Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lagen som mår bra och lagen i kris

Lagen som mår väldigt bra

Atalanta
Har gått över förväntan. Reja har lyckats sätta försvarsspelet och Gomez och Moralez surrar fint framåt. Gårdagens seger över Palermo var också ett bevis på att man lyckats på transfermarknaden. Relativt okände Martin De Roons gjorde ett fint mål och har varit en succé på mitten. Till och med German Denis ser ut att ha kommit igång.

Empoli
Då Maurizio Sarri lämnade Empoli trodde jag att det skulle bli ett tufft år för Toscana-klubben. Helt felt. Marco Giampaolo har ersatt med den äran och har gett laget ett modigt och imponerande spel. Det finns många fina spelare för Giampaolo att välja bland som t ex Saponara, Zieliniski, Krunic, Diousse och Paredes. Och visst håller Big-Mac fortfarande. Ser ut att gå mot en lugn salvezza.

Fiorentina
Seger över Udinese tog Fiorentina upp på en andraplats, vilket är klart mer än vad  jag trodde innan säsongen. Ilicic och Kalinic briljerade igår, Bernardeschi bekräftade sin stora talang, Gonzalo gjorde mål och höll ihop försvaret och mittfältstrion Borja, Vecino, Badelj firade stora triumfer. Det går så bra just nu att Rossi och Babacar inte ens platsar. Hur länge kan det här hålla?

Inter
Trots att man spelmässigt ännu inte har fått ut allt vad man kan av truppen så leder man serien. Det tyder på styrka. Nyckeln är förstås det avsevärt förbättrade försvarsspelet. Hur bra kan Inter bli om offensiven börjar klicka ännu bättre?

Sassuolo
Segern över Sampdoria igår var imponerande. Roma-produkterna Lorenzo Pellegrini och Matteo Politano satte prägel på matchen, Karim Laribi och Simone Missiroli är två mycket bra spelare i hemlighet ochi Floccari gjorde mål igen. Man har en Europa-plats inom räckhåll, ligger före Milan och är bara en poäng efter Juventus när femton omgångar är spelade. Det är inget mindre en ett sensationellt facit. Vi ska inte glömma bort att detta är avklarat fastän Berardi varit skadad och avstängd en del och att varken nyförvärven Defrel eller Duncan lämnat något större avtryck. Så kan det gå när man har tålamod med Di Francesco och jobbar smart på transfermarknaden.


Lagen som mår bra

Chievo
Tog en viktig seger över Frosinone igår. Chievo tuffar på i tillräckligt god stil för att hålla bottenstriden på lagomt avstånd. Meggiorini och Paloschi gör mål med jämna mellanrum och försvarsspelet sitter rätt bra.

Juventus
Efter en tung start har nu Juve-maskineriet kommit igång. Till skillnad från tidigare har framför allt har Paulo Dybala börjat stråla vilket gett offensiven en ordentlig boost. Med tanke på att spelare som Pogba, Marchisio och Morata kan mycket bättre är det inte osannolikt att Juventus kommer bli ännu bättre. Allt verkar under kontroll i Casa-Juve.

Bologna
Efter en usel start med Delio Rossi vid rodret, sparkade man honom och plockade in Roberto Donadoni. Skillnaden har varit enorm och segern över Napoli igår var verkligen pricken över i:et. Destro har börjat göra mål, man anfaller med betydligt fler spelare, använder kanterna bättre, och försvarsspelet är mycket säkrare. Bologna är på väg upp.

Napoli
Kanske ska man inte dra för stora växlar på gårdagens förlust. Någonstans kändes det omöjligt att deras sanslösa form skulle hålla i evighet och även om man inte var lika bra som tidigare går det att peka på en del marginaler som gick emot dem igår. Albiol och Koulibaly var inte lika koncentrerade som tidigare, Higuain brände sina chanser i början, Callejon hade en i stolpen och Bolognas första mål var offside. Om förlusten är en tendens eller om det bara är en väckarklocka för att komma ner på jorden efter segern mot Inter återstår att se, men jag tror på det sistnämnda. Laget har varit alldeles för bra innan för att tro något annat.

Lagen som mår som de ska

Carpi
Tio poäng och näst sist? Med den här truppen hade jag inte trott något annat. Visade goda tendenser igår mot Milan.

Frosinone
Torskade förvisso mot Chievo igår och ligger på en nedflyttningsplats, men är bara en poäng efter Palermo. Fullt godkänt så här långt.

Udinese
Ligger på en intetsägande 13:e plats och säsongen hittills har varit ganska anonym. Man kan bättre än vad man visat, men hängde med Fiorentina bra i en halvlek igår och vann dessförinnan över Chievo. Har potential att klättra en aning.

Torino
En nionde plats och 22 poäng är väl att må bra? Jo, men jag hade också ganska stora förväntningar på Torino den här säsongen och de har inte varit bättre än vad jag trodde, snarare kanske tvärtom.

Lagen som inte mår så bra

Roma
Jag är inte riktigt redo att sätta kris-stämpel ännu, men den lurar runt hörnet. Salahs skada kom olyckligt, Strootmans knän är en förbannelse, Rudiger har inte visat sig vara mycket bättre än Yanga-Mbiwa, Dzeko har varit en besvikelse, Totti börjar bli gammal och Iturbe och Falque är inget att hålla i handen när åskan går. Detta Roma börjar påminna mer och mer om vårens Roma och blir det inte seger över Bate på onsdag ligger nog den gode Garcia rätt illa till. Nu måste spelare som De Rossi, Nainggolan, Manolas och Pjanic kliva fram och visa vägen.

(Undrar om Sabatini inte ångrar att han släppte iväg Sanabria och Ljajic istället för Iturbe?)

Milan
Det vill sig inte riktigt. Ena veckan verkar man lite på gång för att sedan verka så där Pippo-mediokra igen. Ena veckan blixtrar Niang till och andra veckan är det ingen som kliver fram. Gårdagens kryss mot Carpi kunde ha blivit en seger om man fått dit någon av de fina chanser man skapade i slutet, men sett till helheten var insatsen en liten besvikelse. Cerci var svag och Bacca har svårt att få det att stämma. Att de tillresta Milan-supportrarna inte ville ta emot spelarnas tack efter matchen berättar en del om läget.

Det här är inte det Milan man önskar.

Genoa
Hemma bra, borta usla. Detta verkar vara ett ständigt problem för Genoa. På Marassi är man ofta modiga och flyger fram till det fina publiktrycket, men på bortaplan är man veka och fegare. Att inte har mer än 16 poäng är en liten missräkning.

Palermo
Zamparini-såpan är i full gång. Ut med Iachini, in med Ballardini. Bättre? Knappast. Det lär nog inte dröja länge innan Palermo-presidenten gör en pudel och tar tillbaka Iachini. Tyvärr är lavinen redan i rullning. Nedflyttning-spöket lär inte släppa i första taget.

Sampdoria
Vad är det som händer i Sampdoria? 1-3 förlusten mot Sassuolo var en pinsam historia och Montella verkar snarare ha tillfört förvirring än injektion. Det ser ut som om man inte vet hur man ska spela. Försvaret är ihåligt och man varken pressar motståndarna eller har ett intressant bollinnehav. Cassano fick starta, men hade svårt att lyckas med de konkreta passningarna. Detta är inte vad jag förväntade mig. Är Montella bara en bluff? Ferrero har inget annat val än att köra vidare som det är och tiden får utvisa om V.M kan få ordning på saker och ting till slut.


Lagen i kris

Lazio
De Vrij är borta i ett halvår, supportrarna är missnöjda, Klose är hundra år, Djordevic och Matri är som de är, Biglia är inte som han ska, Mauricio är en startspelare, varken Candreva eller Felipe Anderson flyger fram längre och Igli Tare är inget att lita till när det gäller den kommande vintermercaton. Kan det bli mycket värre?

Hellas Verona
Man väntade för länge med att sparka Mandorlini och till slut hittade men inget bättre än Luigi Delneri. Hellas kunde mycket väl ha fått med sig en poäng igår mot Empoli, men i dagsläget är enpoängare inte mycket att ha. De måste börja vinna. Avståndet uppåt börjar bli väldigt långt och snart krävs det ett mirakel för att hänga kvar. Är Delneri verkligen den rätte mirakelmannen?

Publicerad 2015-12-07 kl 11:44
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons