Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bästa försvaren i Serie A

Lorenzo Medici

1. JUVENTUS – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro (Caceres, Evra)

Det råder inget tvivel om att försvaret är Juventus ryggrad. Då mittfältet tidigare var lagets kanske starkaste lagdel är det idag backlinjen som troligen får anses som Juves mest imponerade sektion.

Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini är rutin och tuffhet personifierat och är dessutom extremt samspelta. När sedan Alex Sandro tar över som ytterback istället för Evra kommer det bli ännu bättre.

2. ROMA – Florenzi, Manolas, Castan, Digne (Rudiger, Torosidis, Emerson)

Om Florenzi fortsätter att utvecklas som ytterback och Digne är lika bra hela säsongen som i sin första match har man det bra ställt på ytterbacksfronten. Däremot finns det inte mycket till back-up på flankerna. I mittförsvaret är Manolas ledaren och försvarsgiganten som höjer nivån. Det är fortfarande osäkert om Castan hittar tillbaka, vilket betyder att Rudiger kan behöva kliva fram. Även De Rossi kan gå ner och spela mittback om det skulle behövas.

3. INTER – Santon, Miranda, Murillo, Alex Telles (Ranocchia, Juan Jesus, Montoya)

Ifjol var detta Inters kanske svagaste lagdel. På papperet ser det så väldigt mycket bättre ut i år. Borta är Ranocchias riskfyllda och stundtals virriga försvarsspel och istället har man förstärkt med trygge Miranda och tuffe Murillo. Det finns fortfarande frågetecken för ytterbacks-positionerna, men Santon och Alex Telles lovar ändå gott.

4. TORINO – Bruno Peres, Maksimovic, Glik, Moretti, Avelar (Zappacosta, Jansson, Bovo)

Torino har i stort sett samma försvar som ifjol, vilket är en stor fördel då den är väldigt samspelt. Med Glik, Maksimovic och Moretti har man en väldigt stark innertrio och lägg till fina flankspelare som Bruno Peres, Avelar och Zappacosta så har man ett av Serie A.s allra bästa försvar.

5. UDINESE – Edenilson, Heurtaux, Danilo, Piris, Adnan (Widmer, Domizzi, Wague)

Det vimlar inte direkt av stjärnor i Udineses försvar, men med Danilo, Heurtaux, Domizzi och Piris som mittbackar har man massor av rutin i bagaget. Lägg till löpvilliga yttrar som Widmer, Edenilson och Adnan så förstår man inte inte kommer bli lätt att ta sig igenom Udineses försvar i år.

6. MILAN – Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli (De Sciglio, Mexes, Ely, Alex)

Jag tror att Romagnoli kommer bli riktigt, riktigt bra med tiden, men tyvärr är det svårt att se vem som ska spela jämsides med honom. Möjligen kan Zapata axla den rollen med viss värdighet. Ytterbackarna Abate, Antonelli och De Sciglio borde vara mycket bättre än vad de har presterat och kanske gör de det med tiden. Milan har idag en för dålig backlinje för att kunna tampas om en scudetto, men jag tror att den kommer förbättras under säsongen med en ilsken Mihajlovic efter sig.

7. GENOA – Burdisso, De Maio, Marchese (Munoz, Izzo, Ansaldi)

Genoa har ett underskattat försvar. De Maio har varit stabil under ett par år nu, Burdisso är ingen raket men står ofta rätt och Gasperini kan välja mellan Munoz, Marchese, Izzo och Ansaldi som tredje mittback vilket betyder att man har det gott ställt i backlinjen.

8. FIORENTINA – Tomovic, Rodriguez, Astori, Gilberto (Pasqual, Roncaglia, Bagadur)

Det finns brister i Fiorentinas försvar som t ex ojämne Tomovic, överdrivet hetlevrade Ronacaglia och orutinerade Gilberto. Dessutom är det svårt att veta vart Astori står idag efter sin misslyckade sejour i Roma. Men Gonzalo Rodriguez är en jäkla klippa där bak och håller ihop försvaret med näbbar klor. Violas försvar har potential att bli bra, men de är kanske inte riktigt där ännu.

9. PALERMO – Rispoli, Vitiello, Gonzalez, El Kaoutari, Lazaar (Struna, Andelkovic, Goldaniga)

Trots avsaknaden av stora namn har tränare Iachini svetsat ihop ett mycket fungerande försvarsspel. Costaricanen Gonzalez är en liten klippa i det tysta och El Kaoutari ser ut att vara ett fynd. Tyvärr skulle det behövas en tredje spelare av kvalité för att komplettera de två nämnda, men Vitiello gör det bra över sin förmåga och får duga så länge. Dessutom är det en stor fördel att man yttrar som har tydliga defensiva uppgifter. Detta funkar mycket bra så länge Iachini får laget att följa hans instruktioner och får sina försvarare att överprestera.

10. ATALANTA – Masiello, Stendardo, Paletta, Dramé (Toloi, Cherubin, Bellini, Brivio)

Edy Reja är tränare som lägger stor vikt vid försvarsspelet och som ofta brukar få det att fungera. Om man dessutom har klart dugliga försvarare som t ex Paletta, Stendardo och Toloi i mitten blir det ju lättare. Årets Atalanta-försvar kan ligga till grund för en behaglig säsong.

Annons
Publicerad 2015-09-09 09:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto