Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Balotelli och Cuadrado återvänder som nödlösningar?

Lorenzo Medici 2015-08-26 09:29

Jag brukar ofta vara rätt förtjust i när före detta Serie A-stjärnor återvänder “hem”. Det började ju bra för t ex Stevan Jovetic i söndags.

Men det är inte alltid jag anser att det är bra idé att plocka tillbaka spelare. När det gäller Mario Balotelli och Juan Cuadrado finns det all anledning till att klia sig huvudet en aning. Är det ett bevis på desperation? Är det tydliga tecken på att Milan nu gett upp drömmen om Zlatan och att Juventus inte kommer värva Julian Draxler?

Det finns få saker vi inte redan vet om Mario Balotelli, så vi behöver inte dra den vevan en gång till. Äventyret i Liverpool gick åt skogen.

Nu är han tillbaka.

Tillbaka i Milan. Från ruttet äpple till kärlek som aldrig dör. Och trots att det inte finns mycket logik i att Milan nu plockar “hem” honom är det just att det gick så dåligt i Premier League som kan inge ett litet hopp till förbättring.

ANNONS

För kanske var Balotelli tvungen att nå botten. Anses så dålig att han inte ens sitter på bänken. Att det gett honom något bättre självinsikt. Att man måste jobba hårt för att ta en plats i startelvan och för att talangen inte bara ska förbli en myt.

Balotelli anländer till mindre förväntningar och där han är bakom Bacca och Luiz Adriano i hierarkin. Det kan vara bra förutsättningar. Att Balotelli ska lyckas har nog inte så mycket med Sinisa Mihajlovic att göra, han har mest skänkt honom den här livlinan.

Det måste komma från honom själv. Viljan att förändras, viljan att kämpa hårt för att bli bättre.

Det kan vara värt att chansa på Balotelli. Vi vet vilken potential han ändå besitter. Men frågan är om den är värd att ta med tanke på all cirkus kring honom. Kommer han “förstöra” omklädningsrummet? Vad tycker de andra spelarna om att han anländer? Och hur kommer han klara av det hårda mottagandet han lär få runtom arenorna?

ANNONS

När man värvar Balotelli får man mer än en spelare på köpet.

Men den största frågan är ändå om det är en anfallare á la Mario som Milan verkligen behöver? Varför inte jobba hårdare på att sälja 2-3 mediokra mittbackar för att köpa en riktigt bra som kan spela bredvid Romagnoli? Varför inte jaga en mittfältare som kan bygga spelet ordentligt?

Värvningen av Balotelli var också överraskande då den går emot den typ av affärer man tidigare gjort under sommaren, lite som att kliva tillbaka till det gamla. Är det här på något sätt Gallianis märkliga försök att kompensera för Zlatan? Är det någon gammal återbetalning till Raiola?

Men visst, man vet aldrig. Efter att ha varit uträknad så många gånger kanske det är Marios tur att gå på knock. Hans explosion till att bli en stjärna på riktigt ligger ju alltid där och lurar. Jag kommer aldrig sluta tro och hoppas att det någon gång kommer ske. Problemet är att Milan kanske inte riktigt har råd att vänta på Balotellis genombrott medan de måste ta sig till Champions League nästa säsong.

ANNONS

Och för att det ska gå kanske det hade krävts en helt annan typ av värvning.

***

En värvning av Juan Cuadrado är ju mycket mer logisk än en värvning av Balotelli. Det colombianen förändrar rent taktiskt för Juventus borde inte vara så svårt att gissa.

Cuadrado ger Allegri en möjlighet att t ex spela 4-3-3 med honom och t ex Dybala flankerandes Mandzukic. Eller 4-3-2-1 med samma spelare längst fram. Colombianen har förmågan att ta sig förbi sina motståndare, vilket är något detta Juventus behöver. Dessutom kan han ju Serie A väldigt väl efter alla sina år i Italien.

Men för mig finns det ändå en hel del varningsflagg med en Cuadrado-värvning. Först och främst om det då innebär att Juventus inte kommer värva någon Draxler, Götze eller liknande spelare. Det skulle inte vara bra. Värvar de både och är det en helt annan sak.

ANNONS

Sedan är jag tveksam till hur bra Cuadrado verkligen är idag. Han visade stora tendenser till att vara på väg ner i karriären under sin fjolårssäsong i Fiorentina. Och vad betyder hans fiasko i England? Såg Mourinho att han inte var tillräckligt bra? Passade han inte bara in Premier League?

Jag har aldrig riktigt sett Cuadrado som en spelare som går mot en lång och framgångsrik karriär utan snarare en karriär likt en Ronaldinho-light. Med en kort och hög topp. Kanske har vi redan sett den toppen. Farhågan finns där.

Sedan är han inte den spelare som Juventus kan bygga sin framtid kring, utan känns mer som en kortsiktig nödlösning. Något jag sällan är förtjust i.

Cuadrado är ju värd en chansning precis som Balotelli, inte minst om han hittar tillbaka till den gamla fina Fiorentina-form han hade tidigare, men jag långt ifrån säker på att han kan det.

ANNONS

Efter sina Premier League-fiaskon är nu Balotelli och Cuadrado tillbaka som nödlösningar i hopp om att de ska få ordning på sin karriärer igen.

Det ska bli väldigt spännande att följa.

***

Transferbetyg:

Emil Krafth (Försvarare)
Från Helsingborg till Bologna
Transferbetyg: 6,5
“Näste svensk att kliva in i Serie A-historien. Kan komma att ta en plats i startelvan relativt fort.

Godfred Donsah (Mittfältare)
Från Cagliari till Bologna
Transferbetyg: 7
“Med tanke på den hårda konkurrensen kring Donsah var det imponerande att Corvino lyckades ro hem den här affären. Donsah är en dynamisk och skicklig mittfältare som säkert blir värd det dubbla inom ett par år.

Mattia Destro (Anfallare)
Från Roma till Bologna
Transferbetyg: 7
“Bra deal för alla parter. Roma ville bli av med honom, Bologna behövde en striker att bygga laget kring och Destro behövde en ny miljö där han får spela. Jag tror på succé.
ANNONS

Mario Balotelli (Anfallare)
Från Liverpool till Milan
Transferbetyg: 6
“Märklig värvning. Känns inte som om Milan behöver en anfallare av osäker status och en spelare som kan röra om i omklädningsrummet. Men visst, någon gång slår ju blixten ner…”

Juan Cuadrado (Mittfältare)
Från Chelsea till Juventus
Transferbetyg: 6,5
“Inte exakt vad Juventus behöver mest just nu, men ger Allegri taktiska flexibilitet och en spelare som kan göra sin motståndare. Men vilken form är han i?”

Antonio Rudiger (Försvarare)
Från Stuttgart till Roma
Transferbetyg: 6,5
“Intressant värvning då tysken både kan spela som mittback och ytterback. Kan behövas lite tid för honom att acklimatisera sig.”

Nikola Kalinic (Anfallare)
Från Dnipro till Fiorentina
Transferbetyg: 7
“Ingen stjärna, men är en mycket rörlig och hyfsat målfarlig anfallare. Lite Miroslav Klose-typ. Bör passa bra in i Sousas sätt att spela.”
ANNONS

Diego Capel (Mittfältare)
Från Sporting Lissabon till Genoa
Transferbetyg: 5,5
“Känns som om Preziosi vill göra en ny “Perotti” här. Jag tror inte på samma succé.”

Jaime Baez (Anfallare)
Från Juventud till Fiorentina
Transferbetyg: 7
“Rätt snabb och teknisk talang som med tiden kan bli en stjärna. Passar bra in i Fiorentina.”


Filippo Falco (Mittfältare/Anfallare)
Från Lecce till Bologna
Transferbetyg: 6,5
“Kvick och teknisk offensiv spelare som stundtals var vass i Serie B ifjol. Kan ersätta Brienza när det behövs.

Gaspar Iniguez (Mittfältare)
Från Udinese till Carpi
Transferbetyg: 6
“Spelskicklig argentinare som Udinese släpper för att ge speltid. Carpi kan komma att behöva honom.

Emerson Palmieri (Försvarare)
Från Santos till Roma
Transferbetyg: 6
“Överraskande värvning av Roma då brassen aldrig tog aldrig en plats i Palermo ifjol, men Sabatini verkar tro på honom. Börjar som back-up.”

ANNONS

Norbert Gyomber (Försvarare)
Från Catania till Roma
Transferbetyg: 5
“Jag har aldrig varit speciellt imponerad av den stabbige slovaken. Förstår inte den här värvningen.”


Andrea Belotti (Anfallare)
Från Palermo till Torino
Transferbetyg: 7
“Borde passa lysande in i Venturas fotboll och bredvid Quagliarella. Petar Maxi Lopez efter ett par omgångar?”

Marquinho (Mittfältare)
Från Roma till Udinese
Transferbetyg: 6
“Den förre Roma-spelaren är tillbaka i Serie A efter en sejour i Saudiarbaien. Nyttig och löpstark, men duplicerar väl redan mycket vad Udinese redan har rätt gott om?”

Lucas Digne (Försvarare)
Från PSG till Roma
Transferbetyg: 6,5
“Dög inte för PSG, men duger tydligen för Garcia som hade honom i Lille. Bör vara en uppgradering gentemot vad Roma har på vänstersidan just nu.”
ANNONS


Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto