Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mihajlovic och Milan är något på spåren

Lorenzo Medici

Milan har på något sätt lyckats hamstra poäng trots att man inte spelat speciellt bra. Efter förnedringen mot Napoli på hemmaplan har man tagit tio av tolv poäng och bara släppt in tre mål.

Igår tog man även ett ordentligt steg framåt spelmässigt. Visst, Lazio var verkligen inte speciellt bra och Milan satsade mer på snabba omställningar än att försöka äga spelet, men det fanns väldigt mycket som var bättre än tidigare. Det är som om Mihajlovic och Milan är något på spåren. Kanske är det deras identitet de börjat få vittring på.

Försvarsmässigt gjorde man en mycket bra match. Alessio Romagnoli växer mer och mer in i rollen som försvarsledare och Alex gjorde det godkänt innan han otäckt föll ihop och var tvungen att utgå. Därefter kom Mexes in och stal showen. Säg vad man vill om fransmannen, men igår gjorde han det viktiga 0-2-målet och ägnade sedan resten av matchen med stötta, hetsa och göra high-fives med sina medspelare stup i ett. Han försöker vara ledare och gör det ganska bra.

Är det någon lagdel som jag innan säsongen trodde Sinisa Mihajlovic skulle få ordning på så var det försvarsdelen. Kanske är det nu det vi börjar få se prov på.

På mitten gjorde Riccardo Montolivo sin bästa match för säsongen. Han vann en hel del boll och distribuerade spelet på ett sätt vi inte sett på länge. Andrea Bertolacci var mycket bra innan han var tvungen att lämna på grund av skada och Andrea Poli gjorde ett fint inhopp.

Framåt fanns det också godbitar. Alessio Cerci låg bakom första målet, hade en fin aktion när han sköt i stolpen och känns allmänt bättre och bättre för varje vecka. Om Milan får igång honom som i “the good old Torino days” är mycket vunnet. Carlos Bacca rörde sig alltid smart och när chansen dök upp tog han den med klass och satte spiken i Lazios kista.

Och så Giacomo Bonaventura då. När Milans spel varit som sämst har det ofta varit han som klivit av matcherna med en godkänd insats. Det är ofta han som försökt göra något kreativt. Igår var han riktigt, riktigt bra. Han rörde sig över stora ytor, var alltid i centrum när Milan skapade något och stod för en förnämlig framspelning till Baccas mål.

Det är inte helt att avgöra hur mycket av Milans starka insats handlade om ett svagt Lazio och det lär krävas en del tuffa möten mot starka lag innan vi bättre kan avgöra hur mycket bättre Milan håller på att bli.

Men kanske var det bara tid som Mihajlovic behövde. Kanske håller detta Milan på att hitta sin själva. Vi ska heller inte glömma att den serbiske tränaren fått klara sig utan t ex Niang, Menez och Balotelli under större delen av hösten. Med tre raka segrar, en Champions League-plats inom räckhåll finns det all anledning att se ljusare på framtiden.

Och lyckas man hålla sig kvar inom tillräckligt avstånd till de övriga topplagen tills transfermarknaden öppnar igen är en tredjeplats faktiskt ingen utopi.

Något som det kändes vara för ett par veckor sedan.

***

Medan Milan är på gång faller Lazio. De har ju tidigare under säsongen lyckats komma tillbaka efter jobbiga förluster (t ex som efter Napoli-matchen), men att följa upp förlusten mot Atalanta i förra veckan med denna svaga insats mot Milan är oroväckande.

Annons

Det är för många spelare som underpresterar och De Vrij saknas mycket längst bak. När dessutom Candreva och Felipe Anderson inte fungerar är det som om vingarna klipps av och Lazio inte kan längre kan flyga fram.

Tränare Stefano Pioli har hittills varit en mästare på att lyckas få sitt Lazio tillbaka på rälsen efter att ha tillfälligt spårat ut, men frågan är hur länge han klarar av det?

Nästa veckas derby mot Roma kan få avgörande konsekvenser för Lazios säsong. Förlust där och det kan bli mycket svårt att hitta tillbaka till det rätta spåret igen.

***

Paulo Sousa
körde total turn-over mot Frosinone, vilket slutade i triumf. Man körde helt enkelt över ett genomskinligt Frosinone. Borja och Mati hade inga problem att snickra boll mot sämre spelare, Rebic var en frisk fläkt på en ovan position, Gonzalo klack-målade, Suarez fick göra sitt första mål och Babacar behövde bara en halvlek på sig för att sätta en “Panenka-straff”.

Annons

Fiorentina har med imponerande lätthet lyckats vinna över Verona och Frosinone de senaste dagarna.

***

Napoli lyckades inte haka på Fiorentina och Inter längst fram i Serie A-tabellen efter en mållös match mot Genoa. Det är inte så konstigt att man inte riktigt lyckas hålla den extremt höga nivån man haft den senaste tiden och igår hade man en vass Perin emot sig och borde haft en straff med sig. Man skapade chanser, men lyckades inte sätta dit dem.


Det finns nog ingen anledning att börja oroa sig för Napoli.

***

Donadoni-effekten! Ut med Rossi och in med Donadoni och vips så vann Bologna över Atalanta med 3-0. Ibland kan det vara så enkelt. Det är ju omöjligt att dra några större slutsatser efter en match, men då jag menar att Donadoni är en bättre tränare än Rossi tror jag bytet kommer göra Bologna gott.
Annons

För Mattia Destro verkar det redan ha gjort massor.

***

I kväll knyts den elfte omgången ihop med Chievo-Sampdoria och Palermo-Empoli.

Serie A sover aldrig.

Publicerad 2015-11-02 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto