Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Crouching Roma, Biting Bate

Lorenzo Medici

Man kan få Bate Borisov att framstå som Bate Borisov eller man kan få Bate Borisov att framstå som ett topptrimmat Borussia Dortmund. De rödgula valde det senare alternativet. För när Roma hukade sig så bet Bate ordentligt när de fick chansen.

Det råder inget tvivel om att Roma i grunden är det bättre laget, har bättre spelare och spelar i en starkare liga än Bate Borisov. Det spelar dock mindre roll om man kliver in med fel inställning och inte spelar som ett lag. Då kan det “sämre” laget vinna. Det är en del av tjusningen med fotboll och vi såg det inträffa på flera olika platser under gårdagens Champions League-kväll. Och det var väl just vad Roma gjorde , klev in med fel inställning och inte spelade som ett lag. 

Visst, försvaret agerade förvirrat, havererade och släppte in mål. Visst, Florenzi blottade sina defensiva brister på sin högerkant, men fick också väldigt lite hjälp. Visst, Szczesny agerade förbryllat vid andra målet, men försvarsspelet fungerade inte över hela plan. Vainqueur kändes som en fisk på torra land, Nainggolan var en Ninja utan slagkraft och Pjanic sprang runt i ett vakuum.

Igår kunde man sakna en Seydou Keita som hämtar in bollar och klistrar ihop mittfältet.

Men lika mycket som det var den defensiva delens fel att Roma låg under med 3-0 i paus var det den offensiva delens. Anfallet bestod av tre solister som körde på egen hand. Iturbe flaxade runt utan kompass och Salah och Gervinho sprang hela tiden på sina egna stigar. Och när varken Dzeko eller Totti fanns att tillgå i det främre ledet fanns det ingen som kunde hålla i boll eller fixa frisparkar. Det gjorde att bollen ofta kom tillbaka lika fort som den kom upp och man blev sårbara för Bates snabba omställningar.

Roma kom ut till den andra halvleken klart förbättrade. Delvis på grund av byten, delvis på grund av bättre inställning och delvis på grund av att Bate sjönk längre ner i planen. Jakten på en kvittering var nära att lyckas, Florenzi träffade ribban och Salah brände en jättechans, men det var försent. Den katastrofala första halvleken kostade Roma matchen.

Inte för att en poäng hade förändrat jättemycket. Man hade ändå varit tvungna att ta minst fyra poäng i dubbelmötet mot Leverkusen. Man har nu lyckats omvandla den där fina poängen mot Barcelona till obetydelse och satt sig själva i en svår situation. Precis som i fjol när man tappade mot CSKA.

Romas säsong har hittills varit för mycket berg och dalbana. Ena dagen vinner man över Juventus på ett imponerade sätt, andra dagen tappar man poäng mot Sassuolo. Ena veckan kryssar man mot Barcelona och andra veckan förlorar man mot Sampdoria.

Nu följde man upp en fin 5-1-seger över Carpi med att slarva bort poäng i Vitryssland.

Roma har ännu inte vuxit upp.

Annons
Publicerad 2015-09-30 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto