

Antonelli är ett litet lyft till vänsterkanten medan Bocchetti inte känns som någon större lösning till mittförsvaret. Det kanske Paletta är, men samtidigt är han ju i så fall det inte länge till då han inte har så många bra säsonger kvar (frågan är om han har någon) i kroppen.

Annons

Milan fick två riktigt bra offensiva spelare, men hade behövt fylla hålen på mittfältet och i försvaret. I ett annat Milan-liv vad det verkar.

Napoli 6,5
De Laurentiis öppnade upp plånboken för att värva Manolo Gabbiadini, vilket känns friskt vågat. Strinic verkar dessutom vara en hygglig ytterback.

Men visst hade Napoli behövt förstärka högerkanten och det centrala mittfältet. Till sommaren kanske.

Palermo 5,5
Gjorde inte mycket och behövde det inte heller. Dybala-hetsen kommer i sommar. Förutom alla Jajalo-fantaster har troligen knappt någon på den rosasvarta delen av Sicilien märkt att det har pågått ett transferfönster.

Parma 5
Cassano och Felipe rev sina kontrakt och ett tjugotal Parma-spelare bytte klubb någonstans i periferin. In kom Varela, Nocerino och Cristian Rodriguez. Men inget av detta spelar egentligen någon roll.

Annons

För det man undrar är om Parma kommer överleva eller inte. Det man undrar är vad Ghirardi hade för skelett i garderoben och varför Rezart Taci köpte klubben om han inte ens tänker försöka rädda den.

Hela Parma-historien stinker och deras supportrar måste med all rätta känna att de har blivit rejält lurade.

Roma 6,5
Ibarbo är redan skadad. Doumbia befinner sig i Ekvatorialguinea och jag är dessutom osäker på vilken typ av förstärkning han kommer bli när han anländer till huvudstaden (kan bli en jättehit, jag är bara osäker på det).

Spolli är väl en okej back-up på sin höjd. Jag gillade dock framtids-värvningarna av Kevin Mendez och Ezequiel Ponce (kan bli ruggigt bra) väldigt mycket.

Och Jose Machin Dicombo aka Pepin ska vara den nya Yaya Toure enligt vissa.

Sampdoria 7,5
Den mest aktiva klubben under hela fönstret. Och gjort det dessutom mycket bra. Tappade visserligen Gabbiadini, men jag älskar Joaquin Correa-värvningen och Etoo, är trots att han redan hamnat på kant med Sinisa (det kan väl bara sluta med att en av dem lämnar eller?), en spektakulär värvning. Jag köper dessutom fortfarande Muriel-aktier i mängder.

Annons

Dessutom värvade man två Inter-talanger. Bonazzoli-värvningen är väl mer som en gammalt delägarskap då Inter kan köpa tillbaka honom, medan Duncan från och med sommaren är en permanent Sampdoria-spelare vilket kan visa sig vara ett lysande drag.

Sassuolo 6
Gjorde inte mycket förutom att värva Dejan Lazarevic. Den före detta Chievo-spelaren är en snabb och rätt bra spelare som jag aldrig förstått varför han inte har fått mer speltid. Behöll hela sin supertrio Sanasone-Zaza-Berardi.

Torino 5,5
Maxi Lopez har visat sig vara bättre än väntat och Alvaro Gonzalez lär inte ge mittfältet mer kreativitet men däremot kvantitet. Kanske kan unge Boca-italienaren Francesco Serafino bli en stjärna i framtiden, men det är ju inget vi kan räkna med.

Udinese 5,5
Värvade inget spännande och sålde Muriel för en bra slant. Hade varit lite kul om Udinese åtminstone hade hittat någon pärla i Sydamerika som man brukar. Ligger inte riktigt ett steg före när det gäller värvningar som man gjort tidigare.

Annons

Publicerad 2015-02-06 09:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto