Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Felipe Melo fixade en jämn toppstrid till julvilan

Lorenzo Medici

Det är ju det här man får med Felipo Melo. Två sidor av myntet. Å den ena sidan bolllvinnare, pådrivare och adrenalinspruta. Å den andra sidan medioker passningsspelare, kortslutningar och klumpig.

Igår fick Inter det senare och det var Felipe Melo som stal en poäng från sin eget lag. Han fick totalt hjärnsläpp när han med fem minuter kvar hoppade in i Milinkovic och orsakade en straff helt i onödan. Han gav bort en poäng.

Som om det inte var nog tappade han sedan fattningen helt och fick upp ena fotsulan i Biglias nacke. Det var säkert inte helt medvetet, men det kändes även som om han hade kunnat undvika det. Det röda kortet var inget att snacka om.

Vi ska heller inte glömma bort att han fram till dess varit mer eller mindre usel, slagit bort flera passningar och inte vunnit speciellt mycket boll.

Livet med Felipe Melo kostar ibland. Frågan för Inter är om det i längden kostar mer än det smakar. Det blåsvarta poängtappet innebär nu att serien är oerhört jämn i toppen och det är både kittlande och roligt.

Så här öppet har det inte känts på länge.



***

Felipe Melo var en katastrof, men jag tyckte även att Biabiany, Medel, Jovetic och Montoya var fyra besvikelser i Inter. Kanske borde Ljajic och Brozovic kommit in tidigare.

***


Segern över Inter var naturligtvis viktig för Lazio. Efter lång tid av sorgliga insatser var gårdagens match en av deras bättre under hösten. Laget kändes mer balanserat och följsamt än på länge och det påminde nästan lite om hur Lazio spelade i fjol.

Candreva var livligare och mer noggrann än på flera matcher, Biglia var planens bästa mittfältare och till och med Mauricio (?!) var riktigt bra.

Segern kan även ha räddat Piolis jobb.

***

Roma fortsätter att ha spelmässiga problem. Dzeko blir bara och sämre och sämre (hur nu det är möjligt), Salah är inte lika bra som innan skadan och Pjanics form är på väg ner. Trots det vann man över Genoa och nu får Roma kliva in i välbehövlig julvila. Men det är svårt att se hur och varför det skulle se annorlunda ut 2016.

Spelarna gav ändå ett litet budskap efter Florenzis mål, då de sprang och kramade om Rudi Garcia. Som om de ville säga att det negativa inte är hans fel och vi står bakom vår tränare.

Frågan är om supportrarna och James Palotta tycker likadant.

Det var också roligt för unge Sadiq Umar att hoppa in och göra mål. Framtiden ser ljusare ut än nutiden verkar det som.

***
Gonzalo Higuain fortsätter att spruta in mål. Argentinaren missade det mesta i den första halvleken, men ge honom en hel match och han kommer gör mål. Håller han det här målsnittet kan han göra fler mål än någon annan skyttekung gjort på bra länge.

Igår kändes Napoli något trötta och inte lika precisa som vanligt, men att besegra Atalanta på bortaplan är starkt, inte minst då Napoli brukar ha lite svårt just på Stadio Atleti Azzurri d´Italia.

***

Milan spelade inte speciellt bra men hittade faktiskt rätt fyra gånger om på Frosinone. Efter en svag första halvlek ryckte man upp sig andra och visade stor effektivitet. Man tog väl vara på hemmalagets missar och de chanser som dök upp. Nu kan Mihajlovic sätta sig kring julbordet och käka panettone med lite större ro.

Med en trupp med hål i och där spelet ofta inte alls flutit är faktiskt 28 poäng inte så illa.

Och nu återvänder ju ehum….Prince.

***

Juventus vände och vann över Carpi. Man är helt enkelt i riktigt bra form och Mario Madzukic är i ännu bättre form.

Den där femte scudetton är inte längre bara inom räckhåll, den är är på greppbart avstånd.

***

Empoli
spelar ta mig tusan en ljuvlig fotboll. Maccarone gör mål som om han vore tjugofyra bast och firar mål med att sippra bärs, Paredes är en fin mittfälts-kock, Saponara glimrar och Zielinski strålar.


Giampaolos Empoli är bättre än Sarris. Det trodde jag aldrig.

***

Sergio Floccari är fortfarande en bra Serie A-anfallare.

**

Luca Toni
är tillbaka. Hans målskytte är största hoppet för ett nytt kontrakt för Hellas. Nu blev det bara en poäng mot Sassuolo, men det kändes ändå som ett steg framåt.


***
En annan spelare som är tillbaka är Antonio Cassano. Hans stopp, fint och passning fram till Sorianos mål var en sådan där fin gammal Cassano-grej. Vore ändå kul om vi fick se lite mer sådant under våren.

Var segern över Palermo vändningen för Sampdoria och början på något intressant med Montella?

**

Storvuxne Stipe Perica avgjorde mot Torino efter ett vasst mål. Är han nästa Udinese-fynd?


***

Firma Ilicic/Kalinic fixade segern mot Chievo och skjutsade Fiorentina tillbaka in på en andraplats. De två har stått för mycket av höstens violetta grannlåt.

***

Tre taktiskt skickliga, men även ganska överskattade spelare:

Jose Callejon. Någon som kan minnas hans senaste mål? De har mest blivit missar. Hur länge kan Sarri hålla Mertens på bänken?

Iago Falque. Blir blekare och mer meningslösa för varje vecka. En ganska fin spelare, men utan bett.

Ivan Perisic. Gör ofta ett dugligt jobb och har vissa offensiva kvalitéer. Men för 20 miljoner euro borde man väl ändå få ut mer?

***

I morgon blir det poängutdelning som vanligt och på torsdag blir det julklappsutdelning till alla lag.

Annons
Publicerad 2015-12-21 10:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto