Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lazio kliver in i C.L, Milan mår bra och Juve värvar brasse

Lorenzo Medici

Ikväll ska Lazio försöka ta det första steget mot gruppspelet i Champions League. Men att försöka slå ut Bayer Leverkusen kommer inte bli någon lätt uppgift.

Tyskarna har ett väldigt vasst lag anförda av tekniske Calhanoglu, anfalls-giraffen Kiessling och de snabba yttrarna Son och Bellarabi. Bakom dem kompletterar man bra med grovjobbare som Kramer och Bender. Möjligen är det försvaret som är deras svagaste lagdel.

Lazio saknar Marchetti, Djordjevic och Radu. Det borde inte betyda alltför mycket då Berisha är en bra målvakt, Lulic tar ytterbacken och Klose ändå hade gått först. Däremot är det allarmerande att även De Vrij kan komma att missa matchen. Han kan man inte ersätta på samma sätt. Nu verkar det ändå som om holländaren biter ihop och kommer spela.

ANNONS

Lazio har fått en del kritik under sommaren för att de inte värvat mer/bättre inför detta C.L-kval. För mig är det logiskt att de inte gjort det. Att lägga en massa pengar på 1-2 spelare för att ta sig vidare är riskfyllt för en klubb som Lazio. Ett kval är ett hasardspel som man kan förlora även med 1-2 starka nyförvärv.

Jag tycker Lazio gör rätt i att vänta med öppna plånboken. Man har ett så pass bra lag att man ska kunna slå ut Leverkusen ändå. Men det kommer inte bli lätt, det känns som en fifty-fifty-match.Tar man sig vidare kanske man värva någon bra spelare i sista stund. Det kommer bli tillräckligt svårt att behålla Lucas Biglia.

Att ta sig vidare till gruppspelet i Champions League är naturligtvis extremt viktigt ur ekonomisk synpunkt. Den pressen väger tungt när spelarna kliver ut ikväll.

ANNONS

Vi får hoppas att Lazio pallar trycket.

***
Medan Berlusconi fortsätter att drömma om Zlatan verkar Mihajlovics Milan fungera rätt bra. Nu var Perugia kanske ingen större värdemätare, men det är tydligt att Sinisas hand börjar synas. Spelarna löper mer och bättre än under hela förra säsongen och anfallstrion Honda-Bacca-Luiz Adriano briljerade ordentligt igår.

Den här kombinationen är helt enkelt fotbollspoesi.

***
Jag gillar verkligen Juventus beslut att spola Siqueira, öppna plånboken och gå all-in på Alex Sandro. Man nöjde sig inte med att ta den enkla vägen och få in okej ytterback, utan vill istället nå en högre nivå och värva en riktigt, riktigt bra ytterback. Juventus ska vara nära en övergång med brassen.

Bra gjort.

***
Att Genoa är på väg att värva Diego Capel berättar två saker. Dels att Perotti är på väg bort och dels att man försöker upprepa fyndandet av före detta Sevilla-yttrar. Probelmet för Genoa är att jag inte tror att Capel är lika bra som Perotti.

ANNONS

***
Belotti till Torino och Gilardino till Palermo? Verkar bli av. Det känns vettigt för båda klubbarna. Belotti bredvid Quagliarella i Toro tror jag är en ”match in heaven” och Gilardino längst fram i ”Rosanero” tror jag är en utmärkt idé då de behöver en rutinerad och utpräglad målskytt.

Det ska dock sägas att Palermo säkerligen kommer jaga ytterligare en anfallare då ”Gilas” fysik inte längre är den bästa. Man vill fortfarande ha Arsenals Joel Campbell, men det ryktas även om Avellinos anfallare Marcello Trotta.

Jag gillar vart båda lagen är på väg.

***
Emil Krafth är på väg till Bologna. Tror han kan göra bra ifrån sig där. Desto fler svenskar i Serie A desto bättre.

Publicerad 2015-08-18 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto