Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Serie A - Hela guiden sammanställd

Lorenzo Medici

1. ROMA

Förra säsongen: Såg ut som en allvarlig scudetto-kandidat i ett par månader, bara för att sedan falla igenom ordentligt. Repade mod under slutet av säsongen och gnetade till sig en viktig andraplats.

Förhoppningar: Att vinna scudetton. Allt annat är lögn.

Viktiga nyförvärv: Edin Dzeko (Manchester City), Mohamed Salah (Chelsea), Iago Falque (Genoa), Antonio Rudiger (Stuttgart), Woijiech Szczesny (Arsenal), Gerson (Fluminense)

Viktiga förluster: Andrea Bertolacci (Milan), Alessio Romagnoli (Milan), Davide Astori (Cagliari), Jose Holebas (Watford), Seydou Doumbia (CSKA Moskva), Mattia Destro (Bologna), Mapou Yanga-Mbiwa (Lyon), Daniele Verde (Frosinone).

ANNONS

Tänkbar elva (4-3-3): Szczesny, Florenzi, Manolas, Castan, Torosidis, Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Salah, Dzeko, Falque.

Tränare: Rudi Garcia.

Nyckelspelare: Edin Dzeko
Den spelare som ger Roma en ny dimension. Jag tror att hans styrka, målfarlighet och vassa anfallsspel är precis vad laget behöver.

Genombrottet: Ingen.

Utsikter för 15/16:
Scusate il ritardo. Ursäkta förseningen. För ett år sedan tippade jag att Rudi Garcias Roma skulle vinna ligan. Jag hade köpt Romas förtrollande spel från året innan och trodde verkligen att man var på väg mot någonting stort. Sedan kom förlusten mot Juventus. Sedan förnedringen mot Bayern Munchen. Efter jul var man plötsligt inte sig själva längre, kunde inte längre vinna, hade tappat allt spring och självförtroende.

Så varför skulle man då vara så mycket bättre den här gången? Jag anser att klubben och sportdirektör Sabatini har insett var det största problemet låg. I offensiven. Försvaret var sig visserligen inte heller likt, men med Manolas som klippa, med Castan tillbaka, Rudiger på väg in och förmodligen ytterligare en mittback känns backlinjen inte som något problem. Dessutom lär man förstärka ytterbacks-positionerna innan transferfönstret stänger (Lucas Digné?).

ANNONS

Nej, den position som Roma förändrat mest och bäst är framåt. Man har värvat Edin Dzeko som ger laget en helt ny dimension längst fram. Äntligen har man den spets och kraft man behöver i anfallet. Romas bäste målskytt förra säsongen var Ljajic och Totti på åtta mål vardera. Det berättar en hel del. Att man sedan även fräschat upp flankerna med Mohamed Salah och Iago Falque känns som en stor uppgradering. Jag tror Salah kan bli en stor hit i Garcias spelsystem. Dessutom har Gervinho sett så där bra ut som han gjorde under sitt första år under försäsongen.

I väntan på Strootman är mittfältet i relativt trygga händer med Nainggolan som främste pådrivare och det skulle inte förvåna mig om Pjanic gör en fin säsong nu när landslagspolaren Dzeko finns vid hans sida. Truppen är ju även fulladdad med spelare som Florenzi, Keita, De Rossi och Ljajic och Francesco Totti har säkert inte visat upp sitt sista trick i karriären.

ANNONS

Förra året tippade jag fel. Nu återstår det att se om jag har rätt den här gången.

2. JUVENTUS

Förra säsongen: Vann sin fjärde raka scudetto, plockade hem italienska cupen och tog sig till Champions League-final. Mycket bättre än så kan man inte göra.

Förhoppningar: Att samtidigt som man föryngrar laget kunna fortsatt vara med och kämpa om en scudetto och ta sig långt i Champions League.

Viktiga nyförvärv: Paulo Dybala (Palermo), Mario Mandzukic (Atletico Madrid), Alex Sandro (Juventus), Neto (Fiorentina), Sami Khedira (Real Madrid), Guido Vadala (Boca Juniors), Simone Zaza (Sassuolo).

Viktiga förluster: Andrea Pirlo (New York City), Carlos Tevez (Boca Juniors), Arturo Vidal (Bayern Munchen), Angelo Ogbonna (West Ham), Simone Pepe (Chievo), Marco Storari (Cagliari).

Tänkbar elva (5-3-2): Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci Chiellini, Alex Sandro; Sturaro, Marchisio, Pogba; Morata, Mandzukic.

ANNONS

Tränare: Massmiliano Allegri.

Nyckelspelare: Paul Pogba
Nu när Pirlo, Tevez och Vidal har lämnat är det dags för andra spelare att kliva fram och ta ännu större ansvar. Om Pogba gör en kanonsäsong och bekräftar sig som en superstar har Juventus chanser till en femte raka titel ökat rejält.

Genombrottet: Daniele Rugani
Det kommer krävas en eller två skador i backlinjen för att Rugani ska få chansen, men när han väl kommer få den tror jag han kommer ta den. 21-åringen spelar med ett osedvanligt lugn för sin ålder och är inte bara stark i luftrummet utan även duktig med fötterna.

Utsikter för 15/16:
Juventus har verkligen ömsat skinn den här sommaren. Andrea Pirlo lämnade för MLS, Carlos Tevez ville hem till Buenos Aires och Arturo Vidal hoppas kunna öka sina chanser att vinna C.L i Bayern Munchen. Det är inga spelare man ersätter i ett nafs.

ANNONS

Både Pirlo och Vidal kan man visserligen komma att ersätta inom laget med t ex Marchisio och Pereyra, men förlusten av Tevez formidabla anfallsspel kan bli svårare att komma till rätta med.

Juventus har dock mycket att vila trygga på. Försvaret är intakt med rutinerade och stabila fyrlingen- Buffon, Barzagli, Bonucci och Chiellini -och dessutom har man unge Rugani på tillväxt samt att man hoppas ha Caceres skadefri den här säsongen. Lichtsteiner lär löpa på som brukligt på sin högerkant och då man ser ut att värva Alex Sandro till vänster har man utan tvekan ligans bästa defensiva lagdel.

Mittfältet ser även det starkt ut. Paul Pogba kan komma att ta ytterligare kliv mot superstatus den här säsongen och Marchisio är en garanti på mitten. Jag räknar även med att man värvar ytterligare en mittfältare innan transferfönstret stänger, inte minst då man fick Khedira skadad.

ANNONS

Nej, Juventus största farhågor är nog i den offensiva delen. Även om Morata är en lysande forward, Mandzukic är en hygglig målmaskin och Dybala har en fenomenal talang kan det komma att bli svårare att öppna upp motståndarförsvaren utan en Tevez i laget. Att Juventus söker en “trequartista-typ” är ingen slump, man skulle må väldigt bra av att ha en spelare likt Götze, Isco eller Draxler som både kan ta sig förbi sina motståndare och agera framspelare. Hittar man rätt spelare innan mercaton slås igen, kommer Juventus med all rätt kunna ro hem sin femte raka scudetto.

Men tills dess, tror jag att de kan halka ner från den grön-vit-röda tronen.

3. MILAN 

Förra säsongen: Försökte att ta sig tillbaka till toppen med en samling gratisspelare, konstiga lån, avdankade stjärnor och en rookie-coach. Det slutade i katastrof. 

ANNONS

Förhoppningar: Att försöka ta sig till baka till toppen med Berlusconis nya plånbok, en mer rutinerad coach och stjärnor som mer är på toppen av sin karriär. 

Viktiga nyförvärv: Luiz Adriano (Sjachtar Donetsk), Alessio Romagnoli (Roma), Andrea Bertolacci (Roma), Carlos Bacca (Sevilla), Jose Mauri (Parma). 

Viktiga förluster: Michael Essien (Panathianikos), Stephan El Shaarawy (Monaco), Adil Rami (Sevilla), Daniele Bonera (Utg kontrakt), Giampaolo Pazzini (Verona), Sulley Muntari (Al-Ittihad), Simone Verdi (Eibar).

Tänkbar elva (4-3-1-2): Lopez, Abate, Mexes, Romagnoli, Antonelli; Bertolacci, De Jong, Bonaventura; Honda; Bacca, Luiz Adriano.

Tränare: Sinisa Mihajlovic.

Nyckelspelare: Carlos Bacca
Milan missade att värva Jackson Martinez, men fick en klart hyfsad ersättare i Bacca istället. Colombianen har sett riktigt het under försäsongen och känns som en spelare som kan göra skillnad framåt. Något som Milan verkligen behöver.

ANNONS

Genombrottet: Alessio Romagnoli
Milan fick visserligen punga ut en hel del pengar för att Mihajlovic skulle få den mittback han så önskade. Jag tror dock att Milan kommer få valuta för pengarna med tiden. Romagnoli kan komma att kliva in på en gång och bli den försvars-klippa man behöver.

Utsikter för 15/16:
Med hjälp av Berlusconis mediaset-miljoner och MrBees förväntade intåg i klubben har man förstärkt laget en hel del under sommaren. Dagarna med pinsamma köp av gratisspelare och lån av avdankade stjärnor verkar nu vara ett minne blott.

Trots att man överbetalat en aning för spelare som Bacca, Bertolacci och Romagnoli känns det ändå som att man hittat en ny riktning som bör ta Milan tillbaka till toppen. Bacca och Luiz Adriano har sett riktigt vassa ut under försäsongen och Romagnoli kan bli den klippa man behöver längst bak. Dessutom känns Sinisa Mihajlovic som den ledare med pondus man behöver.

ANNONS

Detta Milan har förvisso fortfarande en del frågetecken i försvaret då varken Mexes, Alex eller Zapata känns som någon att hålla i handen när de bästa lagen kommer på besök. Det saknas även möjligen ytterligare en mittfältare av klass för att Milan på allvar ska känna sig som en ordentlig scudetto-kandidat. Men ur De Jong, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura, Mauri, Poli finns ändå hyfsat med kvalité att hämta.

Men då det är mer än en vecka kvar innan transferfönstret stänger kan saker fortfarande hända. Milan kan säkerligen komma att värva Axel Witsel eller Roberto Soriano innan den sista augusti och ännu vet vi ju inte vad som kommer hända med en viss svensk i Paris.

Om Milan på något sätt lyckas landa Zlatan Ibrahimovic som sista pusselbit så kommer detta Milan hoppa upp som favorit till att ro hem titeln.

ANNONS

Är det någonting som Zlatan brukar vara en garanti för, så är det ju vunna ligatitlar.

4. NAPOLI

Förra säsongen: Vann visserligen den italienska supercupen mot Juventus, men trots en riktigt bra trupp lyckades aldrig Rafa Benitez få ut mer än en semifinal i Europa League och en femteplats i ligan.

Förhoppningar: En topp-tre placering.

Viktiga nyförvärv: Allan (Udinese), Mirko Valdifiori (Empoli), Elseid Hysaj (Empoli), Vlad Chiriches (Tottenham), Pepe Reina (Bayern Munchen).

Viktiga förluster: Gökhan Inler (Leicester); Jonathan De Guzman (Marseille), Duvan Zapata (Udinese), Walter Gargano (Monterrey).

Tänkbar elva (4-3-1-2): Reina, Maggio, Albiol, Chiriches, Hysaj; Allan, Valdifiori, Hamsik; Insigne; Mertens, Higuain.

Tränare: Maurizio Sarri.

Nyckelspelare: Gonzalo Higuain
Valdifiori kommer dirigera spelet på mitten och Albiol måste höja sig för att försvarsspelet ska fungera, men den spelare som flyttar nålen mest för Napoli är utan tvekan Higuain. Om argentinaren är på rätt humör och gör en kanonsäsong kan Napoli gå så långt som att vinna ligan.

ANNONS

Genombrottet: Lorenzo Insigne
Insigne är ju redan relativt etablerad, men jag tror att det här blir säsongen då han tar nästa steg och blir en stjärna. Får han bara vara skadefri kan han komma att flyga fram i sin nya “Trequartista-roll” ända in i Contes azurblå startelva.

Utsikter för 15/16:
Maurizio Sarris Napoli kommer bli ett av de mest spännande lagen att följa i Italien den här säsongen. Den nye tränaren kommer förändra mycket både taktiskt och inställningsmässigt och troligen till det bättre. Napoli kommer använda Lorenzo Insigne strax bakom anfallarna i en relativt fri roll, vilket säkert kommer passa honom utmärkt. Framför honom finns stjärnan Gonzalo Higuain kvar och om argentinaren är på humör kan han vinna skytteligan i ett nafs. Bredvid honom lär någon av Dries Mertens, Jose Callejon eller Manolo Gabbiadini kampera. Oavsett vem Sarri väljer är det på papperet en mycket vass trio.

ANNONS

På mitten kommer nye Valdifiori styra spelet (återstår att se om han klarar det i en större klubb) och bredvid sig lär han ha dynamiske brassen, Allan, och Hamsik som kliver ner ett steg i planen jämfört med ifjol. Allt gott så långt. Det som troligen kommer bli Sarris största utmaning är försvarsspelet, något som ofta brast ifjol under Benitez. Man har visserligen värvat Chiriches från Tottenham och Torinos Nikola Maksimovic kan vara på ingång, men den största förändringen kommer att vara Sarris taktiska förändringar. Lyckas han med det är väldigt mycket vunnet.

Detta Napoli har stor förbättringsmarginal och har ett så pass högt tak att jag inte kan räkna bort dem från en scudetto om allt klaffar. Men det krävs ändå ett stort kliv för att gå från Benitez något svajiga bygge till att allt ska fungera under Sarri.

ANNONS

Kanske är klivet för stort trots allt.

5. INTER

Förra säsongen: En åttondeplats var naturligtvis inget annat än ett fiasko. Walter Mazzarri fick kicken efter mindre än en halv säsong, men det blev inte mycket bättre efter det att Roberto Mancini tog över.

Förhoppningar: Att ta sig till Champions League nästa säsong.

Viktiga nyförvärv: Geoffrey Kondogbia (Monaco), Miranda (Atletico Madrid), Jeison Murillo (Granada), Stevan Jovetic (Manchester City), Martin Montoya (Barcelona).

Viktiga förluster: Mateo Kovacic (Real Madrid), Xherdan Shaqiri (Stoke), Zdravko Kuzmanovic (Basel), Joel Obi (Torino), Federico Bonazzoli (Sampdoria), Ibrahima Mbaye (Bologna).

Tänkbar elva (4-3-1-2): Handanovic, Montoya, Miranda, Murillo, D´Ambrosio; Guarin, Medel, Kondogbia; Hernanes; Jovetic, Icardi.

Tränare: Roberto Mancini.

ANNONS

Nyckelspelare: Miranda
Försvarsspelet var troligen Inters största problem förra säsongen och förhoppningen är att nyförvärvet, Miranda, ska komma in och styra upp backlinjen. Hans lugn och skicklighet borde ge försvaret större trygghet.

Genombrottet: Jeison Murillo
Är kanske ännu ett okänt namn för de flesta, men den duktige colombianen blev vald till bäste unge spelare i Copa America i sommar och kliver med största sannolikhet rakt in i Inters startelva. Påminner lite om Juan Jesus i spelstilen, men är skickligare taktiskt.

Utsikter för 15/16:
På papperet ser Inter ut att ha ett väldigt starkt lag fullt med spännande spelare fyllda med potential. Icardi är en fullblods-striker som alla lag skriker efter, Jovetic kommer från Citys komposthög full av vilja till revansch, Kondogbia är lagets dyra mittfälts-juvel och försvarslåset Murillo & Miranda borde vara en firma att lita starkt till. Lägg då till att man värvat Montoya och har kvar spelare som Guarin, Medel, Hernanes, Palacio och Brozovic. Dessutom lär man inte ha värvat färdigt.

ANNONS

Men trots denna intressanta palett av fotbollsspelare är det något som inte riktigt stämmer. Trots att klubben har gått sin tränare, Roberto Mancini, till mötes och är på väg att byta ut i stort sett hela startelvan letar laget fortfarande efter en identitet och ett fungerande spelsystem.

Man har sålt två av sina mest kreativa spelare i Shaqiri och Kovacic och fastän ligastarten lurar bakom hörnet har Mancini ännu inte hittat rätt modell och vilka spelare han litar bäst till. Dessutom känns det som om det saknas riktiga ledare i laget. Det finns fortfarande tid att rätta till saker och ting, inte minst på transfermarknaden, och om man får en bra start i ligan kan ett behövligt självförtroende hjälpa laget en bra bit på traven.

Inter har gått all-in på Roberto Mancinis ledarskap och omdöme och pressen kommer vara oerhört stor på att han lyckas föra laget till en C.L-plats till nästa säsong. Misslyckas man med det väntar några tuffa år framöver.

ANNONS

Det är nu eller aldrig, Roberto.

6. TORINO

Förra säsongen: Gjorde bra ifrån sig i Europa League och lyckades även klara sig bra i ligaspelet fastän man hade sålt stjärnor som Immobile och Cerci.

Förhoppningar: Att på nytt kvalificera sig för Europa League.

Viktiga nyförvärv: Davide Zappacosta (Atalanta), Daniele Baselli (Atalanta), Afriye Acquah (Hoffenheim), Danilo Avelar (Cagliari), Joel Obi (Inter).

Viktiga förluster: Matteo Darmian (Manchester United).

Tänkbar elva (3-5-2): Padelli, Maksimovic, Glik, Moretti; Zappacosta, Benassi, Baselli, Acquah, Avelar; Quagliarella, Lopez.

Tränare: Gianpiero Ventura.

Nyckelspelare: Kamel Glik
En stor orsak till fjolårets framgångar var Gliks heroiska försvarsspel och hans förmåga att göra mål framåt. “Il Capitano” är i mångt och mycket lagets själ.

Genombrottet: Daniele Baselli

ANNONS
Den tekniske mittfältaren slog aldrig riktigt igenom i Atalanta, men i Torino tror jag han kommer få förtroendet att styra spelet. Kan komma att banka på dörren till “Gli Azzurri” inom kort.

Utsikter för 15/16:
Torino har gjort två strålande säsonger på raken och jag tror att en tredje är på gång. Det finns väldigt mycket att gilla med denna Toro-upplaga. Gliks härliga inställning, Quagliarellas finess längst fram och inte minst den samling nyförvärv som man gjort. Yttrarna Zappacosta och Avelar är kanske inte lika bra som Darmian/Peres, men duger fint ändå. Mittfältet ser mycket spännande ut med Basellis fina fötter, Acquahs dynamik och Marco Benassis mångsidighet (var lysande under U21-EM).

Om man dessutom (som jag tror) värvar Andrea Belotti som partner till Quagliarella har man ett lag som definitivt kan parkera högt upp i tabellen. Sedan har man även Maxi Lopez som var oväntat bra i våras att tillgå. Jag tror att man återigen kommer vara med i jakten om Europa League-platser.

ANNONS

7. LAZIO

Förra säsongen: Stod för en fantastisk säsong där man till slut lyckades ta en tredjeplats som innebar playoff till Champions League.

Förhoppningar: Kvalificera sig för Champions Leagues gruppspel och försöka bygga vidare på fjolårets framgångar i ligan.

Viktiga nyförvärv: Sergej Milinkovic-Savic (Genk), Ricardo Kishna (Ajax), Patric (Barcelona), Ravel Morrison (West Ham), Wesley Hoedt (AZ Alkmaar).

Viktiga förluster: Cristian Ledesma (utg kontrakt), Diego Novaretti (Leon), Luis Cavanda (Trabzonspor), Ederson (Flamengo), Michael Ciani (Sporting Lissabon), Bryan Perea (Troyes).

Tänkbar elva (4-3-3): Marchetti, Basta, De Vrij, Gentiletti, Radu; Parolo, Biglia, Cataldi; Felipe Anderson, Klose, Candreva.

Tränare: Stefano Pioli

Nyckelspelare: Stefan De Vrij
Candreva och Anderson löpte sönder de flesta försvaren och Biglia bossade på mitten, men det var De Vrij som mer eller mindre ensam styrde försvaret på ett briljant sätt. Nu måste han nog göra det igen.

ANNONS

Genombrottet: Danilo Cataldi
Fick ju ett litet genombrott redan ifjol, men i år kan han komma att ta steget till att bli italiensk A-landslagsman.

Utsikter för 15/16:
Mycket av Lazios säsong kommer avgöras i Champions League-kvalet mot Leverkusen. Tar man sig till gruppspelet kommer man visserligen behöva spela fler matcher under hösten, men samtidigt lär man kliva in i ligasäsongen med entusiasm och större inkomster.

Åker man däremot ut mot Leverkusen kan effekterna bli jobbiga. Det kan bli svårt att hämta sig mentalt och det kan även innebära att man t ex säljer viktige Lucas Biglia. Bortsett från C.L-dramat satsar Lazio på i stort sett samma lag som ifjol. Det betyder att Candreva och Felipe Anderson kommer behöva upprepa sina fantastiska säsonger från ifjol, att De Vrilj måste skeppa försvaret med järnhand och att Parolo fortsätter att vara den där grymma tvåvägs-dynamon han visade sig vara förra säsongen.

ANNONS

Det kan vara för mycket begärt att Lazio ska kunna upprepa framgångarna från förra säsongen, inte minst då jag är osäker på om Klose/Djordjevic är tillräckligt bra under en hel säsong. Den tyske målmaskinen blir inte yngre och många av Djordjevics mål kom i klump. Förhoppningsvis kan unge Keita få mer speltid. Lazio har en alldeles för bra startelva för att falla alltför djupt i tabellen, men väldigt ofta har vi sett italienska lag som haft svårt att dubblera ligaspel och C.L-spel eller åka ur kvalet och göra en sämre säsong efter det.

Kanske är det Lazio som står på tur.

8. FIORENTINA

Förra säsongen: Lyckades vara med i jakten på en kvalplats till C.L länge och väl, trots skador och att en del spelare underpresterade.

Förhoppningar: Att fortsatt vara med i kampen om Europa-platser och att bygga någonting fint och stort under nye tränaren Paulo Sousa.

ANNONS

Viktiga nyförvärv: Nikola Kalinic (Dnipro), Mario Suarez (Atletico Madrid), Davide Astori (Cagliari), Gilberto (Botafogo), Luigi Sepe (Napoli).

Viktiga förluster: Neto (Juventus), Juan Vargas (Betis), Mario Gomez (Besiktas), Stefan Savic (Atletico Madrid), David Pizarro (Santiago Wanderers), Alberto Aquilani (Sporting Lissabon).

Tänkbar elva: Sepe, Gilberto, Rodiguez, Astori, Pasqual; Fernandez, Suarez, Valero; Joaquin, Kalinic, Ilicic.

Tränare: Paulo Sousa

Nyckelspelare: Gonzalo Rodriguez
Den rutinerade argentinaren är fortsatt Fiorentinas kanske viktigaste spelare med sin pondus och spelförståelse. Det är han som är klippan bakåt.

Genombrottet: Federico Bernardeschi
Fick fjolåret förstört på grund av skador. Den här säsongen kan det vara dags för hans stora genombrott. Har imponerat under försäsongen och gjorde bland annat två mål mot Barcelona. Det är inte säkert att Joaquin blir kvar och det är lika osäkert huruvida Ilicic någonsin kommer hitta rätt kontinuitet. Det kan betyda mer plats för Bernardeschi.

ANNONS

Utsikter för 15/16:
Montella-eran fick ett abrupt slut, men det betyder inte att Fiorentina inte går en ny spännande tid till mötes. In har super-intressante tränaren Paulo Sousa kommit och hans typ av fotboll kan komma att både överraska och förtjusa. Portugisen predikar inte lika stort bollinnehav som sin företrädare, utan litar mer till snabba omställningar och hög press. Fiorentina har sett riktigt starka ut under försäsongen och jag kan mycket väl tänka mig att Sousas lag kan överrumpla många av sina konkurrenter i inledningen av säsongen.

Det har även skett en del förändringar inom laget. Fiaskot Gomez har skepptas iväg till Turkiet och Klose-liknande anfallaren Kalinic har anlänt. Dessutom har man förstärkt med oglamoröse, men nyttige Suarez på mitten. Det återstår dock att se om Astori kan ersätta Savic på ett bra sätt. Det är även tid för några av de yngre spelarna att få kliva fram. Både Bernardeschi och Babacar har stor potential och lär få sina chanser. Vi ska heller inte glömma bort att Giuseppe Rossi gör nytt försök att få slut på sitt skadehelvete. Lyckas han med det har Sousa en riktig joker att plocka ur rockärmen.

ANNONS

Det kan alltid ta lite tid att genomgå en metarmorfos, slussa in unga spelare och hitta en ny identitet, men det känns som om Sousa redan har börjat förvandla Fiorentina till ett mycket intressant bygge. Om klubbledningen bara har lite tålamod med sitt nya projekt, kan det här bli riktigt bra med tiden. Men avsaknaden av de där riktigt vassa spelarna kan betyda att man får vänta något år innan man kan vara bland topp fem igen.

9. SASSUOLO

Förra säsongen: Zaza, Berardi och Sansone blandade och gav men var mestadels riktigt bra, vilket resulterade i en hygglig 12:e plats.

Förhoppningar: Att äntligen slå sig in på den övre halvan och kanske även vara med och jaga en plats till Europa League.

Viktiga nyförvärv: Alfred Duncan (Sampdoria), Gregoire Defrel (Cesena), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Politano (Roma),

ANNONS

Viktiga förluster: Simone Zaza (Juventus), Matteo Brighi (Bologna), Leonardo Pavoletti (Genoa).
Tänkbar elva: Consigli, Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Duncan; Berardi, Defrel, Sansone.

Tränare: Eusebio Di Francesco

Nyckelspelare: Domenico Berardi
Vi skippar eventuella nyckelspelare i försvaret då fokuset för Di Francescos Sassuolo kommer ligga i den offensiva kraften. Jag tror att Berardi kommer jaga en plats i Contes EM-trupp som en blodtörstig hund hela säsongen. Han kommer löpa, slå tunnlar, hitta geniala passningar och göra en hel del mål. Gör er redo för den tredje delen av The Big Berardi show.

Genombrottet: Joseph Alfred Duncan
Inter och Sampdoria kommer få ångra att de en gång släppte ghananen. Inte minst efter det att säsongen 2015/16 är färdigspelad. Duncans kombination av styrka och skicklighet kommer få Premier League-klubbarna att dregla nästa vår.

ANNONS

Utsikter för 15/16:
Visst, man har tappat Simone Zaza till Juventus och försvaret har fortsatt fler frågetecken än svar, men samtidigt har man kvar Domenico Berardi och värvat oerhört smart i Duncan och Defrel. Dessutom har man klarat sig rätt hyggligt med tränare Di Francescos offensiva spelsystem, där försvarsspelet fått ge vika för de offensiva krafterna.

Låt gå för att Cannavaro och Acerbi kan få det svettigt bakåt, jag tror att det här är säsongen då Sassuolo tar upp jakten på Europa League-platser, där Berardi blir ännu bättre, där Duncan slår igenom ordentligt och där Defrel och Sansone springer igenom Serie A-försvaren med jämna mellanrum.

Topp tio säger jag.

10. SAMPDORIA

Förra säsongen: Etoó kom och gick, Ferrero dansade på läktaren och Okaka briljerade en höst. Under tre fjärdedelar av fjolåret gjorde man en kanonsäsong bara för att tappa en Europa League-plats i slutet (som man dock fick tillbaks på Genoas bekostnad). Det hände liksom massor och ingenting på samma gång.

ANNONS

Förhoppningar: Fylla Marassi och att på nytt vara med och tampas om en Europa League-plats.

Viktiga nyförvärv: Fernando (Sjachtar Donetsk), Edgar Barreto (Palermo), Antonio Cassano (klubblös), Niklas Moisander (Ajax), Mattia Cassani (Parma), Ervin Zukanovic (Chievo), Federico Bonazzoli (Inter).

Viktiga förluster: Samuel Etoó (Antalyaspor), Stefano Okaka (Anderlecht), Sergio Romero (Manchester United), Alfred Duncan (Sassuolo), Pedro Obiang (West Ham), Gonzalo Bergessio (Atlas).

Tänkbar elva (4-3-1-2): Viviano, Cassani, Zukanovic, Silvestre, Moisander, Zukanovic; Soriano, Fernando, Barreto; Cassano; Muriel, Eder.

Tränare: Walter Zenga

Nyckelspelare: Matias Silvestre
Nu när Romagnoli lämnat så kommer Silvestre få ta ett ännu större ansvar i backlinjen. Klarar han det?

Genombrottet: Joaquin Correa
Jag är tveksam till om tränare Zenga kommer ge Correa tillräckligt med speltid, men jag litar till att argentinarens talang till slut kommer ge rättvisa. Med eller utan Zenga.

ANNONS

Utsikter för 15/16:
Man har redan åkt ut ur Europa League och Walter Zengas tid som tränare är tunn som is en solig vårdag. Men det är i alla fall aldrig tråkigt i president Ferreros Sampdoria. In har Cassano kommit för att höja temperaturen på både laget och supportarna och det snackas om att även Mario Balotelli är på ingång. Ett sådant anfallspar skulle göra Sampdoria till ett av ligans mest surrealistiska och spännande lag.

Hur roligt det än skulle vara så finns det faktiskt även en hel vettiga byggstenar bakom effektsökeriet. Luis Muriel har ständigt ett genombrott lurandes bakom hörnet, Fernando och Barreto är två vassa nyförvärv på mitten och duktige Soriano är än så länge kvar. Försvarsmässigt kan man dock komma att sakna Romagnoli mer än man tror och Silvestre kommer få ta ett större ansvar, vilket inte är säkert att han klarar av.

ANNONS

Det finns massor av talang, kreativitet och mystik i laget (kom igen, Cassano, Muriel, Correa och kanske Balotelli i samma lag?), men Zenga har mycket att bevisa och ingenting känns speciellt stabilt. Ferreros Sampdoria är en fotbollsraket som kan komma att färdas i ljusets hastighet mot oväntade höjder, men kan komma att krascha hårt när som helst. Kanske betyder det att man till slut landar någonstans mitt emellan. Det är bara att njuta av färden.

11. UDINESE

Förra säsongen: Chansningen med tränare Andrea Stramaccioni blev en flopp och Udinese gjorde sin sämsta säsong på bra länge.

Förhoppningar: Att hitta tillbaka till den övre halvan och åter skapa stabilitet i klubben under nye Colantuono.

Viktiga nyförvärv: Duvan Zapata (Napoli), Manuel Iturra (Granada), Ali Adnan (Rizespor),

Viktiga förluster: Melker Hallberg (Vålerengen), Simone Scuffet (Como), Nico Lopez (Granada), Gabriel Silva (Carpi), Zeljko Brkic (Carpi), Igor Bubnjic (Carpi), Allan (Napoli)

ANNONS

Tänkbar elva: Karnezis, Heurtaux, Danilo, Piris, Widmer, Badu, Guilherme, Kone, Adnan, Zapata, Di Natale.

Tränare: Stefano Colantuono

Nyckelspelare: Antonio Di Natale
Börjar bli till åren, men samtidigt har man ju sagt så de senaste tre, fyra säsongerna. När allt kommer till kritan gör han sina tio, tolv mål och är lagets själ och ledsagare.

Genombrottet: Rodrigo Aguirre
Fick extremt lite speltid av Stramaccioni, men har sett mycket spännande ut under försäsongen och får han bara chansen kan han bli en attraktion på arenorna i Italien.

Utsikter för 15/16:
Experimentet med Andrea Stramaccioni föll aldrig särskilt väl ut, då han på nytt visade sig vara en medioker tränare. Med en uppfräschad Stadio Friuli försöker nu Udinese repa nytt mod med nye Colantuono. Den förre Atalanta-tränaren passar bra in i spelarmaterialet då han spelar med en trebackslinje och bör stabilisera Udinese-skutan en aning.

ANNONS

Jag tror att Duvan Zapata kan komma att passa bra in med Di Natale och någon av Aguirre, Kone, Lucas Evangelista eller Bruno Fernandes borde visa framfötterna. Dessutom står spelare som Widmer, Heurtaux, Danilo och Badu för någon sorts garanti. Men frågan är hur mycket bättre än förra säsongen Udinese kan bli? Tillräckligt för att hålla sig i mitten av tabellen skulle jag gissa.

12. PALERMO

Förra säsongen:
Gjorde en säsong klart över förväntan. Dybala slog igenom med dunder och brak och Franco Vazquez gjorde sådan succé att han tog sig in i det italienska landslaget.

Förhoppningar: Att på något sätt upprepa den förra starka säsongen.

Viktiga nyförvärv: Gaston Brugman (Pescara), Oscar Hiljemark (PSV), Abdelhamid El Kaoutari (Montpellier), Ahmad Benali (Brescia), Matheus Cassini (Corinthians).

Viktiga förluster: Paulo Dybala (Juventus), Edgar Barreto (Sampdoria), Ezequiel Munoz (Genoa).

ANNONS

Tänkbar elva (3-5-2): Sorrentino, Andelkovic, Gonzalez, El Kaoutari; Rispoli, Rigoni, Brugman, Quaison, Lazaar; Vazquez, Gilardino.

Tränare: Giuseppe Iachini

Nyckelspelare: Luca Rigoni
Gnuggare som alltid spelar i skuggan av mer kreativa lirare. Ifjol var han enormt viktig både som bollvinnare och som tvåvägsspelare. Det är viktigt att han visar vägen med en lika bra säsong i år.

Genombrottet: Robin Quaison
Först var det Dybala, sedan var det Quaison. Jah kanske är det den förre AIK-spelaren som står på tur att bli näste Palermo-spelare att slå igenom på allvar. Ifjol blixtrade svensken till sporadiskt, den här säsongen kan han komma att få en större roll och bli ännu viktigare för laget. Quaison har öst in mål under försäsongen och sett riktigt vass ut. Tar han bara med sig formen in i ligastarten kan det bli stor svensksuccé på Sicilien.

ANNONS

Utsikter för 15/16:
Palermo har utökat antalet svenskar i laget till två stycken och jag tror att både Robin Quaison och Oscar Hiljemark kan bli betydelsefulla för Palermo den här säsongen. Mittfältet ser relativt starkt ut med nyttige Rigoni, nye spännande Brugman och nämnde Hiljemark. Vi kan också räkna med att Quaison efter en lysande försäsong får mer speltid i en offensiv mittfältsroll.

Framåt ser man ut att ersätta Dybala med gamlingen Alberto Gilardino och det gäller att han visar att målkänslan inte har försvunnit om Palermo ska lyckas bra. Man vill även förstärka anfallet med Arsenals Joel Campbell. Om tränare Iachinis grundspel fortsätter att fungera, Vazquez är lika bra som ifjol, Gilardino gör sina tolv mål och svenskarna gör succé, kan årets säsong bli ungefär lika bra som fjolårets.

ANNONS

13. HELLAS VERONA

Förra säsongen:
Efter en kanonsäsong under sitt första år i comebacken till Serie A, blev fjolåret en viss besvikelse trots Luca Tonis sanslösa målform. Man misslyckades med sina värvningar och försvaret var ihåligt.

Förhoppningar: Att slippa undan bottenstriden och stabilisera sig som ett lag för den övre halvan.

Viktiga nyförvärv: Filip Helander (Malmö), Giampaolo Pazzini (Milan), Luca Siligardi (Livorno), Federico Viviani (Roma), Romulo (Juventus).

Viktiga förluster: Nené (Spezia), Javier Saviola (River Plate), Mattia Valoti (Pescara).

Tänkbar elva (4-3-1-2): Rafael, Sala, Helander, Marquez, Albertazzi, Ionita, Viviani, Hallfredson; Siligardi; Pazzini, Toni.

Tränare: Andrea Mandorlini

14. GENOA

Förra säsongen: Genoa gjorde en helt suverän säsong där man grejade en Europa League-plats, bara för att i slutändan inte få UEFA-licens på grund av försenade dokument. Att upprepa det kan bli mycket, mycket svårt.

ANNONS

Förhoppningar: Att på nytt kunna hota om en Europa League-plats.

Viktiga nyförvärv: Jules Ntcham (Manchester City), Goran Pandev (Galatasaray), Darko Lazovic (Röda Stjärnan), Serge Gakpe (Nantes), Diogo Fiugeiras (Sevilla), Issa Cissokho (Nantes), Ezequiel Munoz (Palermo), Diego Capel (Sporting Lissabon).

Viktiga förluster: Aleandro Rosi (Frosinone), Andrea Bertolacci (Milan), Iago Falque (Roma), Ioannis Fetfazidis (Al Ahli).

Tänkbar elva (3-4-3): Perin; De Maio, Burdisso, Munoz; Figueiras, Kucka, Rincon, Cissokho, Perotti, Pavoletti, Pandev.

Tränare: Gian Piero Gasperini

Nyckelspelare: Diego Perotti
Om han blir kvar innan transferfönstret stänger förändras Genoas säsong en hel del. Hans snabba fötter röjde stor framgång förra säsongen och med honom längst fram känns Genoa klart mycket giftigare än utan. Men får Genoa behålla honom innan transferfönstret stänger?

ANNONS

Genombrottet: Jules Ntcham
Den kraftfulle 19-årige fransmannen kommer på lån över två år från Manchester City. Bli inte förvånade om han tagit en ordinarie tröja på mitten innan jul.

Utsikter för 15/16:
Precis som vanligt får Gasperini mer eller mindre börja om från ruta ett då alla lån återvänt till sina ursprungliga destinationer och man sålt viktiga spelare som Bertolacci och Falque. Än så länge verkar dock fjolårets succé Diego Perrotti bli kvar, men det vet vi inte säkert förrän mercatons gong-gong har gått.

Nu måste “Gasp” skola in nya spelare som Pandev, Lazovic och Gakpé längst fram. Försvaret är dock relativt intakt vilket är en fördel. Trots att Gasperini numera känns som en pålitlig alkemist och man alltid är en kraft hemma på Marassi, så är det vanskligt att lita till att Pavoletti är svaret längst fram, ytterpositionerna har försämrats och man lär sakna Bertolacci på mitten.

ANNONS

Preziosi brukar kunna slå till med en och annan överraskning innan transferfönstret stänger (Ljajic? Iturbe?), men samtidigt kan Perotti komma att lämna. Jag har väldigt svårt att se att Genoa ska kunna upprepa fjolårets fantastiska säsong.

15. CHIEVO

Förra säsongen:
Var precis som man brukar. Tillräckligt bra och disciplinerade för att inte dras in i bottenstriden.

Förhoppningar: Målet är alltid att greja nytt kontrakt, men känslan är att man inom klubben har förhoppningar om att kanske äntligen börja sikta på den övre halvan.

Viktiga nyförvärv: Paul-Jose Mpoku (Standard Liege), Lucas Castro (Catania), Massimo Gobbi (Parma), Fabrizio Cacciatore (Sampdoria), Simone Pepe (Juventus).

Viktiga förluster: Francesco Bardi (Inter), Ruben Botta (Pachuca), Ervin Zukanovic (Sampdoria).

Tänkbar elva (4-4-2): Bizzarri, Frey, Cesar, Dainelli, Gobbi; Pepe, Hetemaj, Radovanovic, Castro; Mpoku, Paloschi.

ANNONS

Tränare: Rolando Maran.

Nyckelspelare: Dario Dainelli
Var mycket stabil ifjol vilket var en stor anledning till att Chievo klarade sig bra. Hans rutin och trygghet blir återigen en nyckel för Verona-laget.

Genombrottet: Paul-Jose Mpoku
Hann blixtra till tillräckligt många gånger under våren i Cagliari för att få oss att förstå att det bor en bra spelare i kongolesen. Får nu en hel säsong på sig att explodera ordentligt.

Utsikter för 15/16:
Vad talar för att denna säsong kommer bli olik de senaste? Det vill säga där man varit tillräckligt bra för att ha inte dras in i bottenstriden, men aldrig vassa nog att kunna sikta högre än så. Det troliga är att man återigen på sin höjd blir ett mittenlag, men det finns all anledning att ana att man kan göra bättre ifrån sig än på bra länge.

Man har behållit grunden i laget med Dainelli, Cesar, Hetemaj, Izco och Paloschi och kryddat det med dynamiske Mpoku och en revanschsugen Simone Pepe. Spelare som Castro, Meggiorini och Birsa kan även de komma att bidra med viss kvalité. Det här känns som ett av de bättre trupperna som Chievo haft de senaste åren och tränare Maran är en garanti.

ANNONS

16. BOLOGNA

Förra säsongen: Tog sig upp till den högsta serien via playoff med en hel del flyt.

Förhoppningar: Att klara sig kvar i Serie A och börja bygga ett lag som så småningom ska kunna utmana om en Europa-plats.

Viktiga nyförvärv: Antonio Mirante (Parma), Luca Rossettini (Cagliari), Erick Pulgar (Universidad Catolica), Lorenzo Crisetig (Inter), Luca Rizzo (Sampdoria), Franco Brienza (Cesena), Emil Krafth (Helsingborg).

Viktiga förluster: Inga.

Tänkbar elva (4-3-1-2): Mirante, Krafth, Rossettini, Oikonomou, Masina; Pulgar, Crisetig, Rizzo, Brienza; Mancosu, Acquafresca.

Tränare: Delio Rossi

Nyckelspelare: Luca Rossettini
Den förre Cagliari-försvararen kommer att få bära ett tungt ansvar då han ska styra Bolognas backlinje.

Genombrottet: Lorenzo Crisetig
Visade under delar av förra säsongen att han är en spelare som ha en fin karriär i Serie A. I Bologna blir han viktig på mitten.

ANNONS

Utsikter för 15/16:
Sportdirektör Pantaleo Corvino har haft stora besvär med att lyckas knyta till sig riktigt bra spelare under sommaren. Det pratades bland annat om Quintero, Duncan, Villalba, Diamanti, men ingen av dem anlände. Bologna får nu trösta sig med att man ser ut att värva Mattia Destro som alfahanne framåt och att man ändå förstärkt vettigt bakåt med Rossettini och Mirante. Även Inter-mittfältaren, Saphir Taider, kan vara på väg in.

Det känns dock som om mittfältet inte är jättestarkt och att Bologna är ett par spelare ifrån att börja snegla längre uppåt i tabellen. Bologna har numera till synes stabila ägare och stora visioner, men kommer den här säsongen få koncentrera sig på att greja nytt kontrakt. Lyckas de med det så är det alltid en bra början.

17. ATALANTA

Förra säsongen: German Denis agerade målsumpare, få spelare blommade ut och till slut riskerade man att åka ut. Man kallade in gamle räven Edy Reja och Serie A-kontraktet räddades.

ANNONS

Förhoppningar: Slippa bottenstriden och visa tendenser till att börja nå den övre halvan av tabellen.

Viktiga nyförvärv: Jasmin Kurtic (Fiorentina), Marten De Roon (Heerenveen).

Viktiga förluster: Davide Zappacosta (Torino), Daniele Baselli (Torino), Yoan Benalouane (Leicester), Giuseppe Biava (klubblös).

Tänkbar elva (4-3-3): Sportiello, Raimondi, Stendardo, Masiello, Dramé; Carmona, Cigarini, Kurtic; Moralez, Denis, Gomez.

Tränare:
Edy Reja

Nyckelspelare: Luca Cigarini
Styr och ställer på mitten för Atalanta och jag tror det är viktigt att han behöver ha en stark säsong för Atalanta ska slippa bottenstriden.

Genombrottet: Alberto Grassi
Kanske kunde man släppa Baselli utan dåligt samvete eftersom man hade unge Grassi ståendes på tur. 20-åringen är en dynamisk mittfältare med stark karaktär.

Utsikter för 15/16: Att Atalanta sålde Zappacosta och Baselli till Torino är lite talande för vart Atalanta verkar vara på väg. Alltså neråt. Nyförvärven har varit få och det hade verkligen behövts ny energi i denna relativt mediokra Atalanta-upplaga. Nu hoppas man att tränare Edy Rejas rutin ska lösa problemen, men jag har svårt att tro att han ska kunna få laget att nå speciellt högt.

ANNONS

I sanningens namn tror jag att man löper stor risk att åka ur. Mittfältet har hyfsad substans och offensiven är kryddad med Gomez och Moralez kvicka fötter, men försvaret är föråldrat och det finns få duktiga talanger som bankar på dörren till en plats i startelvan.

18. FROSINONE

Förra säsongen: Knep oväntat andraplatsen i Serie B och förlorade bara en enda match på hemmaplan.

Förhoppningar: Att greja nytt kontrakt.

Viktiga nyförvärv: Aleandro Rosi (Genoa), Daniele Verde (Roma), Samuele Longo (Inter), Yussif Chibsah (Sassuolo), Modibo Diakité (klubblös), Nicola Leali (Juventus).

Viktiga förluster: Inga.

Tänkbar elva (4-4-2): Leali, Rosi, Diakité, Blanchard, Pavlovic; Verde, Chibsah, Gucher, Soddimo; Longo, Dionisi.

Tränare:
Roberto Stellone

Nyckelspelare: Federico Dionisi
Gjorde en mycket bra säsong ifjol och med tanke på att Inter-lånet, Samuele Longo, ännu är orutinerad lär 28-årige Dionisi behöva kliva fram och göra målen framåt.

ANNONS

Genombrottet: Daniele Verde
Bjöd på ett par ljuvliga insatser i Roma ifjol och får nu chansen att visa vad han går för vecka in och vecka ut i Frosinone. Verdes kraft, teknik och dynamik kommer passa bra in i Frosinone.

Utsikter för 15/16:
Till skillnad från troliga bottenkonkurrenten Carpi kommer Frosinone ha bra stöd hemma på Stadio Matusa, där atmosfären brukar bli tät och ljudlig trots att den bara tar drygt 10 000 åskådare. Det var ingen slump att Frosinone var så pass bra på hemmaplan ifjol och jag tror att det är där de kommer ta de flesta av sina poäng.

Frosinones trupp skrämmer kanske inte så många, men tränare Stellone har byggt ett lag där man jobbar hårt för varandra. Räkna med att det kommer spelas tufft, direkt och taktiskt disciplinerat när Frosinone kliver ut på plan. Frosinone kommer få det svårt, men jag skulle inte bli helt förvånad om man lyckas hänga kvar i den högsta serien.

ANNONS

19. EMPOLI

Förra säsongen: En av Italiens bäst skötta klubbar överraskade rejält, inte bara med att hänga kvar utan problem, utan att även spela underhållande fotboll under tränare Maurizio Sarri.

Förhoppningar i år: Att få spela Serie A-fotboll även nästa säsong.

Viktiga nyförvärv: Lukasz Skorupski (Roma), Andrea Costa (Parma), Raffaele Maiello (Napoli), Luca Bittante (Fiorentina).

Viktiga förluster: Daniele Rugani (Juventus), Mirko Valdifiori (Napoli), Elseid Hysaj (Napoli), Matias Vecino (Fiorentina), Simone Verdi (Milan).

Tänkbar elva (4-3-3):
Skorupski, Laurini, Barba, Tonelli, Bittante; Maiello, Ronaldo, Croce; Saponara; Maccarone, Pucciarelli.

Tränare: Marco Giampaolo

Nyckelspelare: Riccardo Saponara
Återvände till Empoli från Milan mitt under säsongen ifjol och gjorde lysande ifrån sig. Är som bäst när han spelar strax bakom anfallet. Blir han för ensam i år?

ANNONS

Genombrottet: Ronaldo Pompeu 25-åringen med det smickrande namnet är okänd för de flesta då han mer eller mindre varit i mindre klubbar i Italien under hela sin karriär. Kanske kommer det snart att förändras. Den blonde brassen har bra teknik, ett väldigt fint tillslag på bollen och är stark i kroppen. Kan komma att ersätta Valdifiori på ett bra sätt.

Utsikter för 15/16:
Hur Empoli ska kunna ta sig an sitt andra år i Serie A utan fjolårets nyckelspelare Rugani och Valdifiori är en sak, men framför allt lär de sakna tränare Sarris skicklighet. Det var den 56-årige Sarri som satte tonen för laget och gav dem en tydlig identitet, där de lyckades vara taktiskt slipade och även våga spela offensivt.

Nye tränaren Giampaolo kanske kommer ha samma typ av fotbollsfilosofi, men känslan är att han saknar den rätta pondusen för att lyckas. Att han heller inte fått några större förstärkningar förbättrar inte hans chanser. Jag tror på baksmälla efter den fina fjolårssäsongen.

ANNONS

20. CARPI

Förra säsongen: Trots små resurser och en relativt medioker trupp på papperet tog sig Carpi upp till den högsta serien i storartad stil. Frågan är om de kan upprepa miraklet?

Förhoppningar: Att hänga kvar.

Viktiga nyförvärv: Ryder Matos (Fiorentina), Luca Marrone (Juventus), Nicholas Spolli (Catania), Andrea Lazzari (Fiorentina), Zelijko Brkic (Udinese), Gabriel Silva (Udinese), Raphael Martinho (Catania), Igor Bubnjic (Udinese).

Viktiga förluster: Gabriel (Napoli), Roberto Inglese (Chievo), Simon Laner (Verona).

Tänkbar elva (4-3-3): Brkic, Letitzia, Romagnoli, Spolli, Gagliolo; Bianco, Marrone, Lazzari; Matos, Mbakogu, Martinho.

Tränare: Fabrizio Castori

Nyckelspelare: Nicholas Spolli
Om Carpi ska ha några förhoppningar att hänga kvar måste försvaret hålla en viss nivå. Förhoppningen är att argentinaren Spollis rutin ska fixa det.

ANNONS

Genombrottet: Jerry Mbakogu
Efter ett par år i de lägre serierna kan det vara dags för den 22-årige nigerianen att få sitt stora genombrott. Hans snabbhet och kraft kommer bli mycket betydelsefulla för Carpi och nästa sommar kan han komma att lämna klubben för större äventyr.

Utsikter för 15/16:

Att Carpi lyckades ta sig upp till Serie A var högst oväntat och det är nog inte många som tippar att de kan hänga kvar. Att de spelar sina hemmamatcher på “bortaplan” i Modena är också en nackdel. Trots att sportdirektör Sean Sogliano gjort ett gott arbete under sommaren och förstärkt laget rejält vill tränare Castori helst satsa på de spelare som tog laget upp till Serie A. Lyckas man hitta en kombination av den taktiska disciplin man byggt laget på och infiltrera en del nya spelare kanske man kan överraska, men allt pekar mot att man vänder tillbaka till Serie B efter en säsong.

ANNONS

 

 

Publicerad 2015-08-21 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto