Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Med ena benet i Frankrike

Lorenzo Medici

Det Italien som vann över Bulgarien igår, var ett klart förbättrat Italien. Matchen mot Malta tidigare i veckan var allt annat än imponerande där ett suspekt Pellé-mål avgjorde matchen. Conte hade gjort en del förändringar inför gårdagens drabbning.

De Rossi in, Pirlo ut.
Candreva in, Gabbiadini ut.
El Shaarawy in, Eder ut.
De Sciglio in, Pasqual ut.
Parolo in, Bertolacci ut.

Skillnaden var stor. Det var bra fart och chanser skapades. Antonio Candreva visade varför han borde vara given i ett italienskt landslag alla dagar i veckan, Marco Parolo var briljant och Stephan El Shaarawys galopperande fötter var en härlig injektion.

Marco Verratti verkade må väldigt mycket bättre bredvid De Rossi och Parolo än bredvid Pirlo och Bertolacci och känns mer och mer som den spelare vi är vana att se i PSG.

Med Pirlo får man bättre passningsspel, men samtidigt går det långsamt och mittfälts-legenden blir inte direkt vassare borta i MLS. De Rossi ger större taktiskt trygghet och en större bollvinnare, men han gav bort bollen onödigt vid något tillfälle igår och kunde inte hålla nerverna i styr vilket ledde till ett rött kort. Ingen av dem känns som någon garanti längre.

Annons

Så vem ska Conte välja, Daniele De Rossi eller Andrea Pirlo? Ja, kanske ingen av dem.

Jag skulle peta båda två i framtiden. För när Claudio Marchisio återvänder borde den rollen vara klippt och skuren för honom och då kan Conte flankera honom med Verratti och Parolo (eller Soriano).

Även om Graziano Pellé inte är någon superstar, fungerar han bra framåt med sin tyngd. Just nu finns det ingen med samma spelartyp som är i bättre form.

Bredvid honom är det hårt om platserna. Candreva känns given och El Shaarawy stärkte sin position igår. Men jag skulle vilja se Lorenzo Insigne få speltid och Domenico Berardi kommer snart komma och banka på Azzurri-dörren.

Försvarsmässigt är ju Bonucci, Chiellini och Barzagli ohotade i mitten och även Darmian på sin kant. De Sciglio var klart hygglig igår och det är lustigt hur han alltid är bättre i landslaget än i Milan. Kanske berättar det en del om Milan, vad vet jag.

Annons

Om Italien vinner över Azerbajdzjan är man klara för EM (så länge UEFA:s poängavdrag till Kroatien gäller). Det borde de ju kunna klara av.

Om man däremot bara får med sig en poäng i den matchen, kan man ställas inför en rysare mot Norge i sista matchen. Men med tanke på klart förbättrat spel igår och sett till truppens kvalitéer ska det mycket till om Italien nu ska missa EM.

Contes Italienska landslag har ena benet i Frankrike.

Publicerad 2015-09-07 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto