Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Parmas stolthet lyser starkare än krisen

Lorenzo Medici

Ett lag och dess supportrar som blivit våldtagna av skurkar som Ghirardi och Manenti. Uträknade, obetalda och skadeskjutna.

Parmas säsong har inte varit annat än en usel italiensk dokusåpa där klubbens namn dragits ner i smutsen av personer med skelett i garderoben.

Det är tur att de har fans och spelare som hållit fanan högt. Burit stoltheten med den äran.

Tidigare i veckan vann de mot Udinese och igår besegrade de självaste Juventus.

Visst, igår mötte ett Juve som mest hade tankarna på mötet med Monaco senare i veckan och ett Juve med en hel del reserver.

Men det spelar ingen roll. Det handlar om hur Parmas spelare och fans hanterat den tuffa situationen.

Hur många poäng än man tar i slutet av säsongen kommer man ändå få börja om i Serie B eller Serie D nästa säsong. Vetskapen om det gör deras senaste två insatser ännu mer imponerande. De spelar för klubbmärket och för fansens skull.

Annons

Det som fotboll egentligen handlar om.

Det var vackert att se ett Ennio Tardini i smygande vårsol, se Jose Mauris talang flyga vackert och se hur staden och supportrarna slutit sig samman starkare än någonsin. Befriade från alla Ghirardis, Tacis och Manentis.

Detta kan vara början på något nytt och något bättre för Parma.

***

Inter bröt äntligen den negativa trenden och vann över Hellas. Med argentinsk touch lyckades man bryta upp de tämligen svaga Verona-försvaret. Palacio serverade Icardi och Icardi serverade Palacio.

Dessutom var försvaret ovanligt stabilt.

Inter skulle såklart ändå sätta sig själva  i lite trubbel i slutet bara för att räddas av super-Samir. För honom är straffar lika enkelt som frisparkar är för Pirlo.

Segern blev dock lite dyrköpt då både Marcelo Brozovic och Fredy Guarin drog på sig kort som gör att de missar derbyt mot Milan nästa vecka.

Annons

Men en efterlängtad seger får duga gott inför ett av de mer betydelselösa Milano-derbyna på bra länge.


Publicerad 2015-04-12 10:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto