Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

4 X Scudetto

Lorenzo Medici

Fyra raka scudetton.

Det är få klubbar som lyckats med det mästerstycket. Juventus har dominerat den inhemska fotbollen tack vare infrastruktur, tydlig röd tråd, skickliga värvningar, och hög kvalité och starka ledare i truppen.

I somras trodde man kanske att Juventus skulle kunna falla från tronen. Antonio Conte hoppade av och ledningen var tvungna att agera fort i den smått desperata situationen.

Nu i efterhand kan man inte annat säga att de gjorde ett perfekt val. Massimiliano Allegri var den bästa tänkbara lediga tränare sett ur perspektivet att han kunde Serie A utantill och passade bra in rent taktiskt.

Jag var inte speciellt orolig över hans taktiska kunnande men var där emot skeptisk till om Allegri hade den rätta vinnarskallen.

Men när den Toscana-födde tränaren hamnade i den den bästa omgivningen han någonsin varit i blev han en vinnare.

Annons

Jag tror att Allegri överträffade de flestas förväntningar. Med tanke på hur långt han tagit Juventus i Champions League går det att hävda att han passar Juventus bättre än vad till och med Conte gjorde.

Den här scudetton är i mångt och mycket Allegris stora triumf och han har nu fått en helt ny status i italiensk fotboll. Det är han värd.

Men Juventus fjärde scudetto är också ett bevis på att man aldrig kan ifrågasätta betydelsen av en stark infrastruktur.

Där är Juventus överlägset bäst fortfarande.

Säsongsbetyg:

Andrea Barzagli 6,5
Kom tillbaka efter skada och var lika bra som tidigare. Hade säsongen varit längre hade han säkert fått högre betyg.

Leonardo Bonucci 8,5
Tog större ansvar när Barzagli var skadad, minimerade misstagen och gjort sin bästa säsong i karriären. Lysande.

Gianluigi Buffon 7,5

Annons
Gjorde få supermatcher, men har ju även ofta mindre att göra än de flesta italienska målvakter. Hans stabilitet, pondus och rutin ger en enorm trygghet till laget.

Giorgio Chiellini 6,5
Inte lika imponerande som tidigare säsonger och haft en del misstag under säsongen. Men är trots allt en viktig kugge i Juventus maskin.

Patrice Evra 7
Hade lite svårt under hösten, men jag tycker han visade under de sista månaderna vilken duktig ytterback han fortfarande är och att det var ett smart drag att värva fransmannen.

Stephan Lichtsteiner 6,5
Inte lika bra som föregående år. Misstagen ökade och den offensiva styrkan minskade. Men samtidigt var hans föregående år smått lysande och han är fortfarande en spelare att lita till.

Fernando Llorente 6
Den här säsongen visade att Llorente inte är en startspelare i ett topplag. Är lite för långsam och har för lite spetskvalitér. Som truppspelare i ett topplag är han dock mycket bra.

Annons

Claudio Marchisio 8
Höll en hög och jämn nivå hela säsongen. Bidrog med viktig klass lite i skymundan.

Alvaro Morata 7,5
Tog sakta men säkert ifrån Llorente en plats i startelvan. Hade perioder av briljans och visade att han kan bli en världsspelare. Kallnat lite på slutet.

Roberto Pereyra 7,5
En spelare som Pereyra är vad alla lag behöver. Man kan slänga in honom när som helst, lite var som helst och du får en bra prestation. Betytt mycket med sin fart och taktiska skicklighet, inte minst när Vidal inte var som bäst.

Andrea Pirlo 7
Hade en del skadeproblem och var inte alltid det vanliga geni vi är vana att se honom. Men hade flera matcher där han lyste med sin passnings-geometri och frisparksskicklighet. Åldras fint.

Paul Pogba 8
Det är lätt att glömma bort Pogbas fantastiska säsong innan han blev skadad. Gjorde sju mål och sex assist på tjugotvå matcher.

Annons

Angelo Ogbonna 6
Var bra under hösten och betydelsefull när Barzagli var skadad. Tappade lite med tiden med ett par mediokra insatser. Inte blivit så bra som man trodde.

Simone Padoin 6
Truppspelare som är nyttig att ha då man kan använda honom på olika positioner, men var rätt anonym och briljerade aldrig.

Carlos Tevez 9
Juventus bäste spelare. Gjorde massor av mål och många av dem mycket vackra. Är spelaren som höjer laget till en extra nivå. Boca Juniors kan vänta.

Arturo Vidal 7,5
Hade en rätt tung höst och kändes inte lika bra som han varit tidigare. Hittade dock under våren tillbaka till formen och bidrog starkt till scudetton.

Publicerad 2015-05-03 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto