Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ilska och ineffektivitet

Lorenzo Medici

För mig var det två ord som beskrev de italienska lagens semifinaler i Europa League igår. Ilska och ineffektivitet.

Klart Aurelio De Laurentiis hade rätt att vara rasande. Trots en del överdrifter hade han rätt i sak.

Domarnas misstag var grovt. Många offside-missar kan man förstå. Att ögat inte hinner med. Det här var något annat. Det var väldigt tydligt.

Antingen stod den assisterande domaren och sov eller så behöver han besöka en optiker. På den här nivån ska sådana misstag inte begås.

Nu kan en Europa League-final och en eventuell Champions League-plats ryka på grund av det misstaget. Så illa är det.

De Laurentiis kallade även Europa League för värdelös. Jag håller dock inte riktigt med.

Europa League kan betyda mycket för “mindre” lag som t ex Torino och Genoa. Jag tycker även att beslutet att låta vinnarna få spela i Champions League nästkommande säsong är ett bra drag.

Annons

Det gör att många klubbar satsar hårdare på turneringen. Men Michel Platini och gänget kan göra ännu mer. Turneringen är fortfarande lite för mycket av en farmaliga till C.L.

Jag skulle önska att man la mer pengar på Europa League och att klubbarna fick större ekonomisk vinning av att vara med och ta sig långt.

På det sättet skulle även “mindre” klubbar som Genoa och Torino kunna få en bättre ekonomi och hävda sig bättre på längre sikt. Och det var väl det som Michel Platini sa att han ville?

Snacka går ju.

Napoli har mycket att skylla på det där offside-målet, men de har även sig själva att skylla. Hade de satte en eller två av alla deras chanser hade det där Dnipro-målet inte spelat lika stor roll.

Man agerade för nonchalant i den första halvleken och man var alldeles för ineffektiva.

Nu måste Napoli omvandla ilskan till aggressivitet och vilja till returen. De är ett bättre lag än Dnipro. Fönstret till en finalplats står fortfarande öppet.

Annons

***

Även Fiorentina hade problem att göra mål. Efter det första baklängesmålet hade “Viola” mängder av bra chanser som man borde kunnat omvandlat till mål. Mati Fernandez var den största syndaren.

Fiorentina spelade långa stunder jämnt med Sevilla, men var svagare på ett viktiga punkter. Sevilla var starkare fysiskt, var klart effektivare och även stabilare i sitt försvarsspel.

Det fanns också för många spelare som svek i Fiorentina. Mario Gomez var på nytt helt meningslös framåt och Milan Badeljs sävlighet är en pina att se.

Borja Valero är inte den han varit och Salah kom aldrig loss.

Jag skulle inte säga att Fiorentina är helt chanslösa, för om det finns något lag i Italien som kan trycka på den galna offensiv-pedalen är det nog de Montella och hans lag.

Men det kommer krävas ett smärre mirakel för att Fiorentina ska kunna lyckas vända på det här.

Annons
Publicerad 2015-05-08 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto