Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelsystem på gott och ont och dåliga ursäkter

Lorenzo Medici

Maurizio Sarri gick över till 4-3-3 och fick känna på hur det känns att vinna med sin nya klubb. Kanske var det en blandning mellan det nya spelsystemet och att Valdifiori satt på bänken. Men den största anledningen var nog trots allt att motståndet inte var särskilt tufft.

Men kontentan för mig är att Dries Mertens måste in i startelvan, Lorenzo Insigne måste vara kvar i den och Mirko Valdifiori kanske ska bort från den.

Det betyder att Callejon och Gabbiadini hamnar utanför. Det var kanske inte så konstigt att Benitez använde sig av ”turn-over” trots allt. Sarri verkar ju redan göra likadant.

Segern var dock behaglig på många sätt för Sarri och Napoli. Lite mera lugn efter den dåliga ligastarten. Lugnet blir dock inte långvarigt om det inte blir seger över Lazio på söndag.

***
Apropå ”turn-over” så verkar Paulo Sousa vara en kär vän av det. Jag hade svårt att gilla portugisens startelva mot Basel igår och jag var heller inte så förtjust på det defensiva sätt man angrep matchen.

Annons

Sousa är en taktisk kameleont och använder sig av olika system och olika spelsätt beroende på motstånd och vilka spelare han väljer. Men jag vill se Fiorentina spela hög pressfotboll och inte något,  tio- man- bakom- bollen- och- vi- kör- bara– omställningar- fotboll.

Visst spelade Gonzalos utvisning stor roll, men taktiken och inställningen började direkt efter ledningsmålet.

För övrigt är jag orolig för att Fiorentina kommer fortsätta att blanda och ge under hela säsongen, vilket är lite illavarslande. Jag skulle vilja ha en tydligare startelva och en mer kontinuerlig spelidé.

***
Tränare Stefano Pioli sa efter matchen mot Dnipro, “att detta är någonting vi måste lära oss av”. Ukrainarna hade kvitterat på övertid. 1-1.

Det är mycket som Lazio ska lära sig. Först skulle de lära sig hur det är att möta starka tyska lag ute i Europa och nu ska de lära sig hur man inte ska släppa in mål i slutet och hur man ska döda matchen tidigare.

Annons

Det förstnämnda kan jag köpa på grund av ovana, men alltså vad är det för skillnad på Europa och Serie A när det gäller att inte tappa en ledning på övertid eller att sätta sina chanser? Ingen.

Det blir ju bara larvigt om man använder orutinen för Europa-spel som ursäkt för de mest självklara saker.

Däremot hade Pioli alldeles rätt i att domaren borde ha blåst av när bollen gick ut till hörna. Tiden var ute. Ofta går domarna emot regelverket och låter lag och spelare liksom avsluta sina anfall. Det är direkt fel. När tiden är ute så ska domaren blåsa av oavsett om bollen är på väg mot mål eller inte.

För övrigt har Wesley Hoedt nu sett bra ut två matcher i rad. Kanske är det han som är De Vrijs efterlängtade partner.

Jag vet inte vad Lazio ska göra med Stefan Radu. Han har så många fel nu att jag tappat räkningen.

Annons

Vore roligt om jag hade fel kring Sergej Milinkovic-Savic. Det han visade igår lovar mycket mer än vad jag proklamerat.

***
Två segrar, två oavgjorda och en förlust för väl ändå anses som en bra Europa-vecka för Italien.

Publicerad 2015-09-18 09:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto