Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus sjätte raka seger börjar dofta en femte scudetto

Lorenzo Medici

Och så plötsligt var de bara sex poäng ifrån Inter och serieledning. Detta Juventus som började så illa har nu sex raka segrar och fått upp ångan på ett sätt som säkerligen gör konkurrenterna oroliga.

För är det något lag i Italien som kan det här med att vinna så är det Juventus. De vet vad som krävs och kommer inte darra när det drar ihop sig.

Igår var det Fiorentina som blev “Den gamla damens” senaste offer. Det blev en match där Fiorentina chocköppnade och tog ledningen på straff efter det att Bernardeschi fallit lätt på Chiellinis fot. Men nästan lika fort hade Juan Cuadrado lobbnickat in en boll som troligen var menad för Khedira, men som seglade in i mål.

Paulo Sousas gäng spelade trevlig fotboll, var skickliga på spela sig fram nerifrån backlinjen och att hålla i boll, men hur trevligt det än var så skapade de inte speciellt farliga målchanser.

När Juventus klev fram gjorde man det lite rakare och lite mer konkret. Och till slut var det det som avgjorde matchen. Mario Mandzukic följde upp ett anfall, vräkte sig fram och tryckte upp bollen i nät. Lite senare punkterade den ljuvlige Paulo Dybala matchen med ett fint nummer.

Fiorentina var besegrade.

Juventus har bra form, har Inter inom räckhåll och man kan komma att förstärka laget i januari. Efter flera månader där man hamnat på efterkälken är de nu tillbaka som en av de stora favoriterna att vinna scudetton.

Igen.

Det är starkt gjort och det berättar om en klubb med lugn i leden, där man inte förhastar sig utan är medvetna om vad man kan och vet att en seriesäsong är lång. 

Efter fyra raka scudetton kan man jobba så.

***

Att det blev oavgjort mellan Napoli och Roma skadade inte direkt Juventus uppdrag att komma i kapp.

Då Roma befann sig i svag form och mötte Napoli i deras borg valde de en lite försiktigare inställning och koncentrerade sig på att försvara sig väl. Något som skulle visa sig fungera ganska bra. Napoli försökte mest och gick oftast på attack, hade en del goda lägen, men kändes inte riktigt lika heta som tidigare matcher.

Insigne och Callejon fick aldrig riktigt till det och Higuain var full av taskigt kroppspråk och uppgivenhet över att lägena aldrig dök upp för honom.

En av anledningarna till det var att Kostas Manolas hade sådan bra koll på honom. Han var kung i Romas försvar och motade allt. Han hade dessutom bra hjälp av tidigare så utskällde Rudiger. I motsvarande backlinje var Koulibaly i stort sett lika majestätisk som greken.

Resultatet var givetvis mer positivt för Roma än för Napoli. Efter flera veckor där spelet inte fungerat är en poäng borta mot Napoli trots allt en vunnen poäng.

Men de som jublade allra mest var nog trots allt Inter.

***
Milan tog ledningen mot Verona genom Carlos Bacca och de såg ut att marschera mot seger. Men när Nigel De Jong hamnade lite på efterkälken och drog ner Leandro Greco blev det straff och utvisning.

Det är sådant som kan hända i stridens hetta, men visst borde holländaren uppfattat situationen mycket bättre. I de lägena blir det utvisning och då hade de varit bättre att låta Greco få avsluta, be till gud att han missar och undvika det röda kortet. Det borde De Jong ha vetat.

Även om Milan spelade på som utvisningen inte ägt rum (mycket för att Hellas är så pass svaga just nu), hade oflyt med domsluten och bra chanser att avgöra matchen så har man nu alltså bara lyckats skrapa ihop två poäng mot Carpi och Hellas. Och nu står man där ganska långt ifrån en Champions League-plats och utan entusiasm från sina supportrar.

Jag har svårt att tro att Montolivos nya treårskontrakt och en Prince på ingång är den rätta vägen till förändring.

Gallianis Milan tar inte de rätta kliven framåt.

***

Empoli är kanske det lag som överraskat mest på mig. Ny övertygande seger igår och man håller på att fixa salvezzan redan innan jul. Dessutom ackompanjerat med bra och sevärd fotboll.

Hatten av för Giampaolo.

***

I kväll ska någon av Lazio eller Sampdoria försöka ta kål på sin usla form och hitta lite ljus i mörkret.

Återstår att se om någon av dem lyckas.

***

Copa Medici Cup flyttas till onsdag på grund av lottnings-blogg imorgon. 

Annons
Publicerad 2015-12-14 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto