Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det dags att börja oroa sig för Mancini?

Lorenzo Medici

Är det dags att börja bli orolig för Roberto Mancini? Med drygt nio dagar kvar till ligapremiären håller Inters tränare fortfarande på att testa spelsystem.

Det är vanligtvis inget bra tecken.

Mancini tog över som tränare för Inter november 2014. Sedan dess har laget knappast presterat så mycket bättre än vad man gjorde under Mazzarri. Jag kan köpa att man behöver lite tid för att kunna förändra laget som man vill.

Men tiden håller på att rinna ut nu.

Den här sommaren har Mancini fått väldigt mycket det han pekat på. Ausilio och kompani har jobbat häcken av sig för att kunna ge honom de spelare han velat ha. Man lyckades visserligen inte värva Yaya Touré, men man har köpt Kondogbia, Miranda, Murillo, Jovetic, Montoya. Det är ingen dålig mercato.

I vintras värvade man Xherdan Shaqiri. Schweizaren själv sa att han gick till Inter mycket på grund av Mancini. Sex månader senare har han sålts till Stoke.

Annons

Det är möjligt att Mancini insåg att Shaqiri inte passade in på det sätt han vill att laget ska spela. Att den dynamiske anfallaren spelade med för stora skygglappar och gick för mycket själv.

Men det var farhågor som jag publicerade redan första dagen de värvade honom. Det borde inte vara någon nyhet för Inter och Mancini. Dessutom kan en bra tränare ändra på sådana saker och ting.

Shaqiri har också en fantastisk talang och det är inte omöjligt att han kommer briljera i Stoke.

Just nu verkar Mancini veta varken från eller till. Ska han använda Hernanes som trequartista eller inte? Om han inte är en startspelare är det ju bättre att sälja honom. Tidigare var Guarin given i startelvan, nu är han det inte. Han har sänkt Kovacics självförtroende och fortfarande inte hittat rätt position till honom. Försvarsspelet sitter heller inte ännu som det ska fastän Miranda köpts och den defensiva organisationen över hela planen är fortfarande inte förbättrad.

Annons

Ja, men det tar ju tid att spela in många nya spelare? Bah, Bacca strålade som en sol i Trofeo Tim och Paulo Sousa har satt sitt spelsystem som en smäck på nolltid.

I onsdags mot Milan startade Inter med en 4-4-2-uppställning med Hernanes och Kovacic på kanterna. I det närmaste en provokation för att visa ledningen att han inte har de spelarna han vill för att kunna spela med den uppställning han föredrar.

Jag vill dock inte riktigt räkna ut Mancini ännu. Ligan har faktiskt ännu inte startat och ingen skada är ännu skedd. Det finns fortfarande hopp. Det är möjligt att Inter lyckas värva Criscito, en mittfältsledare (vem det nu skulle vara) och Perisic i sista stund och allt blir frid och fröjd. Det är möjligt att Inter bara behöver en bra start för att få rätt självförtroende och att Mancini hittar rätt lösningar.

Annons

Men jag kan inte låta bli att ställa frågan:

Hur skulle t ex Vincenzo Montella eller Diego Simeone lyckats med Inters nuvarande trupp?


Publicerad 2015-08-15 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto