Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kickstart in Shanghai

Lorenzo Medici 2015-08-08 09:04

Så var då äntligen den italienska fotbollssäsongen officiellt igång. En italiensk supercup-final långt ifrån alperna i Piemonte och Roms kullar. Då Serie A till varje pris ska marknadsföras i Asien går matchen mellan Juventus och Lazio av stapeln i Shanghai.

Kina är en enorm och ännu inte mättad marknad och eftersom de italienska klubbarna ligger en bra bit efter Real Madrid, Barcelona, Bayern och de engelska klubbarna i popularitet tar man nu alla chanser att komma ikapp.

Supercupen är en bara en försmak av den kommande säsongen. En titel som i sig inte är jätteviktig förutom prestigen, men alltid intressant att se vart lagen står någonstans.

Inför varje säsong känns det som om ligan är öppnare än vanligt. Juventus har haft för vana att ställa den tesen på skam, men den här gången känns det mer befogat än på länge.

Juventus har ömsat skinn, tappat nyckelspelare som Pirlo, Tevez och Vidal och dessutom fått jobbiga skador på Khedira och Morata.

ANNONS

Bakom dem har både Milan och Inter värvat dyrt och mycket och Roma hoppas att Dzeko och Salah ska bli radarparet som ska ta dem hela vägen.

Vi kan heller inte räkna bort Sarris Napoli, inte minst om man har en harmonisk Higuain längst fram.

Att Lazio skulle kunna vinna en scudetto är möjligen lite långsökt, men om de åker ur kvalet i C.L och kan byta batterier till att satsa allt på ligan är det ju inte helt omöjligt. Större skrällar har hänt.

Innan ligan sätter igång får vi alltså en liten termometer på vart två av dessa nämnda lag står någonstans.

Både Juventus och Lazio har inte gjort någon glad under försäsongen, vilket i och för sig inte brukar betyda så mycket. Men kanske är det en liten varningsklocka för de båda. Inte minst för Lazio så måste visa god form fort då C.L-kval mot Leverkusen väntar.

ANNONS

Då Juve inte lyckas sätta sin “trequartista” på mercaton ser man ut att plocka upp Paul Pogba som nummer tio. Jag gillar hela idén med att använda Pogba i rollen bakom anfallarna, men gillar mindre idén över att det betyder att Roberto Pereyra tvingas kvar på bänken.

Lazio har i stort sett inga skador och det ska bli intressant att se om de kan ta vid där de slutade i våras och se om Candreva och Felipe Anderson kan galoppera sönder Juve-försvaret.

Matcherna mellan Juventus och Lazio brukar ofta bli sevärda historier, men tyvärr kan det bli svårt idag då planen ser ut som en uttorkad åker. Att färdas så långt och inte ens kunna spela på en ordentlig matta är sorgligt.

Men vi får hoppas att spelarna lyckas ge oss lite underhållning ändå.

Let´s kickstart the heart of Serie A.

 

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto