Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hiljemarks dubbel knäckte inte Milan

Lorenzo Medici

Två gånger Hiljemark räckte inte för Palermo. Även om svensken inte alltid var vän med bollen gjorde han sitt yttersta som perfekt tvåvägsspelare och stärkte sina chanser som etablerad startspelare. Två mål på San Siro skojar man inte bort.

Men i sanningens namn var det Milans match. Jag tycker att det ser bättre och bättre ut för Mihajlovics mannar. Visst, de insläppta målen var inget för ett topplag, men igår försökte man driva upp tempot, ville röra sig mycket och ha energi i laget. Till stor del lyckades man med det.

Sedan blir ju allting lättare om man har en stjärna som Carlos Bacca längst fram. Han visade stor klass igår och framstår mer och mer som den ledare man behöver framåt.

Även på mitten fanns det ljuspunkter. Bonaventura gjorde ett ljuvligt frisparkssmål, jobbade hårt och frågan är om inte det är han som ska kliva upp på trequartista-positionen när Bertolacci återvänder. Kucka var duktig och visade stor vilja medan Montolivo låg ofta rätt i sin låga mittfälts-position.

Annons

Sedan var det härligt att se Davide Calabria igår. Jag är svag för hans ytterbacksspel. Han har mod, teknik och tillräcklig snabbhet. Jag skulle nästan vilja se honom framför Abate redan nu.

Försvarsmässigt kan det fortfarande bli mycket bättre, men de insläppta målen handlade mer om detaljer än stora grundläggande problem. Zapata och Romagnoli börjar bli mer och mer samspelta och även om De Sciglio fortfarande inte är så bra som han borde vara, känns det som om formen är något på uppåtgående.

Att vinna över Palermo på hemmaplan borde ju vara en självklarhet om man vill slåss i toppen, men med tanke på hur det såg ut förra året och i början av denna säsong så kändes gårdagens seger som ett fall framåt för Milan. Nu gäller det att hitta kontinuitet både spelmässigt och poängmässigt.

Redan på tisdag mot Udinese.

Annons
Publicerad 2015-09-20 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto