POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Så talar ett storlag

Carlos Tevez, Paul Pogba och Andrea Pirlo saknades allihop. Men det skulle inte komma att spela någon roll. Juventus spände reservmusklerna tillräckligt mycket för att Fiorentina skulle krympa ihop till små gnuttar.

Morata överglänste Salah och sysselsatte det Fiorentinska försvaret i stort sett på egen hand med stor briljans. Marchiso styrde spelet skickligt och försvaret var precis som vanligt stabilt.

Matri fick överraskande spela och gjorde mål. Pereyra som numera ofta är en bättre version av Vidal var hela tiden på språng och Vidal som numera ofta är en sämre version av Pereyra fick istället ägna sig åt det tråkigare gnuggandet och bollvinnadet och gjorde det bra.

För mig var det tre saker som gjorde att Juventus med rätt stor enkelhet kunde vända ett 1-2 underläge till 0-3 seger på Artemio Franchi igår.

1. Hanterandet av situationen

Fiorentina ledde med 2-1 efter den första matchen, men lyckades inte hantera ledningen och hittade inte rätt matchplan. Man varken förde spelet eller ställde om fort via kontringar.

Så fort Juventus hade satt sig i förarsätet efter att ha tagit ledningen med 0-2 kändes det nästan som om matchen var över. Juve kan det här med att spela på resultat och vet hur de ska agera i olika situationer. Det behövs rutin och stor skicklighet för att göra det och det är vad Juventus har.

Det var väldigt stor skillnad i hur Fiorentina respektive Juventus hanterade sina situationer.

1. Juventus försvarsspel.

Jag skulle kunna skrika mig hesa över Moratas fantastiska anfallsspel eller berömma Marchisios och Pereyras mittfältsspel en hel eftermiddag. Men allt det spelar mindre roll om de inte hade haft sin suveräna backlinje bakom sig.

Bonucci styrde uppspelen med elegans, läste spelet väl och agerade med pondus. Chiellini är hans perfekta partner med sin elakhet och att nästan alltid stå rätt.

Tillsammans med Allegris förmåga att få hela laget att spela försvarsspel på ett mycket skickligt sätt är det oerhört svårt att göra mål på Juventus.

Igår var det en mycket viktig faktor i segern.

3. Underpresterande spelare

Fiorentina bör ställa frågor sig till själva till sommaren angående några spelare.

Mario Gomez – Sett till prislapp och lön presterar tysken alldeles för lite.

Hade man haft ett lag som slog fyrtio inlägg per match eller ett lag som drillats av Egil “Drillo” Olsen hade hans närvaro varit mer befogad, men då Fiorentina inte gör det är hans närvaro klart mindre befogad. Så fort han ska göra något med fötterna blir det oftast fel.

Med Babacar väntades i kulisserna kan jag inte se varför man till sommaren ska behålla en spelare som inte alls levererar efter vad han kostar.

Jose Basanta – Jag var skeptisk till argentinaren i somras då jag inte tyckte att han gjorde backlinjen bättre än vad den redan var. Hittills under säsongen har han varit knappt godkänd. Igår var han en katastrof. Han hade svårt att hänga med och tappade bort markeringen på två av baklängesmålen.

Borja Valero – Spanjorens svaga säsong har varit något överraskande men också kännbar för Fiorentina. Han har tappat bort sin kreativa kraft och utan den är han snarare än belastning än en tillgång då han inte hänger med när det går undan. Igår tappade han boll på mitten vilket ledde till det första baklängesmålet och blev ofta passerad av snabbare spelare.

Fiorentina bör ställa sig frågan om Borja är i en lång formsvacka eller om han är på väg ner i karriären. Oavsett bör mittfältet förstärkas. Inte minst för att…

…Alberto Aquilani har varit osynlig i över ett år. Han har mer eller mindre bekräftat sig själv som en spelare som aldrig levde upp till sin potential. Igår var han återigen anonym och passade Neto oftare än sina anfallare.

Fiorentina trodde kanske att de hade ett ben i finalen innan matchen började. Kanske var det även det som fällde dem. De är visserligen fortfarande kvar i Europa League och har en teoretisk chans att komma trea i ligan, men deras största chans till en titel försvann igår.

Juventus däremot har fortfarande chansen på en trippel.

Så talar ett storlag.

Publicerad 2015-04-08 kl 09:46
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå