Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En symptomatisk men betydelselös (?) förlust för Roma

Lorenzo Medici

Roma åkte till Camp Nou och inkasserade en ny pinsam förlust. Men till skillnad från United och Bayern-matcherna (där det blev 1-7 båda gångerna) var denna flirt med nästan samma resultat dock mer logisk.

Jag menar vad kunde man vänta sig av ett lag som släppt in fyra mål mot Bayer Leverkusen och tre mot Bate Borisov? Ur den synvinkeln var gårdagens sex mål i baken mot Barcelona nästan smickrande. Det var på många sätt en symptomatiskt förlust. Barcelona är sanslöst bra, Messi var tillbaka och Roma har släppt in många mål tidigare.

Det var svårt att hitta direkta individuella misstag till att det läckte så pass mycket bakåt. Det var snarare en kollektiv taktisk kollaps. Laget var inte aggressivt (De Rossi saknades mycket), hade för stor respekt och var inte tillräckligt snabba i tanke och utförande. Sedan låg försvarslinjen alldeles för högt upp. Barcelona märkte det tidigt och hittade ytorna bakom Romas backlinje stup i ett.

Det var ett litet harakiri.

Men vi får inte glömma bort att Roma mötte ett omänskligt bra lag igår. Ett lag med tre av de fyra bästa anfallarna i världen, ett lag som nyligen hade avfärdat självaste Real Madrid med 0-4 på bortaplan. Vi snackar om ett lag som kommer anses som ett av de bästa genom tiderna. Och möter man dem på deras hemmaplan där de stora ytorna gör dem ännu bättre är det ännu svårare. Just nu är Bayern Munchen och Barcelona på en helt annan planet än de övriga och Roma visade sig vara längre ifrån än många andra lag.

När Roma åkte på 1-7-smällen mot Bayern blev effekterna hårda. Det kändes som om det satte sig huvudet på spelarna och senare under säsongen skulle man komma att tappa allt man byggt upp.

Den här gången borde det vara lite annorlunda. Dels så har man redan varit med om något liknande och dels så var Salah, De Rossi och Gervinho inte med. Det kan alltid användas som en liten ursäkt. Lyckas de bara skaka av sig förlusten med att intala sig själva att de bara hade en dålig dag på jobbet och att de mötte världens bästa lag som precis krossat självaste Real Madrid, så kan förlusten igår faktiskt bli totalt betydelselös.

Eftersom Bate Borisov och Leverkusen spelade oavgjort har nu Roma allt i egna händer. Det räcker med att vinna över vitryssarna på hemmaplan i sista matchen.

En uppgift som borde vara betydligt lättare än den igår.

Annons
Publicerad 2015-11-25 08:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto