Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eftertexter från Europa-veckan

Lorenzo Medici

Det var inte mycket som Rudi Garcia lyckades med rent taktiskt i tisdags mot Barcelona. Men det fanns faktiskt något han gjorde bra, nämligen att byta ut Radja Nainggolan i halvtid. Då han visste att matchen var körd och att det enda som betydde något var att vinna över Bate Borisov i den sista omgången valde han ta ut “Ninja” som skulle blivit avstängd i den matchen vid ett gult kort mot Barca.

Små saker som kan få stora konsekvenser.

***

Tänk er den elva som Allegri körde med mot City i onsdags och byt ut Mandzukic mot en formtoppad Morata. Lägg sedan till en Isco eller en Gundogan istället för Sturaro i januari. Jag vet inte om det är möjligt för Juve att värva någon av dem, men de skulle vara den perfekta pusselbiten. Ett sådant lag måste bara vara med och kämpa om en scudetto.

***

Hur var det nu igen? David Ospina och Claudio Bravo var med på FIFA:s Ballon d´Or lista och inte Gianluigi Buffon? Aaaaarrghhhh!!

***


Vem är den här Kruzliak egentligen? Maken till sorglig domare har man sällan sett. Han missade en klar hands som borde renderat i en straff för Fiorentina och Basels första mål var offside.


Utvisningen på Roncaglia var däremot korrekt. Argentinaren har haft ett par bra matcher under hösten, men det här vad man får av Roncaglia om man spelar honom tillräckligt mycket. En dum utvisning, en pass i gapet på en motspelare som ställer honom fri, ett upphävande av en offside eller en snedspark till helvetet. Det är livet med Facundo.

Livet med Federico Bernardeschi är ett annat. Han sprutar färggrann fotbolls-konfetti kring sig just nu. Två ganska enkla mål igår, men gjorda med härlig självklarhet. Men det finns mer som imponerar för tillfället. Hur han offrar sig i det defensiva jobbet, hur han klarar den taktiska biten, farten och hans bollbehandling. Han har tre raka matcher där han imponerat stort och har just nu gått om Berardi i mina Azzurri-ögon.

***

Såg ni Borjas pass till första målet? Han behövde 0,001 sekunders betänketid för att hitta Bernardeschi luckan. À la Pirlo.

***

Napoli kan inte förlora längre. Det släpper inte ens in några mål. Det verkar inte spela någon roll vilka de möter och vilka Sarri ställer upp med. Reserv-Napoli besegrade Club Brugge och är obesegrade i gruppspelet med den här raden:

Fem matcher, fem segrar. Femton poäng. Sjutton gjorda mål. Ett insläppt mål.

En nästan helig statistik.

***

Även Lazio ångar på bra i sin grupp. Seger igår mot Dnipro med 3-1 och man är nu klara gruppetta. Positiva insatser från bland annat Marco Parolo, Antonio Candreva och Danilo Cataldi. Pioli hoppas naturligtvis att Europa League-framgångarna ska vara bästa medicinen mot den svaga formen i ligaspelet.

Men man måste också sätta Lazios situation i sin helhet. Igår var det 3058 betalande åskådare (enligt Gazzetta dello Sport).

Det är klimatet som råder kring klubben just nu och det är ett problem som det är svårt att hitta något snabbt botemedel för.

Annons
Publicerad 2015-11-27 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto