Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Goodbye, Andrea

Lorenzo Medici

Nu är det över. En Serie A-karriär som tagit slut.

Det är med viss sorg som jag skriver denna text. För det här spelaren man skulle velat fortsätta i slå crossbollar i Serie A i all oändlighet.  Om jag vore tvungen att bara följa en enda spelare under ett helt år skulle jag ha valt Pirlo.

Hans gyllene promenad på planen. Hans geniala passningar. Hans förmåga att se saker ingen annan kan se. Hans lugn. Men också en karriär fylld av stor framgång.

Två Champions League-titlar.

Ett VM Guld.

Scudetton.

Visst har det gått lite långsammare den senaste tiden och visst har bolltappen blivit fler. Men han har ändå lämnat mer på bordet än han tagit bort. Men kanske känner han viss mättnad. Att han börjar få svårare att hänga med. Att det är dags för ett nytt äventyr i ett annat land, att uppleva en annan kultur.

Annons

The finest New York can get.

De senaste trettio åren har producerat fem av de allra bästa italienska spelarna som vandrat på denna jord.

Roberto Baggio, Francesco Totti, Paolo Maldini, Alessandro Del Piero och Andrea Pirlo. Han är en av de största genom tiderna. Och jag säger som jag gjorde i min krönika för något år sedan:

“Italiens smartaste fötter är för evigt graverade i guld.”

Goodbye, Andrea.

 

Publicerad 2015-07-03 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto