Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Copa Medici Cup: Super-Mario och Comandante Melo klättrar i tabellen

Lorenzo Medici

Copa Medici Cup- Omgång 5:

10 p Felipe Anderson
Åskbollen från Brasilia är tillbaka. Efter den förnedrande förlusten mot Napoli behövde Lazio ny medicin illa kvickt. Bästa receptet var en Felipe Anderson från i fjol. Äntligen kunde man känna igen de där gasen i botten-löpningarna och de där fräcka dribblingarna. Men framför allt så drog han till med ett Hollywood-mål och säkrade därmed segern över Genoa.

9p Mario Balotelli (Milan)
Gjorde sin första match från start och slog till direkt med en frispark från himlen. Sysselsatte sedan Udineses försvar och ordnade frisparkar stup i ett. Det fanns mycket som var bekant med denna Super-Mario-insats, men också en del som kändes nytt, som t ex en stor laginsats, och ett större leende på läpparna efter sitt mål.

Annons

8p Eder (Sampdoria)
Rent spelmässigt var Sampdoria förmodligen inte värda alla tre poängen mot Roma, men har man en så formstark spelare som Eder i laget kan det gå vägen ändå. Gjorde först mål på frispark och sedan var det han som slog i bollen som Manolas styrde in i eget mål. Vem trodde att Eder skulle leda skytteligan efter fem omgångar?

7p Felipe Melo (Inter)
Det är lätt att minnas den Felipe Melo som inte gjorde någon succé i Juventus, men det är svårare att komma ihåg den Felipe Melo som gjorde stor succé  Fiorentina. Idag liknar brassen mer Viola-melo än den svartvita versionen. Mot Verona blev han dessutom matchvinnare på nick. Har man en spelare som fräser i hälarna på varje motståndare och som ser varje duell som sin sista, ja då har man en del vunnet. Comandante Melo.

6p Sergio Floccari (Sassuolo)

Annons
Tränare Di Francesco verkar ha många strängar på sin offensiva lyra. Mot Palermo drog han nämligen överraskande fram Floccari-kortet och visst avgjorde han med matchens enda mål. 33-åringen vet fortfarande hur man gör mål i Serie A.

5p Juan Cuadrado (Juventus)
Är förmodligen den Juventus-spelare som är i bäst form just nu. River stora hål i motståndarförsvaren med sin snabbhet och skapar ofrivillig oreda och kaos. Synd bara att han inte har så många med sig på färden.

4p Borja Valero (Fiorentina)
Styrde spelet mot Bologna med stor klass. Fick stående ovationer när han blev utbytt i den 85:e minuten.

3p: Marcos Alonso (Fiorentina) Gary Medel (Inter) Giacomo Bonaventura (Milan)
2p: Lucas Castro (Chievo), Bostjan Cesar (Chievo), Kuba (Viola) Filip Djordjevic (Lazio)
1p: Miralem Pjanic (Roma), Alex Telles (Inter) Nikola Kalinic (Fiorentina) Mohamed Salah (Roma) Rafael Toloi (Atalanta)  Jacopo Sala (Verona)

Annons

Minuspoäng:

-5 Goran Pandev (Genoa)
Återvände till Olimpico, var osynlig och blev sedan utvisad efter en armbåge på Mauricio. Känns inte som om han har en sista Serie A-växel att bjuda på.

-4 Mattia Destro (Bologna)
Ser slö och trög ut. Mot Fiorentina brände han dessutom ett gyllene läge som kunde förändrat matchen. I den här formen kan han glömma allt som har med Europamästerskap att göra.

-3 Kostas Manolas (Roma)
Var egentligen rätt bra mot Sampdoria, men hans snedspark som gav Sampdoria segern var både dråplig och något klantig.

-2 Mirko Valdifiori (Napoli)
Napoli hade 10-0 på två matcher utan Valdifiori. Mot Carpi var han tillbaka, farten sänktes direkt och inga mål gjordes. Jag tyckte det känns långsökt att han skulle kunna upprepa samma succé i Napoli som i Empoli och det ser nu ut att besannas.

Annons

-1p Issa Cissokho (Genoa) Antonio Di Natale (Udinese) Giancarlo Gonzalez (Palermo) Dries Mertens (Napoli) Marko Livaja (Empoli) Ivan Piris (Udinese).

Poängligan:
22p: Eder (Sampdoria)  15p: Felipe Melo (Inter), Lorenzo Insigne (Napoli) 13p: Gonzalo Higuain (Napoli), Mario Balotelli (Milan) Riccardo Saponara (Empoli) 12p: Stevan Jovetic (Inter) 11p: Felipe Anderson (Lazio) 10p: Alessandro Matri (Lazio) 9p: Miralem Pjanic (Roma) Luis Muriel (Sampdoria) Fabio Quagliarella (Torino)

Publicerad 2015-09-25 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto