Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Höstens floppar i Serie A

1. Geoffrey Kondogbia (Inter)

ANNONS
Killen kostade i stort sett lika mycket som Inter Miranda, Murillo och Ljajic (när/om de köps loss) tillsammans och har gjort ett i stort sett obefintligt avtryck. Mancini verkar inte riktigt veta vart han ska göra av honom då han inte känns tillräckligt stark i defensiven och inte riktigt tillräckligt skicklig för att vara playmaker. Han har helt enkelt mest tagit plats på bänken. Kvalitéer har han definitivt, men hittills har inte visat tillräckligt av dem och sett till prislappen är han höstens stora flopp.

2. Edin Dzeko (Roma)
Jag trodde verkligen att Dzeko skulle vara exakt vad Roma behövde längst fram. Den där strikern som skulle vinna luftdueller, göra massor av mål i boxen flankerandes av Salah, Falque och Gervinho. På papperet verkade det perfekt och inte blev det sämre av att han dundrade in en kanon i sin debut på försäsongen.
ANNONS

Allt det där verkar mest ha varit illusioner. Bosniern är idag en trög anfallare, som missar målchanser betydligt oftare än vad han gör mål och har inte förmåga att sätta passningar i rätt tid till sina medspelare. Så frågan är om jag har överskattat honom grovt eller om Garcia har dragit ner honom i ett fördärv som han inte borde befinna sig i?

3. Hernanes (Juventus)
Sävlig, sävligare, Hernanes. Jag vet inte hur många gånger brassen har tappat boll den här säsongen på grund av överskattad teknik (hans första-touch är inte särskilt bra) och ren saktfärdighet, men många är det. Han dragit på en sig onödig utvisning under hösten och varken lyckats som låg playmaker eller som trequartista. Har mer eller mindre visat sig vara ett totalt misslyckad chansning av Marotta.


4. Hellas Verona
Efter en ganska blek transfersommar, skadade sig Luca Toni och det skulle även visa sig att man hamnat i en återvändsgränd med Andrea Mandorlini. Medan man väntade alldeles för länge med att ge honom sparken försvann en del intressanta tränar-namn försvann (Donadoni) och Buttricks-fejset Delneri dök upp som den nye frälsaren. Även om den gamle Chievo-tränaren skulle få ordning på saker och ting och är det en bra bit upp till lagen ovanför strecket. En höst med skuggor av Serie B.

ANNONS

5. Andrea Bertolacci (Milan)
Grejen är att Bertolacci är en bra spelare och kan komma att bli en hyfsad värvning till slut. Men att betala ca 20 miljoner för honom var rena galenskapen. Det kändes ungefär som om alla tyckte det när affären ägde rum utom Mihajlovic och Galliani.

6. Mario Suarez (Fiorentina)
Jag har alltid hävdat att Suarez är en väldigt överskattad spelare och hösten har gett mig rätt. Spanjoren är på sin höjd en duglig bollvinnare, men inte mycket mer. Fiorentina hade kunnat sälja Savic rakt av och tjänat en bättre slant istället för att ha en medioker spelare som inte platsar.

7. Delio Rossi (f.d tränare Bologna)
Poängen uteblev, Destro var en zombie, spelet fungerade inte och Rossi fick sparken. In kom Donadoni och vips började poängen trilla in, Destro började göra mål och spelet fungerade perfekt. Skillnaden mellan tränarna berättar kanske om en Delio Rossi som har tappat det mesta.
ANNONS

8. Mirko Valdifiori (Napoli)
Sarri ville verkligen ha med sig sin playmaker från Empoli bara för att märka att att han inte riktigt håller nivån för att spela i ett topplag. Jorginho petade honom och har fungerat utmärkt. Även Super-Sarri kan ha fel.

9. Jose Callejon (Napoli)
José må var taktiskt skicklig och därför att föredra framför Mertens, men under hösten har han missat många målchanser  och har stått för exakt 0 ligamål och 0 assist. Det är inte bara icke godkänt, utan väldigt svagt.

10. Maurizio Zamparini (president, Palermo)
Sålde Dybala, men Palermo förstärkte inte tillräckligt bra under sommaren. Sedan sparkade han Iachini fastän det inte riktigt var där skon klämde och efterträdaren Ballardini har inte förbättrat laget nämnvärt. Efter den fina förra säsongen riskerar nu Palermo definitivt att åka ur den högsta serien och ansvaret för det ligger främst på Zamparini.

ANNONS

Publicerad 2015-12-27 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto