Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är hög tid att börja oroa sig för Inter

Lorenzo Medici

Det är inte helt lätt att förstå vart Inters framtid är på väg. Efter en säsong full av besvikelse vill man återvända till toppen illa kvickt. Men det är svårt att trycka ner gaspedalen när man är tvungna att bromsa samtidigt.

Inter har inga Champions League-pengar att leka med och har även Financial Fair Plays skugga hängande över sig. Även om få förstår regelverket hämmar det gissningsvis deras planer att kunna satsa stort.

Att UEFA dessutom gått ut och sagt att de ska lätta upp reglerna så att det ska bli enklare för ägarna att pumpa in pengar gör inte saken direkt tydligare. Man kan ju undra vad det varit värt för de klubbar som försökt rätta sig efter FFP? Vad som nu gäller är inte helt lätt att veta.

Kanske har UEFA insett att det för svårt att hålla sig efter dessa regler, att det behövs nya pengar som skjuts till eller att det ändå finns för många kryphål att ta sig igenom. Vad vet jag. Oavsett FFP så har Inter en lång framför sig till att nå tillbaka till toppen.

Annons

Under hela våren har man sagts vara nära att värva Yaya Touré och att ivorianen minsann vill till Inter.

För ett par veckor sedan kovände dock Yayas agent och sa att han ville stanna i Manchester City. Förvirring. Agenten Dimitri Seluk svamlade något om att Yaya nu känner att han förstått att han är omtyckt av City-fansen och att han känner förtroende från klubb-ledningen.

Samma person som tidigare ska ha varit besviken över att ingen uppmärksammade hans födelsedag.

Kanske mår Inter bättre av att inte ha en högavlönad spelare som gråter över uteblivna födelsedagstårtor, som är på väg ner i karriären och som faktiskt inte är så bra defensivt som en del vill göra gällande. Yayas styrka har främst alltid varit offensiven.

Men Roberto Mancini lär inte ge upp sin favoritspelare så lätt. Och även om Yaya inte är svaret på Inters defensiva problem skulle en nytänd Touré naturligtvis kunna vara en rejäl förstärkning.

Annons

Efter Touré började det ryktas om Geoffrey Kondogbia och Giannelli Imbula, men nu har man klättrat ner i hierarkin och dykt ner på Thiago Motta och Felipe Melo istället.

Motta har ett gott rykte i Inter efter sin rätt lyckade sejour där och har även varit rätt bra i PSG. Men jag känner mig rätt säker på att italo-brassen väldigt snart kommer att dala rejält i karriären. Inter behöver en bättre och en yngre spelare.

Felipe Melo känns inte direkt som någon man tar sig till toppen med.

Det pratas också om bla Eder, Rudiger, Montoya, Perisic, Kranevitter, Nani, Chicharito. Det är inte direkt några spelare som går in och gör så stor skillnad, vilket gör att man undrar om Inter och Mancini ens har en plan för hur de ska gå till väga.

Samtidigt som man förmodligen inte har pengar till att värva stjärnspelare säger man sig också ovilliga att sälja någon av sina bästa unga spelare.

Annons

Hur man då ska kunna förstärka ett försvar som är i skrikande behov av en remake och hur man då ska kunna få in en defensiv mittfältare av klass är för mig obegripligt.

Chanserna är därför stora att man tar in fler mediokra spelare. Eller så säljer man Mateo Kovacic, vilket enligt mig är att dömt att skapa tusenfalt av ånger. Är det någon spelare i truppen som kan bli ruskigt bra inom ett par år så är det han och Mauro Icardi.

Samtidigt som Inter alltid deklarerat att Kovacic är lagets framtid och att han ska stanna till hundra procent, florerar det rykten om att han är klar för Liverpool. Vad som är sanning och lögn är inte helt klart.

Jag hade hellre sett att man försökte sälja Guarin, Kuzmanovic, Palacio, Handanovic (målvakter är alltid enklare att ersätta) och kanske även Hernanes.

Om Piero Ausilio lyckas förvandla dagens trupp till ett riktigt slagkraftigt lag utan att sälja Icardi eller Kovacic är han en magiker.

Annons

Men kanske spelar det i slutändan inte någon roll.

För det kan vara så att Inters problem inte bara den svåra jakten på bättre spelare utan även Roberto Mancini. Tränaren som Erick Thohir har investerat all sin tro till.

Jag har i ärlighetens namn aldrig varit jätteimponerad av Mancini. Visst, han vann han flertalet scudetton med Inter, men det var under en tid utan större konkurrens och lagets feghet i Europa-spelet var ofta irriterande att skåda.

I Manchester City gjorde han det bra till en början och vann en ligatitel (missade dock återigen i Europa), men samtidigt var det nog svårt att misslyckas med en så pass bra trupp.

Jag trodde dock verkligen han skulle få bättre ordning på de blåsvarta under sitt första halvår.

Idag är jag inte alls så säker att han är rätt man att kunna omvandla Inter till ett topplag och kanske måste han ha riktigt bra spelare för att lyckas.

Annons

Inter vill hitta genvägen till framgång, men verkar inte ha tillräckligt med pengar, ha tålamod eller ta rätta beslut för det. Och i letandet av den genvägen undrar jag om de inte har gått vilse.

Det är hög tid att börja oroa sig över Inters framtid.

Publicerad 2015-06-15 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto