Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny säsong, gammal mästare

Lorenzo Medici

En ny säsong nalkades, men det var en gammal mästare som återigen speglade sig i segerns glans. Det var inte helt lätt att förstå om det var Lazios uddlöshet eller om det var Juventus rutin och skicklighet som var orsaken till att ”Den gamla damen” rodde hem den italienska supercupen. Kanske var det en blandning av de två.

För Juventus var det nog skönt att få visa att man även kan vinna utan spelare som Pirlo, Tevez och Vidal. Något som också säkert var förtroendeingivande för säsongen var att två nyförvärv gjorde målen.

Mario Mandzukic nickade säkert in ettan och Pablo Dybala skickade in tvåan upp i nättaket på ett elegant sätt. Den italienska supercupen kommer annars gå till historien som den sämsta produktionen i mannaminne. Det kinesiska Tv-teamet hade inte många rätt.

Klockan i rutan låg efter så när domaren blåste för paus stod siffrorna på 43 minuter. Repriserna var en katastrof och huvudkameran var alldeles för långt ifrån spelet.

ANNONS

Tanken är ju att marknadsföra den italienska fotbollen i Asien, men de som kollade på supercupen och Manchester United-Tottenham samtidigt, måste ju ha undrat om de sett på matcher från olika årtionden. På detta sätt vinner man nog inte många nya supportrar.

Matchen var annars ganska jämn, men utan speciellt många vassa chanser. Juventus försvar var sig likt. Bonucci och Barzagli släppte aldrig till något och Caceres ersatte Chiellini på ett bra sätt. I offensiv riktning var det oftast Paul Pogba som stod för det kreativa och det känns som om det är han som kommer ta Juventus i sin hand och föra dem framåt den här säsongen. Han kommer bli en större ledarfigur än tidigare.

Kingsley Coman hade svårt att komma loss och Mandzukic var relativt osynlig. Men när chansen dök upp var Super-Mario beredd med skallen. Det är därför Juve värvat honom.

ANNONS

Paulo Dybala hoppade in i den andra halvleken och visade direkt varför Juve betalat så pass mycket pengar för honom. Han höjde tempot, utmanade, var rörlig och gjorde ett fint mål. På samma sätt som jag är skeptisk till att Coman kan bli en stjärnanfallare är Dybala redan på god väg att bli en.

Lazios grundspel påminde om fjolårets succé, men spetsen framåt saknades. Felipe Anderson var den som försökte mest och bäst, men var lite för ensam. Jag tror även att det kan vara ett problem att kliva in i en säsong med Klose och Djordjevic. Två bra anfallare, men förmodligen är ingen av dem tillräckligt vassa för att Lazio ska kunna ta nästa kliv. Jag tror även att det är ett misstag att fortsätta att ignorera Keita.

Juventus visade trygghet och stabilitet och segern var nog viktig med tanke på de frågetecknen som Pirlos, Tevez och Vidals frånvaro gett.

ANNONS

För Lazios del väntar en viktigare uppgift om drygt en och halv veckan än en italiensk supercup i Shanghai.

***

Roma åkte till Mestalla och bjöd på offensiv fotbollsfestival. Det såg nästan ut som det tidiga Garcia-Roma. Gervinho sprang som han gjorde under år ett, Totti rev ner applåder med assist och mål och Salah gjorde mål i sin debut.

Om Totti kan vara så bra som igår, kanske Garcia kommer tvingas att spela med 4-2-3-1 med Totti som ”tian” bakom Dzeko.

Gervinho var på väg bort i början av säsongen, men med tanke på hans match igår och försäsongen i sin helhet är det nog längre inte aktuellt med en flytt för ivorianen.

Det var rena rama ”The Big Red Machine” över det här målet.

[dailymotionplay id=”x30wcio” size=”medium”]

Gervino- tic, Salah- tac, Pjanic-tic, Totti smack.

ANNONS

***
Napoli gjorde en hyfsad bra match mot Porto. Tror det var viktigt att man lyckades hålla nollan. Lorenzo Insigne var återigen en av lagets piggaste och nyförvärvet imponerade.

***

***
Stevan Jovetic börjar redan göra sig spännande.

[dailymotionplay id=”x30w8kb” size=”medium”]

Jova-Gol, Porto-Gnoukouri-assist.

Publicerad 2015-08-09 11:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto