POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

In Bacca they trust

Milan kapade av Nelio Lucas (Doyen Sports) från sina transfer-uppdrag och Milan började plötsligt lyckas få klart värvningar. Det var kanske ingen slump. Och nu börjar det ju faktiskt likna något i det rödsvarta lägret,

Värvningen av Carlos Bacca borde ge entusiasm och förhoppningar till ett Milan som verkligen behöver det. Colombianen kommer från en strålande säsong i Sevilla och var jagad av många klubbar.

Ändå är jag lite skeptisk till affären. Bacca fyller 29 år i höst och om uppgifterna stämmer kommer han vara 33 år när hans kontrakt går ut. Jag har en känsla av att vi redan sett det bästa av honom och jag är osäker på om han är en spelare att hålla i handen när man möter de allra bästa lagen. Tittar man på hans facit har de flesta av han mål trillat in mot medelstora eller minde lag. Dessutom snackar vi om spelare som inte riktigt är ordinarie i sitt landslag.

Jag är inte alls så säker på att han kommer bli en så vass värvning som prislappen visar. Men samtidigt är livet så för ett lag som det gått dåligt för och som vill ta sig upp till toppen igen. Man måste överbetala för att nå framgång igen.

Och om Milan sätter Bacca i rätt sammanhang kan det bli riktigt bra. Placera t ex en Zlatan bredvid honom och vi har plötsligt ett mycket vasst anfallspar. Lyckas Milan sätta ihop ett lag med t ex Axel Witsel, Bertolacci, De Jong och Bonaventura  bakom Bacca och ytterligare en vass anfallare är de på rätt väg.

Men det kanske största problemet kvarstår. Även om jag tror att Mihajlovic kan förbättra försvarsspelet per se, känns det som om de måste hitta en mittback av hög kvalité och med ledaregenskaper. Det är en viktig pusselbit som måste sättas.

Även om jag inte riktigt tycker att Milan lyckats bli så mycket bättre än vad de borde för ca 50 miljoner euro och även om jag skulle valt Kondogbia/Jackson framför för tex Bertolacci/Witsel/Bacca så börjar det ju röra sig i rätt riktning. Spelare börjar anlända och det i sig kan ge god effekt.

Efter en mardrömslik start på mercaton börjar Milan i alla fall nu se ljuset i transfermörkret.

***
Mycket talar för att Gianelli Imbula nu inte anländer till Inter. Jag tror inte att det gör så mycket. Han kan mycket väl explodera i en klubb som t ex Porto eller Valencia, men behovet av Imbula är inte jättestort efter att man har värvat Kondogbia och då man har spelare som Kovacic, Brozovic och Hernanes.

***
Fiorentina väntar på att Mohamed Salah ska ge besked. Att behålla egyptiern är av oerhörd stor vikt för Viola. Han skulle inte bara vara deras bästa offensiva kraft utan även vara en symbolisk värvning då han representerar hopp och drömmar om en stark nästa säsong.

***
Att Roma inte lyckades värva Carlos Bacca behöver inte vara så negativt, inte minst om de värvar Edin Dzeko istället. Jag menar inte nödvändigtvis att bosniern är en bättre spelare än colombianen, men jag tycker att han bättre representerar vad Roma behöver framåt. En stark spelare som är i bra i luftrummet och som kan hålla i boll skulle utveckla Romas spel mer.

***

Om Napoli värvar Allan, Matteo Darmian och en bra mittback har man fyllt stora hål. Och tänk om man faktiskt inte säljer Gonzalo Higuain? Tänk om argentinaren hittar motivation och fokus under Sarri? Då känns man plötsligt som en scudetto-kandidat.

***

Transferbetyg:

Geoffrey Kondogbia
Från Monaco till Inter
Transferbetyg: 8,5

“Visst, han blev dyr, men jag tror att Kondogbia kan visa sig bli en alldeles lysande värvning för Inter. Är stark och skicklig och är precis vad Inter behöver behöver på mitten. Har dessutom sina bästa år framför sig. Kan mycket väl visa sig vara värd sin prislapp och mer än så.”

Mario Mandzukic 
Från Atletico Madrid till Juventus
Transferbetyg: 7

“Kommer inte kunna ersätta Tevez, men ger Juventus elakhet och målfarlighet längst fram. En uppgradering jämfört med Llorente.”

Carlos Bacca
Från Sevilla till Milan
Transferbetyg: 6,5

“Gjorde en strålande säsong för Sevilla och är en komplett och duktig anfallare, som kan bli riktigt bra i Milan om han hamnar i rätt omgivning. Jag är dock lite osäker på hur Bacca klarar av knepiga italienska försvar och prislappen var lite för hög för en spelare som fyller 29 år i höst.”

Birkir Bjarnason 
Från Pescara till Torino
Transferbetyg: 6

“Islänningen är kanske inte den sexigaste värvningen, men han var riktigt bra i Pescara ifjol och är en spelare man kan lita till att han alltid gör ett hårt jobb.”

Iago Falque 
Från Genoa till Roma
Transferbetyg: 6

“Gjorde succé i Genoa, men jag är inte så säker på att han kan upprepa det i Roma. Risk för överskattning efter sin framgång förra säsongen. Garanti eller “Flash in the pan”?”

Jasmin Kurtic
Från Fiorentina till Atalanta
Transferbetyg: 6

“Var en stor flopp i Fiorentina, men är bättre än vad han visade i Florens. I Atalanta bör han kan få ut lite mer av sina kvalitéer.”

Guido Vadalá
Från Boca Juniors till Juventus
Transferbetyg: 7,5

“Kommer på tvåårigt lån i Tevez-affären. Juventus kan sedan köpa loss honom. Vadalá är enligt mig en av av världens allra största talanger. Med rätt utveckling kan Juventus ha gjort ett super-kap.”

Pepe Reina
Från Bayern Munchen till Napoli
Transferbetyg: 6,5

“Är väl ingen framtidsman, men samtidigt bör han ge lite större trygghet och garanti än vad de osäkra korten Andujar och Rafael gjort.”

Publicerad 2015-06-29 kl 10:15
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto