Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grus i maskineriet för det "nya" Juventus

Lorenzo Medici

Tidigare i veckan skrev jag hur jag trodde att Juventus skulle börja sin färd uppåt i tabellen med att vinna över Chievo. Hur Marchisios comeback och Alex Sandros inträde skulle bli viktiga för laget. Men jag hade fel. Med bara en poäng i bagaget från gårdagen ligger man kvar i tabellens bottenskikte.

Jag har dock anat trubbel, bara kanske inte vidden av det. Jag kan säga det redan nu.

Juventus kan få svårt att greja en Champions League-plats.

Chievo spelade smart, föll sällan för långt ner i plan och stack upp tillräckligt ofta för att avlasta backlinjen från den allra största pressen. Hetemajs tidiga mål var länge och väl matchens enda och Chievo gjorde rättmätigt ett mål till (felaktigt bortdömt), men samtidigt borde Pogba fått en straff med sig när han drogs ner i en situation innan. Juventus lyckades till slut få med sig en poäng efter det att Cuadrado blivit fälld eller ramlat. Välj själv.

Annons

Visst hade Juve ett stort bollinnehav och mängder med chanser till att göra mål, men spelet var ofta hafsigt, mycket på chans och på intuition. När man tidigare haft vinnarskallar som Tevez, Vidal och Pirlo som fixat segrarna när det blåst jobbiga vindar har man nu många spelare som vill axla deras mantlar, men som inte riktigt kan. Det blir istället för mycket panikfotboll.

Paulo Dybala är nog det närmaste man kan komma någon som kan leda laget framåt, men han är fortfarande för grön.

Alvaro Morata ser inte ut att vara i toppform och jag kan inte sluta vifta bort känslan att han snart kommer vilja lämna klubben för Real eller Premier League. Han känns inte som spelaren som vill vara med och bygga någonting nytt i Juventus.

Det är mycket möjligt att detsamma gäller för Paul Pogba. Kanske är inte det här året då han tar nästa steg och blir en ledare utan hans sista sämre år innan han lämnar. Han har inte sett sig lik ut alls.

Annons

Man kan säkert få ut den del nytta av Hernanes (upp och ner igår) och Cuadrado (skapade oreda när han kom in), men de är inte de där ”Campioni” som man hade behövt i det här läget.

Det är klart att truppen borde vara för bra för att man fortsatt ska ha så stora problem som man haft i tre första matcherna. Men omsättningen av nya spelare är många och tappen av de gamla spelarna är tunga. Det kommer inte bli lätt för Juventus att bygga ett lika slagkraftigt lag som tidigare.

Det kan nog vara skönt för Allegri och hans mannar att få kliva ut i C.L mot City redan på tisdag. En snabb chans till att revanschera sig. Men det är nog lika skönt för City om de sett Juves senaste tre matcher.

Det lag vi såg ta sig till final i Champions League i våras var slutet på en stor era och det är sällan lätt att börja på en ny.

Annons

***
Roma klarade av en dag på jobbet mot Frosinone. Garcia roterade i laget och det fanns egentligen få glimtar av ett vasst spel från Romas sida. Gervinho kom sällan någonstans och bekräftade sin långa svacka, Totti var blek och Dzeko var inte lika vass som för två veckor sedan.

Men samtidigt var Florenzi mycket bra som högerback, Rudiger gjorde en godkänd debut och Iturbe fick göra ett mål som säkert betyder en hel del för hans självförtroende.

Och det viktigaste av allt var ju tre poäng. Att klara av de där ”dagarna på jobbet” är liksom en viktig del av framgångsrik säsong.

***

Kanske var det lika viktigt för Babacar att göra mål. Bänkad i de två första matcherna fick han igår spela från start och visst tog han chansen. Han jobbade hårt för laget och blev matchvinnare. Det lovar gott för framtiden.

Annons

Lika gott som att Giuseppe Rossi kunde spela ca sextiofem minuter utan problem.

Segern satt dock långt inne då man fick spela med en man mindre under den större delen av den andra halvleken.

***
Söndagen går naturligtvis i Milano-derbyts tecken. Och visst finns där en del frågetecken. Kan Miranda spela? Kliver Gary Medel ner som mittback annars? Blir Felipe Melo utvisad? Kommer Sinisa ge Riccardo Montolivo chansen från start? Kan Juraj Kucka bli Milans Paul Scholes (det är i alla fall vad han själv drömmer om). Hoppar Mario Balotelli in sista tjugo?

Men framför allt: kommer derbyt får en matchvinnare och i så fall vem?

Släpp loss The Derby della Madonnina.

Publicerad 2015-09-13 09:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto