Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juve föll med flaggan i topp

Lorenzo Medici

Juventus gjorde i stort sett vad man kunde begära, men mötte helt enkelt ett för bra lag. Ett Barcelona fullt av fantastiska spelare och med en trygg identitet.

Det fanns dock lägen i matchen där Juve kunde ha ändrat ödet till sin egen favör.

Efter Moratas kvitteringsmål fanns det tendenser till att Barcelona var något förvirrat och där Juve hade ett visst momentum. Det luktade till exempel straff för Pogba strax innan Luis Suarez gjorde 2-1. Men Dani Alves drog nog inte tillräckligt mycket i fransmannen.

Och i slutändan drog Barcelonas klass det längsta strået.

För i sanningens namn var, Gianluigi Buffon, Juventus bästa spelare igår. Visst, han kanske inte var oklanderlig vid andra baklängesmålet, men han stod för flera räddningar som höll Juve kvar i matchen.

Annons

Allegris taktik kändes rätt. De pressade backlinjen när det var läge och de föll hem när bollen spelats förbi Tevez och Morata.

Men det räckte inte. Dagens Barcelona var helt enkelt för bra. De har utvecklat sitt spel under Luis Enrique där man varierar passningsspel på mittfältet med att växla tempo och slå bollen på djupet.

Det fanns perioder när Barcelona bjöd på fantastiska anfall, som t ex vid det tidiga målet och i andra halvlek när Messi drog upp ett anfall med one-touch-fotboll. Det var ljuvligt att se.

När varken Carlos Tevez eller Paul Pogba kom upp i normal hög standard var det främst Claudio Marchisio som tog tag i det egna spelet. Jag tyckte även att Andrea Barzagli och Leonardo Bonucci gjorde ett hyggligt försvarsarbete och Alvaro Morata gjorde både mål och tog många löpningar.

Juventus har gjort en fantastisk säsong och att man inte lyckades vinna över ett magnifikt Barcelona är inte fy skam. Man föll med flaggan i topp.

Annons

Nu måste de vända blad och kanske får de göra det utan Andrea Pirlo och Carlos Tevez. De lär behålla den övriga stommen och fylla på med några nya spelare.

Juventus har alla förutsättningar för att ta sig riktigt långt i Champions League även nästa år. För gårdagens match var ändå ett kvitto på att man är ett av världens bästa lag.

Och att man är i toppen av Fotbolls-Europa för att stanna.

Publicerad 2015-06-07 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto