Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Min Italienska trupp till EM 2016

I och med segern över Azerbajdzjan är Italien nu klara för EM 2016. Det är därför dags att börja snegla på vilken trupp jag tycker Antonio Conte ska ta ut nästa sommar.

ANNONS

Här är min trupp i dagsläget:

Målvakter: Buffon, Perin, Sirigu

Buffon är given etta, Perin ska med så fort han är frisk och Sirigu bör väl inte lämnas hemma. Marchetti, Sportiello, Consigli är andra tänkbara alternativ till Sirigu.

Mittbackar: Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Alessio Romagnoli

Barzagli, Chiellini och Bonucci är en trygg trio att bygga försvaret kring. Jag skulle dock välja att bara ta med fyra mittbackar för att få loss en anfallsplats till. Jag skulle skippa Ranocchia, Astori, Acerbi för att ta med en yngre förmåga som Romagnoli eller Rugani. Det är bättre att låta en ung spelare få chansen än att ta med en medioker mittback som har “åldern inne”. Då Romagnoli lär få mer speltid under säsongen än Rugani faller mitt val på honom.

Ytterbackar: Matteo Darmian, Mattia De Sciglio, Alessandro Florenzi, Davide Santon
ANNONS

Darmian är Italiens bästa ytterback, Florenzi ska med då han även kan användas på andra positioner. Då De Sciglio ändå presterar hyggligt i landslaget och då det inte finns en uppsjö av alternativ får han också följa med. Jag tycker att Santon visat tillräckligt hittills för att han ska vara aktuell, han är mitt val just nu,

Mittfältare: Andrea Pirlo, Marco Verratti, Claudio Marchisio, Marco Parolo, Roberto Soriano, Daniele De Rossi

Här är det få överraskningar. Pirlo är i mina ögon inte en spelare för startelvan längre, men hans rutin och pondus är bra att ha i en trupp, dessutom måste han få avsluta sin karriär med ett sista stort mästerskap, det är en fråga om respekt.

Istället är det Verratti man ska bygga mittfältet kring och i matchen mot Azerbajdzjan visade han varför. PSG-mittfältaren är både kreatör och bra på att förstora motståndarnas spel. Marchisio, Parolo och Soriano är fina alternativ bredvid honom. Jag känner mig inte helt övertygad om De Rossi och skulle kunna tänka mig att plocka in Bonaventura istället, men då De Rossi kan användas som mittback och jag bara plockat med fyra spelare på den positionen är han mer användbar än Milan-spelaren.
ANNONS

Anfallare: Stephan El Shaarawy, Lorenzo Insigne, Antonio Candreva, Eder

Här är det tufft om platserna. Insigne är helt given för mig då han störst chans till att bli en EM-stjärna. El Shaarawy har visat framfötterna de senaste två landskamperna och ska med. Eder har varit för bra både i klubblag och landslag för att plockas bort och Candreva känns också som en garanti. Det gör ont att lämna spelare som Giovinco och Berardi hemma, men det är tufft om platserna. Om Eder tappar form skulle jag inte tveka att plocka in någon av de sistnämnda.

Strikers: Graziano Pellé, Manolo Gabbiadini

Jag är inget större fan av Pellé, men han har gjort det bra och det finns inte mycket till vettiga alternativ till striker-positionen just nu. Mattia Destro och Ciro immobile har båda för dålig form för att utmana om en plats just nu. Istället för den kanske mer givne Simone Zaza skulle jag dock välja Manolo Gabbiadini då han har lite mer strängar på sin offensiva lyra. Båda riskerar dock att få lite speltid under året, vilket kan vara ett problem. I den här rollen har Italien få spelare av hög klass för tillfället. Om inte….
ANNONS

Bubblare:

Mario Balotelli
….om inte Balotelli hittar tillbaka och gör en kanonsäsong förstås. En Super-Mario i storform och en Super-Mario som visat att han kan “spela för laget” ska såklart vara en startspelare i ett EM. Men det är ett stort om.

Giuseppe Rossi
Hjärtat vill så gärna att Rossi hittar tillbaka till gammal god form, hjärnan säger att det kan bli svårt.

Sebastian Giovinco
Har briljerat i MLS och förtjänar en plats i truppen. Konkurrensen är tuff dock.

Domenico Berardi
Måste göra en kanonsäsong för att komma med. Han kan dock komma att göra det och då  får Conte det svettigt.

Federico Bernardeschi
Ett litet Wild-card. Men det kommer krävas att Bernardeschi briljerar rejält om han ska få chansen. Lär väl inte få tillräckligt med speltid för att det ska bli verklighet.

Min startelva:
Buffon, Florenzi, Chiellini, Bonucci, Darmian, Marchisio, Verratti, Parolo, El Shaarawy, Pellé, Insigne.
ANNONS


Publicerad 2015-10-12 kl 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto