POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Förlorarnas derby

Sällan har ett Milano-derby betytt mindre än kvällens Derby della Madonnina. Två lag som knappt är med och kämpar om Europa League-platser.

Men att kvällens match ändå innehåller prestige och nerv är något som är säkert. I och med att det gått så dåligt för båda lagen blir det oerhört viktigt att framför allt inte förlora (vilket talar för oavgjort).

Då kan det bli ett par jobbiga veckor framöver.

Om något lag däremot vinner kan de räkna med lite behaglig arbetsro närmsta tiden.

Men egentligen är det ett derby i framtidens tecken. För när det gäller dessa klubbar är det inte längre den här säsongen som gäller utan framtiden.

Ska Berlusconi sälja Milan? Alla rykten som surrat denna vår betyder någonting. Ingen rök utan eld.  När Lady B säger att hon inte kan säga något på grund av sekretess, är det inte svårt att gissa att det pågår förhandlingar på något sätt.

Sedan vet man aldrig hur mycket Silvio Berlusconi är beredd att släppa av sin största snuttefilt och sista livlina till rampljuset.

Inter pratar också mycket om framtiden. Om Yaya Touré. Om Stevan Jovetic. Om Paulo Dybala. Stora spelare, stora ord.

Jag vet inte riktigt hur de ska komma åt dem utan att släppa sin egna bästa spelare. Jag saknar även rykten om starka försvarsspelare.

Det återstår att se vad som kommer hända med Milan och Inter den närmsta framtiden. Helt klart är att de behöver hitta sätt att bli slagkraftiga igen.

Tills dess ska det avhandla ytterligare ett derby. Ett derby mellan två lag som redan är stora förlorare den här säsongen.

Det får duga så länge.

***
Juventus avfärdade Lazio utan större besvär. Det var en seriefinal som egentligen inte handlade om någon titelstrid, utan snarare ett test för Lazio att se hur de kunde matcha sig mot det bästa laget i Italien.

De klarade sig hyggligt rent spelmässigt, men utan De Vrij har de stora problem bakåt. När Lazios mittfältare gick bort sig och Lazios försvarare backade och backade fick först Tevez fritt fram och sedan även Bonucci. Och båda gjorde mål.

Juventus kan börja korka upp champagnen.

Publicerad 2015-04-19 kl 11:09
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå