POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Årets lag i Serie A

Målvakt:

Gianluigi Buffon (Juventus)
Lugn, trygg och i stort sett inga misstag. Buffons pondus och rutin går ibland obemärkt förbi, men är ack så viktig för Juventus. Fortfarande en av de bästa i världen.

Försvarare:

Leonardo Bonucci (Juventus) 3 mål 0 assist
Att Barzagli missade stora delar av säsongen spelade mindre roll då Bonucci tog större ansvar och gjorde sin bästa säsong i karriären. Duktig i uppspelen och bra på att läsa spelet. Tagit stora kliv i sin utveckling. Bonunbauer.

Stefan De Vrij (Lazio) 0 mål 0 assist
Började tveksamt, men växte ut till en gigant desto längre säsongen gick. Fick dessutom klara sig utan en vettig partner under mer eller mindre hela säsongen. Missade åtta ligamatcher och i dessa vann Lazio bara en gång, vilket säger en hel del om hans betydelse.

Kamil Glik (Torino) 7 mål 2 Assist
Agerade både försvarsklippa och super-striker. Sju mål av en försvarare är imponerande. Utvecklades till Torinos stora försvarsgeneral med sin pondus och stora hjärta. Kanonsäsong.

Mittfältare:

Felipe Anderson (Lazio) 10 mål 8 Assist
Brassen satte fart den 7 december mot Parma, stannade upp ett par veckor på grund av skada och ökade sedan farten den 1 mars mot Sassuolo för att sedan aldrig mer stanna. Tränare Pioli trodde på Anderson och Lazio fick en superstar.

Paul Pogba (Juventus) 8 mål 7 assist
Då han skadade sig under våren och inte sett riktigt lika vass ut efteråt är det lätt att glömma hans fantastiska säsong innan skadan. Gjorde stundtals vad han ville.

Claudio Marchisio (Juventus) 3 mål 8 Assist
Vidals vårsäsong var viktig precis som Pogbas höstsäsong. Men det var Marchisios hela säsong som var ännu viktigare. Gjorde ett stort jobb i det tysta och vikarierade på Pirlos position med bravur. Gjorde kanske sin bästa säsong i en Juventus-tröja.

Radja Nainggolan (Roma) 5 mål 3 Assist
Var lite sliten i perioder då han mer eller mindre fick spela jämnt eftersom han var oumbärlig för Roma med sin energi och dynamik. Att Roma till slut klarade av en andraplats var mycket belgarens förtjänst. Intresset från stora Premier League-klubbar är inte förvånande.

Antonio Candreva (Lazio) 10 mål 13 Assist
Tidigare år har Candreva varit något ojämn. Han har dock låtit sin briljans glimta till mer och mer för varje säsong. Det här året var det året då Candreva lyckades hålla en extremt hög nivå över en hel säsong. Var stor orsak till att Lazio lyckades ta en playoff-plats till Champions League.

Anfallare:

Carlos Tevez (Juventus) 20 mål 7 assist
Följde upp sin lysande debutsäsong för Juventus med en ännu bättre. Jobbar alltid stenhårt, gör massor av mål, går inte att ta bollen av, hittar fina passningar och skapar alltid oreda hos motståndarna. Vad mer kan man begära? Super-player.

Luca Toni (Hellas Verona) 22 mål 3 assist
Hans lag kom på trettonde plats och gjorde fyrtionio mål. Luca Toni gjorde nästan hälften av alla dem. Han fyllde nyligen 38 år. Snacka om att frysa tiden. Bygg en staty.

Hedersomnämnande:

Mauro Icardi (Inter) 22 mål 6 assist
Icardi gjorde under säsongen en del rätt svaga matcher. Han gjorde även 22 mål. Killen är bara tjugotvå år. Det är läskigt hur bra han kan bli när han blir lite äldre och har en bättre omgivning omkring sig.

Andrea Bertolacci (Genoa) 6 mål 8 assist
Var duktig under hösten, men det var efter jul som Bertolacci kom igång ordentligt. De senaste månaderna var fyllda av lysande prestationer av den 24-årige mittfältaren. Nu vill Roma ha tillbaka honom.

Daniele Rugani (Empoli) 3 mål 0 assist
Att en 20-årig mittback håller en hög nivå under en hel säsong är ovanligt. Det var dock precis vad Rugani gjorde. Stark i luftrummet och trygg i spelet längs marken. Känns redo för ett äventyr i Juventus.

Paulo Dybala (Palermo) 13 mål 10 assist
Kallnade lite i slutet av säsongen, men under större delen av 2014/15 var Dybala smått fantastisk. Gjorde vackra mål, enkla mål och bjöd på magi med sin läckra teknik. Nu tar han sin bollbegåvning till Turin.

Alessandro Florenzi (Roma) 5 mål 4 assist
En av Romas bästa spelare och höll en hög lägstanivå när laget var som sämst. Hans toppar var imponerande och gjorde även ett par läckra mål. Duracell-kanin som kan användas på flera positioner. En tränares dröm.

Kostas Manolas (Roma) 0 mål 0 Assist
Hade ett par djupdykningar precis som hela Roma, men var sett till över hela säsongen ändå magnifik. Snabb, läser spelet bra och är stark i luftrummet. Försäljningen av Benatia och köpet av Manolas blev en bra affär för Roma.

Matteo Darmian (Torino) 2 mål 1 assist
Flög fram på sin kant och imponerade så pass att europas storklubbar suktar efter hans namnteckning. Om han är så bra låter jag vara osagt, men att Toro-yttern gjorde en lysande säsong är ett faktum. Bidrogt starkt till derby-segern över Juventus och var även tongivande i Europa-spelet.

Mattia Perin (Genoa)
Visade att fjolårssäsongen inte var någon slump och var troligen ännu bättre i år. Redo för en storklubb.

***

Årets tränare: Massimiliano Allegri (Juventus)
Stefano Pioli, Gian Piero Gasperini, Giuseppe Iachini och Maurizio Sarri gjorde alla ett lysande jobb i sina respektive klubbar, men att föra Juventus till sin fjärde titel och till en Champions League-final är svårslaget. Var dessutom ifrågasatt innan säsongen började. The Year of Allgeri.

Årets sportdirektör: Giuseppe Marotta (Juventus)
Alvaro Morata blev en hit, Kingsley Coman visade sig ha äkta potential, Patrice Evras rutin var viktig, Roberto Pereyra gjorde massor av nytta och Stefano Sturaro ser ut att bli ett fynd. Vi ska heller inte glömma bort att Marotta samlade ihop ca 23 miljoner euro på Quagliarella, Vucinic, Immobile och Peluso. I Juventus enormt framgångsrika säsong finns även Marottas avtryck.

Årets president: Massimo Ferrero (Sampdoria)
Ferrero dansande på läktaren iklädd bandanas och slängde kommentarer hit och dit. Han var överallt. Men han höjde pulsen, förstärkte Sampdorias plats på fotbollskartan och var modig på transfermarknaden.

Publicerad 2015-06-03 kl 10:38
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto