Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Talangkollen - De mest spännande spelarna i Primavera-ligan

Lorenzo Medici

Gianluigi Donnarumma har som 16-åring tagit plats i Milans startelva. Den 17-åriga portugisiske ytterbacken Pedro Pereira har fått mycket speltid i Sampdoria och både Empolis Diousse och Bolognas Diawara är redan svårpetade i sina respektive lag trots sina unga åldrar.

Vilka står på tur? Jag har tittat på det några av de mest spännande talangerna från Primavera-lagen. Dessa kan vara nästa talanger att knacka på den där Serie A-dörren.

+++++ Kan bli en storstjärna

++++ Framtida landslagsman och imponerade Serie A-karriär

+++ Lär få en bra Serie A-karriär

++ Bör spela i Serie A inom några år.


Francesco DiMarco (Inter) +++

Började karriären som ytteranfallare, men har med tiden flyttats ner som ytterback. Där har han gjort stor framgång och fick bland annat speltid med A-laget under försäsongen. Ettrig och löpstark ytterback som har lätt för att ta sig förbi sina motståndare.

Luca Clemenza (Juventus) ++++
Elegant och teknisk lirare med mycket “extravaganza”. Kommer säkerligen skyndas långsamt på grund av hans “lätta fysik” och den hårda konkurrensen i Juventus, men har potentialen att bli en underbar nummer tio.

Annons

Giuseppe Panico (Genoa) ++
Liknats vid Immobile både för sitt blonda hår och för sin spelstil. Målskytt ut i fingerspetsarna och har gjort fem mål i Primavera-laget så här långt.

Simone Minelli (Fiorentina) +++
Debuterade i A-laget för något år sedan och visade upp en kvickhet och teknik som man lätt blev förtjust i. Har startat Primavera-säsongen starkt och bör med tiden gå samma väg som Bernardeschi.

Abdou Diakhate (Fiorentina) +++++
Vi har redan sett Empolis Diousse och Bolognas Diawara ta Serie A med storm. Diakhate är en spelare på samma position men med ännu mera talang än de nämnda. Är bara 16 år, men agerar redan med stor mogenhet. Har fysik, teknik och spelförståelse. Kan bli hur bra som helst.

Lorenzo Di Livio (Roma) +++
Pappa Angelo hade ju en lång fin karriär i bland annat Juventus och Fiorentina. Sonen Lorenzo är inte riktigt samma spelartyp. Han har visserligen ungefär samma kroppsbyggnad och används också ibland som yttermittfältare, men är en mer offensiv och teknisk spelare är sin far. Kan absolut användas i en nummer tio-roll då hans kvickhet och spelskicklighet kommer till sin rätt. Återstår att se om han har pappas inställning och uthållighet.
Annons

Filippo Romagna (Juventus) +++
Stark i kroppen, bra i luftrummet och brytsäker. Är i grunden mittfältare, men har flyttats ner som mittback där han gjort det bra. Lagkapten i Primavera-laget och tränar med A-laget.

Tiziano Tulissi (Atalanta) ++
Offensiv mittfältare som är född 1997. Har bra grundteknik, split vision och en fin placeringsförmåga i avsluten.

Manuel Locatelli (Milan) +++
Mezz’ala med grymt tillslag och fin räckvidd i sina passningar. Är inte jättesnabb men spelar smart och vet alltid vad han ska göra med bollen. Väldigt intressant spelare.

Samuel Appiah (Inter) ++
Accelerationssnabb ytteranfallare som inte har några problem med att ta sig förbi sina motståndare. Har startat Primavera-säsongen starkt med tre mål.

Razvan Popa (Inter) ++
Stor och stark spelare som både kan användas som mittback eller längre fram i planen som mittfältare. Fick spela en del med A-laget under försäsongen. Påminner ganska mycket om landsmannen Chivu i sin spelstil.
Annons

Andrea Vassallo (Milan) +++
Har exakt de förmågor en bra anfallare behöver. Spelar med mod, är rapp och skicklig i avsluten, har god bollkontroll och är hyfsat snabb. Målspruta. Bör åtminstone få till en Paloschi-liknande karriär.

Sadiq Umar (Roma) ++++
Storväxt, lite gänglig och snabb anfallare som Roma värvade från Spezia i somras. Nigerianen har öst in mål sedan dess och är redan en snackis.

Abdullahi Nura (Roma) ++++
Snabb, har bra teknik och slår fina inlägg. Den nigerianska högerbacken har varit en sensation i Primavera-laget och enligt sportdirektör Walter Sabatini är han redan nu redo för att debutera för A-laget. Jag är beredd att hålla med.

Simone Palombi (Lazio) ++
Gjort väldigt mycket mål i Lazios Primavera-lag. Utpräglad striker. Påminner faktisk lite om sin tränare Simone Inzaghi i spelstilen.

Annons

Mattia Vitale (Juventus) +++
Kom från Bologna 2011 och är en komplett mittfälts-typ. Har en grym vänsterfot och är både bra på att vinna boll och sätta igång anfallen. Marchisios efterträdare?

Gaetano Castrovilli (Bari) ++
Är förmodligen Baris största talang. Är som bäst när han får operera mellan mittfält och anfall och använda sin dribblingsskicklighet. Fick göra debut i Serie B i våras.

Andrea Militari (Fiorentina) +++
Lagkapten i U17-landslaget och har precis skrivit på sitt första professionella kontrakt med Fiorentina. Speldirigent med bra grundteknik och hög fotbolls-IQ. Är bara 16 år, men har redan fått en del speltid i Primavera-laget.

Filippo Melegoni (Atalanta) ++
Är precis som Militari född 1999 och är något av en juvel i Atalantas fina fotbollsfabrik. Mittfältare med hög spelförståelse. Inte helt olik Montolivo i spelstilen.

Annons

Publicerad 2015-11-13 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto