Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppdrag utfört

Lorenzo Medici

Massimiliano Allegri fick ungefär vad han ville och vad han förväntade sig. Uppdrag utfört, ungefär.

Segern över Monaco fick dock ta sig genom ett par darriga första tjugo minuter och en feldömd straff.

Andrea Pirlo var rostig och inledde första kvarten med ett par usla pass. Lichtsteiner klev högt, hann inte hem och lämnade luckor bakom sig som Monaco utnyttjade väl.

Vidal, Marchisio och Pereyra stöttade inte anfallslinjen som de vanligtvis gör och Pogba saknades. Tevez och Morata försökte, men kom sällan loss.

Pirlo är alltid en belastning defensivt, men är ett sådant geni att man får leva med det. Oftast vinner man mer av att ha Pirlo med än vad man förlorar.

För trots att han inte var på topp igår var det han som slog passen där Morata revs ner och domaren blåste straff.

Annons

Monaco var ungefär en sådan medelsvår nöt att knäcka som man kunde ana.

I efterdyningarna av ändrad budget och Falcaos och James Rodriguez avsked har Leonardo Jardim byggt om laget. Monaco är numera ett disciplinerat lag med starkt försvarsspel och snabba omställningar.

Inte lika mycket flärd, men större tydlighet och större effektivitet.

Martial är en blivande stjärna, Kondogbia en mittfältskoloss och Bernardo Silva och Ferreira Carrasco är livliga offensiva yttrar.

Men det är ändå ett lag som t ex består av en 36-årig Carvalho och medelmåttan Andrea Raggi. Det är trots allt ett lag Juventus ska vinna över i ett dubbelmöte åtta gånger av tio.

I alla fall om Juventus har de rätta ambitionerna.

Och nog var det så att om Monaco hade varit lite vassare hade de kanske straffat Juventus svaga första tjugo minuter bättre. Nu gjorde de inte det och Juve tog till slut vara på det.

Annons

Straffen var nog ingen straff. Förseelsen såg ut att vara utanför. Samtidigt kan man ställa frågan om det inte var målchansutvisning på Carvalho.

Vidal som dittills jobbat förtroendeingivande, men också missat lagets bästa chans, var säkerheten själv från elva meter vilket gav Juventus segern. Lika viktigt var att man inte släppte in något mål.

Exakt hur viktigt vet vi bättre om en vecka.

Publicerad 2015-04-15 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto