Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Framtidens stjärnor i Serie A

Daniele Verde växte upp i Fuorigrotta, inte långt ifrån Stadio San Paolo, men det blev inte Napoli som blev hans klubbadress, utan Roma.

I söndags valde att Verde att fira med sin familj efter segern mot Cagliari. En seger som han själv i mångt och mycket låg till grund för.

Med sina smattrande trumpinnar till ben, sin kompakta kropp och fina teknik låste han bland annat upp Cagliari-försvaret med en ljuvlig lobbpass till Ljajics mål. Sedan spelade han även fram till Paredes mål.

Nu väntar snart ett nytt kontrakt för Verde och pengarna ska han bland annat använda till att hjälpa sin familj.

Tyvärr krävs det oftast skador för att de flesta av klubbarna ska låta talangerna få chansen.

ANNONS

Det finns fler talanger som Verde där ute väntades på att få chansen och jag har därför plockat ut några fler unga spelare som jag tror kan göra avtryck i Serie A de närmsta åren (Jag har valt att välja spelare födda 1995 eller yngre).

Federico Bonazzoli 1997 (Inter/Sampdoria) Anfallare
Inter sålde Bonazzoli till Sampdoria i januari, men behåller honom säsongen ut. Vid första ögonkastet kan det tyckas märkligt att Inter gjort sig av med en av Italiens allra främsta talanger, men det finns orsaker bakom agerandet.

Bonazzoli hade inte kunnat få speltid de närmsta året och hade troligen lånats ut. Inter behövde pengar på en gång för att rätta till boksluten och bestämde därför att sälja sin talang, men la samtidigt in en återköpsklausul i kontraktet. Inter säkrade därmed att inte går förlorade helt ur affären. Man skulle kunna kalla det för ett nytt sorts delägarskap.

ANNONS

Man tjänade lite pengar nu, men kommer förlora desto mer om de någon gång köper tillbaka honom. Så fungerar det när man vill försöka nå framgång fort.

Att Bonazzoli någon gång kommer slå igenom är för mig i stort sett en garanti. Anfallaren har bländande teknik, men är också stark i kroppen. Han har allt en vass forward behöver.

Jag är dock inte helt säker på att det kommer bli så lätt att ta en plats i Sampdoria då han har Okaka, Eder, Etoo och Muriel att ta sig förbi. Det återstår dock att se hur Samps anfallsbesättning ser ut nästa säsong (Okaka kan t ex försvinna)

Jag håller Bonazzoli oerhört högt när de gäller italienska talanger.

Jose Mauri 1996 (Parma) Mittfältare
Har redan fått ett litet genombrott den här säsongen då han spelat relativt regelbundet och varit en av Parmas bästa spelare. Jag tror att Mauris härliga mix av dynamik, teknik och spelförståelse kan ta honom bra mycket längre än en bottenstrid i ett “mindre” lag.

ANNONS

Den stora frågan kring Mauri och Parmas övriga talanger är klubbens status. Om Parma får börja om i seriesystemet kommer vilken klubb som helst kunna plocka Mauri och om Parma åker ur den högsta serien lär de få svårt att behålla honom.

Hänger de däremot kvar kan jag se att man försöker bygga laget kring bland annat Mauri. Men förr eller senare kommer han försvinna till en storklubb.

Alberto Cerri 1996 (Parma) Anfallare
Parma gjorde ett misstag när de lånade ut Cerri till Lanciano den här säsongen. Nu i efterhand är det inte svårt att gissa att han hade tagit en plats längst fram och till och med kunnat bli deras bäste målskytt. Så pass duktig är den storvuxne anfallaren. Precis som med Mauri är hans framtid kopplad till vad som kommer ske med Parma.

Lukas Haraslin 1996 (Parma) Mittfältare
Den tredje stora Parma-talangen är Haraslin. Slovaken fick hoppa in mot Inter rätt nyligen och har jämförts med landsmannen Marek Hamsik. Haraslin har en härlig bollbehandling och används bäst som offensiv mittfältare.

ANNONS

Hachim Mastour 1998 (Milan) Anfallare
Mastour har varit “talk ofthe town” rätt länge nu. En av anledningarna till det är den Red Bull-sponsrade videon där han har “jonglerings-battle” med Neymar. Men 16-åringen kan mer än bara trixa på You Tube. Hans talang är odiskutabel, den stora frågan är bara om han lyckas ta steget till den stora scenen och inte stanna i utvecklingen.

Mastour bör spela Serie A eller Serie B-fotboll i någon form nästa säsong. Milan ska nog heller inte vänta för länge med att ge honom förtroende, då unga spelare både är mer redo än för tio år sedan och har mer bråttom till framgång.

Accursio Bentivegna 1996 (Palermo) Anfallare
Om Palermo säljer Paulo Dybala i sommar (vilket de kommer göra) är det inte säkert att de behöver leta i Sydamerika efter hans ersättare. Bentivegna är lite av samma spelartyp som argentinaren och har firat stora triumfer både i Viareggio Cup och i Primavera-serien.

ANNONS

Federico Mattiello 1995 (Juventus) Mittfältare
Lånades ut till Chievo i januari. Mattiello är en relativt komplett mittfältare, med stor arbetskapacitet, bra skott och god teknik. Kan spela på flera positioner. En spelare jag tror mycket på.

Luca Clemenza 1997 (Juventus) Anfallare
Clemenza är kanske den största juvelen i Juventus akademi. Den ljushårige bollbegåvningen är en riktig artist, men har även gjort hyfsat med mål i Primavera-serien den här säsongen. Kommer behöva lite tid på sig, men med tålamod tror jag att han kan bli en stjärna i Serie A.

Simone Minelli 1997 (Fiorentina) Anfallare
Har redan visat upp sig i Europa League då han hoppade in och stod för en assist till ett av Fiorentinas mål mot Dinamo Minsk. Minelli är en sevärd, kvick och teknisk spelare som kan bli riktigt bra. Är dock ingen utpräglad målskytt.

ANNONS

Cedric Gondo 1996 (Fiorentina) Anfallare
Stor och snabb ivoriansk anfallare som gjort mycket mål för Fiorentina genom åren i ungdomslagen. Om Fiorentina tappar Babacar någon gång har man redan en vettig ersättare till sitt förfogande. Bär få känna på “vuxen-fotboll” på allvar nästa säsong.

Mattia El Hilali 1998 (Milan) Mittfältare
Spelskicklig mittfältare som trots att han är född 1998 fått debutera i Primavera-laget den här säsongen. El Hilali spås en lysande framtid och kan vara Milans framtida playmaker.

Davide Di Molfetta 1996 (Milan) Anfallare
Har härlig överkursteknik och kan både göra mål och spela fram. Väger fortfarande lite lätt, men har väldigt stor potential.

Vittorio Parigini 1996 (Torino) Anfallare
Har stundtals varit duktig i Perugia den här säsongen, men ägs av Torino. Parigini är en rapp och tekniskt duktig ytter-anfallare som bör ingå i Toros A-trupp inom kort.

ANNONS

Det finns givetvis massvis av fler icke nämnda unga spelare i Italien och kanske lyckas jag hitta kraft och tid till att sätta ihop en ny topp 100-lista över italienska talanger innan sommaren.

Tills dess får denna lite mindre lista duga.

Publicerad 2015-02-11 kl 10:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto