Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bäst & Sämst från Trofeo Tim

Lorenzo Medici

Trofeo Tim är visserligen bara sommarfotboll och resultaten spelar kanske mindre roll, men man kan alltid hämta intressanta detaljer från den lilla triangel-turneringen där alla möter alla i 45-minuters matcher.

Milan vann till slut turneringen medan Inter förlorade båda sina matcherna.

Resultaten:
Milan-Inter 2-1 (Bertolacci, Bacca, Brozovic
Sassuolo-Inter 1-0 (Defrel)
Sassuolo-Milan 3-4 efter straffar (Duncan, Nocerino)

Bäst i Trofeo Tim:

1. Carlos Bacca (Milan)
Tidigare har skrivit att jag inte riktigt tyckt att colombianen var värd 30 miljoner euro (skulle nog säga runt 23-25 istället), men igår gjorde han mycket som kan komma att bevisa mig fel. Mot Inter var han alltid ett hot, slog passen som ledde fram till Bertolaccis mål och gjorde sedan det andra målet efter ett fint solonummer. Kändes verkligen som en toppspelare….som är värd 30 miljoner.

Annons

2. Joseph Alfred Duncan (Sassuolo)
Jag har ju tidigare hyllat den här värvningen och igår gjorde han verkligen mig inte besviken. Blandade styrka med precision och skicklighet. Gjorde målet mot Milan efter ett fint genombrott och ett snyggt placerat skott. Visade också stor arbetskapacitet. Inter gjorde ett misstag som släppte honom, Sampdoria likaså. Sassuolo drog däremot vinstlotten när de värvade honom.

3. Gregoire Defrel (Sassuolo)
Visade direkt prov på sin snabbhet och förmåga att hitta luckorna i försvaret, när han sprang igenom och gjorde matchens enda mål mot Inter. Sassuolo kommer få stor nytta av fransmannen.

4. Marcelo Brozovic (Inter)
Hoppade in och var inte alltid perfekt i passningsspelet och vann inte massor av dueller, men det var också Brozovic som på ensamt manér tog bollen hela vägen från egen planhalva till Milans straffområde och placerade in bollen i mål. Visade sin klass.

Annons

5. Assane Gnoukouri (Inter)
Hade knappt ett misstag mot Sassuolo, var alltid spelbar och även säker i passningsspelet. Han agerar inte som en vanlig 18-åring och är en spelare som man bör behålla i truppen.

Sämst i Trofeo Tim:

1. Roberto Mancini (Tränare, Inter)
Det är drygt tio dagar kvar till ligapremiär och Mancini håller fortfarande på att laborera med olika spelsystem. Igår startade han med att prova Hernanes och Kovacic på kanterna (4-4-2) bara för att sedan ändra när det inte föll väl ut. Man förlorade båda sina matcher och det tydliga linjerna saknas fortfarande. Han har fått de flesta nyförvärv han pekat på så nu är det upp honom att leverera. Är det Mancini som är Inters akilleshäl?

2. Miranda & Murillo (Inter)
Jag gillar båda två. Men igår visade de upp ett något ovaksamt försvarsspel som Milan tog till vara på. Jag räknar med att de kommer vara mycket bättre när serien startar….annars ligger Inter illa till.

Annons

3. Alex (Milan)
Hängde inte med Icardi i en djupledslöpning och blev utvisad. Alex känns trög och inte som en mittback för startelvan (vem gör det förutom Romagnoli?).

4. Giacomo Bonaventura (Milan)
Var en besvikelse igår. Hade det svårt på tremanna-mittfältet, var oprecis och det var hans slarv som ledde fram till Alex utvisning. Förstärkte inte sina chanser.

5. Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Hade svårt att hänga med Cerci ett par gånger och följde sällan med i offensiven. Har han bara Napoli i tankarna eller är det så att han kanske inte är så bra som t ex Napoli tror?

***
Balotelli + Cassano = Sant. Balotelli + Cassano = Sant. Balotelli + Cassano = Sant. Balotelli + Cassano = Sant. Balotelli + Cassano = Sant. Balotelli + Cassano = Sant. #Sampdoria

Om jag skriver det tillräckligt många gånger kanske det går i uppfyllelse. Jag tror att det gör det ändå. President Ferrero är alltför galen och en alltför stor effektsökare för att det inte ska bli av.

Annons

***
Nikola Kalinic är på ingång till Fiorentina. Han lär kliva in på samma villkor som Babacar och det känns som om de två får kämpa om en tröja.

***
Jag har lite svårt att förstå Juventus/Allegris besatthet av Draxler. Jag har lite svårt att förstå att man inte är mer besatta av Götze.

***
PSG ser ut att ha valt Kurzawa istället för Siqueira. Synd, att inte Juventus kunde göra/ville göra det valet.

***
Varför värvar ingen Arthur Masuaku?

***
Varför jagar Palermo en ersättare för Andrea Belotti när de bara kan behålla honom och förmodligen vinna på det (namnen som hans ersättare imponerar inte på mig).

Allt till Torinos stora gagn.

***
Nio dagar kvar till avspark.

Publicerad 2015-08-13 11:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto