Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Transferbetyg - Lag för lag

Lorenzo Medici

Atalanta 6
Sålde Baselli och Zappacosta till Torino vilket kan ses som ett svaghetstecken, men förstärkte försvaret på ett klokt sätt med Toloi och Paletta. De Roon verkar kunna bli ett fynd. Jag saknar viss bredd i truppen, men denna godkända mercato lär man kunna hänga kvar.

Bologna 7
Big C is back. Sportdirektör Corvino hade till en början svårt att ro hem sina värvningar, men i slutändan framstår han och Bologna som vinnare. Med spelare som Destro, Brienza, Donsah, Giaccherini, Taider, Mirante och Crisetig har man satt grunden till ett riktigt bra lag. Imponerande.

Carpi 6
Det går ju egentligen inte att klaga på Soglianos arbete under sommaren då det inte är lätt att dra till sig spelare till lilla Carpi. Trots det lyckades man få in flera intressanta nyförvärv som behövde speltid. Att det sedan inte räcker för att hänga kvar är en annan sak.

Chievo 6
Verona-klubbens hade redan en bra ryggrad i Paloschi, Birsa, Meggiorini, Dainelli, så att krydda med Pepe, Castro, Mpoku, Pinzi och Gobbi känns klart godkänt.

Empoli 5,5
Lyckades avsluta hyfsat med värvningarna av Paredes och Livaja, men som helhet känns det som om luften gått ur sportdirektör Carli en aning. Lagets styrka finns inte i nyförvärven utan i Saponara, Maccarone, Zielinski och talangen Diousse. Försvaret hade behövts stärkas upp bättre.

Fiorentina 6
Montella, Salah och Joaquin-historierna drog ut på tiden och sög för mycket energi ur Violas mercato och känslan är att man istället för att satsa på större namn, litar till Paulo Sousa och de yngre spelarna som finns i klubben. Dock är Kalinic, “Kuba”, Suarez, Gilberto och Astori klart dugliga nyförvärv.

Frosinone 5,5
Castillo är intressant chansning som kan gå hem, Verde är en spännande talang och Diakité har behövlig Serie A rutin, men det känns som om det hade behövts mer för att Frosinone ska greja nytt kontrakt.

Genoa 6
Att gå ut och deklarera att ett stort nyförvärv är på ingång innan det är helt klart är aldrig bra. Iturbe kom aldrig och president Preziosi står nu med brallorna nere. Genoa lyckades få in halv-intressanta spelare som Ntcham, Dzemaili, Lazovic och Gakpe, men den här mercaton känns inte lika inspirerande som många av tidigare upplagor. Tack och lov brukar Gasperini vara duktig på att få ut det bästa av sitt lag. Vi ska heller inte glömma att Perotti blev kvar. 

Hellas Verona 6
Pazzini, Viviani, Siligardi och Helander känns alla helt okej, men inte mycket mer. Souprayen har sett bra ut under de första matcherna. Godkänd mercato, men inget att hetsa upp sig kring.

Inter 8
Prisade vare Inters sportdirektörer. De har med svåra medel lyckats att i stort sett byta ut hela laget och ge Mancini det han önskade. Slutresultatet är en väldigt intressant skapelse. Ljajic, Jovetic Perisic, Kondogbia är ju på pappret hur häftigt som helst och mittlåset med Murillo och Miranda känns som en enorm förbättring. Alex Telles är också en smart värvning. Jag tror till och med att Felipe Melos ballar av stål har en funktion i detta Inter. Hatten av.

Juventus 7
Att man tappade Pirlo och Tevez kunde man inte göra mycket åt och jag tycker de gjorde rätt i att sälja Vidal när de hade chansen att få ut så mycket de kunde för chilenaren. Visst, man missade sin Draxler, men att ömsa skinn med Dybala, Alex Sandro, Lemina och Cuadrado är ändå bra gjort. Tycker även att de gjorde rätt i att chansa på Hernanes när det inte fanns mycket annat alternativ. Vi ska heller inte glömma Vadala som kan bli ett fynd med tiden.

Lazio 5,5
Gick minus på transfermarknaden utan att egentligen förbättra laget nämnvärt. Kishna ser ut att vara ett intressant tillskott och Matri lär få speltid, men tänk om man andvänt pengarna till att hitta en riktigt bra mittback och en riktigt bra striker istället? Med C.L-fiaskot, förnedringen mot Chievo och en halvdassig mercato kan nu Lotito räkna med en jobbig höst från supporterhåll. Lyckan varade inte länge i Casa-Lazio.

Milan 6
Gick ut stenhårt med drömmar om Zlatan, Kondogbia, Witsel och Martinez. Ingen av dem kom. Jag tror dock fortfarande att värvningarna av Romagnoli, Bacca och Luiz Adriano har förbättrat laget rätt mycket, medan Bertolacci-värvningen var onödig sett pris och vad man redan har. Känslan är att man har försökt förstärka mittfältet, men inte på rätt sätt och att man överskattat ytterbackarnas kvalitéer. Det hade ju även behövts en bättre partner till Romagnoli. Till viss del har Milan förstärkt laget hyggligt, men stora hål finns fortfarande kvar.

Napoli 5
Att behålla Higuain kan visa sig vara den bästa affären för Napoli (eller raka motsatsen) och jag gillade Allan-värningen. Men annars var Napolis mercato en stor gåta. Man värvade spelare Sarri inte visste vilka de var och man letade efter hundra mittbackar som skulle kampera med Albiol fastän det kanske är spanjoren som är problemet. Man har alldeles för många offensiva spelare som kommer kräva speltid och jag anar att man överskattat Valdifiori och Hysajs kvalitéer. Dessutom missade man Soriano under sista dagen och hade otroligt svårt att göra sig av med spelare man inte längre behövde. Min gissning är att sportdirektör Giuntoli inte blir långvarig i Napoli.

Palermo 5,5
Hiljemark kan bli bra, Cassini och Brugman är spännande och Gilardino-värvningen känns vettig. Jag saknade dock ytterligare någon bra försvarsförstärkning. Palermos bästa värvning? Att behålla Vazquez. Palermos mercato var dock en liten besvikelse.

Roma 8
Var tillsammans med Inter mercatons kungar. Sabatini har gjort det igen. Med listighet har han förbättrat laget och ändå inte gått back. Anfallet ser otroligt mycket starkare ut med Dzeko, Salah och Falque och värvningar som Digne, Rudiger, Szczesny kan alla visa sig vara sluga manövrar. Man lyckades dessutom göra sig av med de flesta av de spelare man ville innan fönstret stängde. Sabatini glömmer heller aldrig bort framtiden. Gerson och Ponce kan vara nästa generations Roma-stjärnor. En mer eller mindre briljant transfermarknad för Roma.

Sampdoria 6,5
Jag tror stenhårt på Fernando och Barreto som nya mittfälts-ankare och Cassanos comeback är fin poesi. Jag gillade även att man stod pall och behöll Eder trots påtryckningar från Inter.

Sassuolo 7
Gjorde riktigt vassa nyförvärv i Duncan och Defrel och behöll Berardi och Vrsaljko. Det är bra gjort.

Torino 7,5
Jag är barnsligt förtjust i Torinos transfersommar. Man lyckades sponsra fina nyförvärv som Baselli, Zappacosta, Avelar Acquah och Belotti i stort sett bara med en Darmian-försäljning och man behöll viktiga pjäser som Bruno Peres, Maksimovic och Glik. President Cairo verkar ha lärt sig en hel del under åren.

Udinese 6
Adnan och Edenilson är intressanta kantlöpare och jag tror att Zapata kan göra en del mål, men annars var Udineses mercato en smärre gäspning. Som vanligt gick man väldigt mycket plus, vilket de hemliga ägarna Gesapar (Pozzo äger knappt en procent) säkert i tystnad jublar åt. Udineses bästa nyförvärv? Det nya Stadio Friuli.

Annons
Publicerad 2015-09-02 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto