Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bye, bye Pippo, ciao, ciao Stephan

Lorenzo Medici

Igår gjorde Pippo Inzaghi sitt sista framträdande som Milan-tränare på San Siro. Ett experiment som inte föll särskilt väl ut.

Visst, den käre Pippo har inte haft någon fantastisk trupp att laborera med, men det finns andra tränare som haft likvärdig kvalité eller sämre som lyckats klart bättre (se Gasperini, Sarri osv).

Milan har saknat en vettig spelidé under hela säsongen och försökt spela kontringsfotboll med ett alltför darrigt försvar. Och medan Inzaghi själv naivt hoppas på en fortsättning, är Milan i Madrid för att försöka övertala Ancelotti. Och om det inte går så kommer de inte ge Inzaghi nytt förtroende utan jaga Emery eller Montella.

Jag tror inte att Inzaghi någonsin kommer återvända som tränare för Milan. Nu kommer han få börja om likt Stramaccioni i mindre klubb, vilket kan vara bra för honom. Men han har inte visat någonting under säsongen som gör att jag tror att han kommer bli en riktigt vass tränare med tiden.

Annons

Medan Milans hemmasupportrar hälsade Filippo farväl, hälsade de en gammal hjälte välkommen tillbaka efter en evighet av skadeproblem, “Il Faraone”.

Stephan El Shaarawy tog ner bollen i straffområdet och smackade dit 1-0. Elegant och rappt. Som i gamla dagar.

När han sedan spelade vägg med Van Ginkel (sett bra ut under våren) och satte dit trean förstod man hur mycket Milan saknat honom.

Jag har svårt att förstå de röster som tycker att han borde lånas ut eller byta klubb. En frisk El Shaarawy är en spelare som kan ge Milan mycket.

Med Jeremy Menez i laget har man fått mycket individuell kvalité, men spelmässigt har han också varit en bromskloss. Med El Shaarwy är det annorlunda. Han ger både kvalité och hårt jobb för laget.

Han måste bara hålla sig skadefri.

Även Giampaolo Pazzini fick hamna i fokus. Hans straffmål innebar hundra mål i Serie A och han tog verkligen chansen att visa upp det. Anfallaren har sett sina bästa dagar, men jag tror att han fortfarande är kapabel till att göra 10-15 mål i Serie A om han spelar regelbundet. Precis som Luca Toni och Alberto Gilardino har han mer att ge.

Annons

Bara det att det kanske inte är i Milan han kommer göra det.

***
Apropå Luca Toni så är killen ett fenomen. Igår hoppade han upp i ensam skytteliga-ledning. Ifjol gjorde han 20 mål och den här säsongen har han gjort 21 mål. Han fyller 38 år imorgon.

Det är högst imponerande.

Bygg en staty.

***
Josip Ilicic må ha svårt att göra tre bra matcher i rad, men när han väl är bra är han ofta väldigt bra. Igår dundrade han in 0-1 till Fiorentina och fick stora applåder av sina gamla fans.

Han såg märkbart rörd ut.

Tyckte det var vackert.

***
Parma gjorde igår sin sista hemmamatch i Serie A. Kanske kommer dröja bra länge innan vi återser klubben i högsta divisionen.

Det måste sägas att spelarna och Donadoni har gjort en mycket värdig avslutning av säsongen med tanke på alla problem som de fått dras med.

Jag kommer sakna Parma.

Annons

***
Sampdoria är nu matematiskt borta från en Europa League-plats. En plats de slarvat bort de senaste veckorna.

Nu kan de komma att kvalificera sig för Europa League ändå om Genoa straffas för obetalda skatter och plockas ifrån sin plats. Ett troligt scenario.

Igår mot Empoli fick vi i alla fall se lite av Sampdorias framtid, då Joaquin Correa visade glimtar av briljans. Med tiden kommer han bli riktigt bra.

***

Andrea Stramaccionis första säsong i Udinese blev ett mini-fiasko. Jag tror helt enkelt att han är en högst medioker tränare.

***
Ikväll avslutas omgången med Rom-derbyt. Ett derby som nu riskerar att bli en oavgjord historia då båda är nöjda med en poäng.

Roma säkrar därmed i stort sett andra platsen (förutsett att de vinner över Palermo i sista omgången förstås) och Lazio är då klara för playoff till C.L för första gången på länge.

Annons

Men vore jag Lazio och Stefano Pioli skulle jag gå för seger. Den där playoff-platsen är lurig. Den sätter käppar i hjulet för försäsongen, strular till transfersommaren en aning och missar man i kvalet brukar det ge negativ effekt på säsongen.

Men det är ju bättre än ingenting. Jag hoppas ändå Lazio går för seger och sätter fart på matchen.

Men kanske är den där viktiga poängen för viktig för att riskera att tappa.

Publicerad 2015-05-25 09:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto