Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cupvecka: Skrällar, en dubbel Zaza och Epic Brozovic

Lorenzo Medici

Copa Italia-veckan fylldes av skrällar, en tränare som sitter lösare en någonsin, en dubbel Zaza och ett Milan på väg mot final.

Vi tar det i kronlogisk ordning.

Veckan inleddes i tisdags med att division 3:s serieledare Alessandria slog ut Genoa efter förlängning. Det var inte frågan om någon turseger utan att Alessandria förtjänade att ta sig vidare. Om tränare Gasperini var ifrågasatt innan är han det ännu mer nu.

Genoa har problem, men jag kan tänka mig att man väntar till sommaren med att byta tränare då det blir lättare att få loss Crotones succé-tränare Ivan Juric.

Som jag sagt tidigare, jag tror han är den naturlige ersättaren till Gasp.

Eftersom Genoa och Alessandria är så kallade “vän-klubbar” var det vänskapligt värre mellan lagens ultras. Bortafansen skanderade “Genoa, Genoa” och Genoa-supportarna hyllade Alessandria-spelarna efter matchen.

***

Senare på kvällen bekräftade Inter sin fina form med att besegra Cagliari med 3-0. Palacio gjorde mål och var bäst på plan och Epic-Brozovic bara fortsätter.

Juan Jesus var riktigt bra och visade att han kan vara en bra back-up till Murillo/Miranda. Ranocchia är längre ifrån en plats i startelvan än någonsin. Kondogbia fick 90 minuter i benen och var ok.

Allvarligt, kan Brozovic bara göra sådan här mål?


***

Onsdagens Cup-matcher startade redan kl 14.30 och kanske var det den tidiga matchstarten som gjorde att Roma-spelarna var så sega. Eller, förmodligen inte.


Detta är numera vardagen med Garcias Roma. Matchen mot Spezia gick till straffar efter 0-0 och där missade både Dzeko och Pjanic.

Annons

Garcias framtid i Roma hänger nu på en extrem tunn tråd. Det verkar som man hamnat i en återvändsgränd med fransmannen, han kan liksom inte få igång laget.

Dzeko är en total katastrof, Iturbe likaså och nu verkar även Pjanic oroväckande följa samma fotspår.

Överlever Garcia julen?

****

Skräll-veckan fortsatte sedan med att Carpi slog ut Fiorentina. Är Viola på väg ner i form månne? Giuseppe Rossi fick bara hoppa in med tio minuter kvar och snacket om att han skulle vara på väg bort ökar.

Med tanke på hur värdelös Ante Rebic var i matchen, kändes bänkandet av Rossi sådär. Det var dock få Fiorentina-spelare som var godkända.

***

Eftersom Napoli ställde upp med ett starkt lag (med bland annat Higuain, Mertens, Allan och Koulibaly) och Verona luftade många reserver blev det ingen större dramatik i mötet dem emellan. 3-0 till efter det att Higuain serverat El Kaddouri för ettan, Mertens dansat in tvåan och samme El Kaddouri frispelat Callejon för trean. Napoli får nu möta Inter i en kvartsfinal.
Annons

***
Sist på onsdagkvällen var det Turin-derby. En match som skulle signeras Simone Zaza. Den italienska anfallaren har fått begränsat med speltid under säsongen och ville verkligen visa att han förtjänar fler chanser.

Först gjorde han så här.


Och sedan så här:



En dubbel Zaza kryddat med en het Morata och lite Dybala och Pogba-topping och Juventus käkade upp tjuren till middag.

***

Under torsdagen tog sig Lazio vidare efter att ha vänt 0-1 till 2-1 mot Udinese. Det ger säkert lite råg i ryggen till Pioli och hans mannar. Alessandro Matri nätade precis som i helgen och är kanske den anfallare som är bäst form.

Men matchens stora höjdpunkt var ju det här:

***

Milan tog sig till kvartsfinal efter att ha vunnit över Sampdoria. De fick lite hjälp av Zukanovics utvisning, men det bådar gott att Niang (verkar gilla att möta Sampdoria) och Bacca (spelade dessutom fint fram till Niangs mål) båda gjorde mål. Kommer de två igång på allvar är mycket vunnet för Milan.

Annons


Nu ser vägen fram till en final ganska lätt ut för Milan då de först möter Carpi på hemmaplan och tar de sig vidare möter de vinnaren mellan Spezia och Alessandria.

Men man vet ju aldrig, årets upplaga verkar ju vara lite av skrällarnas cup.

***

Kvartsfinalerna spelas nu så här:

Spezia-Alessandria, Milan-Carpi Lazio-Juventus och Inter-Napoli

Publicerad 2015-12-18 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto