Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lazios explosion hördes ända ner till Neapel

Lorenzo Medici

Det blixtrade och dundrade kring Lazio igår. De bjöd på ett mäktigt fotbolls-fyrverkeri som målade Rom-himlen ljusblå. Det var heller inte vilket lag som helst de brottade ner, utan ett av Serie A:s formstarkaste i Fiorentina.

Detta Lazio är på väg att göra en utomordentlig säsong. Det är lite som om tränare Stefano Pioli tagit det bästa av sina företrädare Reja och Petkovic och hittat den rätta balansen åt detta Lazio.

Det är verkligen dags att sjunga ut de där hyllningarna som Lazio är värda. Det är verkligen dags att se dem som en äkta kandidat till att ta den där tredjeplatsen.

Fortsätter de så här kanske de till och med kan passera Roma i maj.

Under den första halvleken skapade Lazio massor av vassa chanser genom taktisk skicklighet och genom Candrevas och Felipe Andersons enorma snabbhet.

Det krävdes dock en defensiv arbetshäst för att få hål på Fiorentina. Biglias pärla till skott var ett litet mästerstycke. Hans kanon i stolpen lite senare var ännu hårdare.

Annons

Lucas Biglia är en helt annan spelare än ifjol. Den här säsongen är han både ett defensivt monster och även en viktig del i speluppbyggnaden.

Han behövde kanske ett år för att acklimatisera sig till Serie A och VM-spelet förra sommaren stärkte säkert hans självförtroende.

När Ledesma numera är så gott som pensionerad har Biglia betytt oerhört mycket för Lazio den här säsongen.

Igår var han helt suverän både i defensiva spelet (plockade bland annat bort Salah effektivt) och i det offensiva spelet.

Biglia är argentinsk krautrock.

Men till det behövs det dock lite poesi. Och Felipe Andersons brasilianska haiku har gett laget så mycket fart och fantasi att det gnistrar eld kring fötterna på honom.

Candreva är samma gamla vanliga dynamiska jet-pack från ifjol, Klose vet fortfarande hur man gör mål, Stefano Mauri taktiska slughet är ännu mycket värd och Cataldi är något så ovanligt som en mogen och taktiskt slipad talang.

Annons

This is The Lazio Blues explosion.

Vi ska heller inte glömma bort att man har ett stort sparkapital i Keita, att Djordjevic varit skadad en del och att De Vrij ofta fått hålla upp försvaret på egen hand. Det gör Lazios starka säsong ännu mer imponerade.

Gårdagens mangling av Fiorentina var en maktdemonstration som gav eko.

Explosionerna och bullret hördes nog ända ner till Neapel.


Publicerad 2015-03-10 10:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto